Σε αυτές τις αυλές θα φας τα καλύτερα ψητά

Παϊδάκι; Προβατίνα; Μπριζόλες; Απ’ όλα έχει ο κρεατο-μπαχτσές σε αυτές τις όμορφες ταβέρνες με αυλή.

Σε αυτές τις αυλές θα φας τα καλύτερα ψητά

Η τσίκνα να σου σπάει τη μύτη ενώ πιάνεις θέση στο τραπέζι σε φόντο πράσινο. Υπάρχει καλύτερο πράγμα για να σου ανοίξει η όρεξη;

Υπάρχει. Η στιγμή που θα δεις τα ψητά να προσγειώνονται μπροστά σου και θα ακονίσεις τα μαχαιροπήρουνα για να βυθιστείς στην ακολασία της κρεατοφαγίας, μη λογαριάζοντας χοληστερίνη και λιπαρά.

Εμπρός λοιπόν καλέ μας κρεατολάγνε, πιάσε θέση στα παρακάτω ταβερνεία με όμορφη αυλή, για να φας πάσης φύσεως κρεατικά, ζουμερά και νόστιμα.

Ταβέρνα Παππάς

Θεσσαλονίκης 2, Αχαρνές, τηλ: 21 0243 1232

Με ατμόσφαιρα που θα σε κάνει να νιώσεις σαν στο σπίτι του, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες διαθέτει μια ωραιότατη αυλή, αλλά και ωραίο εσωτερικό χώρο με τζάκι, και έναν πρώτο όροφο με σούπερ θέα. Ως κλασική χασαποταβέρνα που σέβεται τον εαυτό της, σερβίρει εξαιρετικό μπιφτέκι, μπριζόλα μοσχαρίσια, χορταστικό κοντοσούβλι χοιρινό, αλλά και λουκάνικο, παστουρμαδοπιτάκια, μπιφτέκια προβατίνας, σουφλέ λαχανικών και φοβερό τζατζίκι για να γλιστράει. Τα Σαββατοκύριακα γίνεται χαμός και καλό είναι να κάνεις κράτηση. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με δικό τους κρασί.

Γίδι

Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848

Απλώνει τραπεζάκια σε μια πανέμορφη αυλή, τα οποία  περιμένουν όποιον κρεατοφαγά περάσει τις πύλες του μαγαζιού για να δοκιμάσει  εξαιρετικά κρεατικά, με αρκετές δημιουργικές πινελιές και ιδιαίτερες κοπές. Αν βρεθείς προς το Γίδι, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις το εκλεκτό χοιρινό Iberico και το ξακουστό χοιρινό Mangalitsa, προσούτο προβατίνας, αρνίσια παΐδάκια, φρυγαδέλια και τις γιγαντιαίες σπαλομπριζόλες του. Αν είσαι αρκετά μερακλής θα δοκιμάσεις και πατσά ή έντερα αρνίσια τηγανιτά ή ένα πρόβατο στη γάστρα. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 30€ το άτομο μαζί με κρασί.

Βάθης

Κύρου 7, Κηφισιά, τηλ: 21 0620 4834

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PAK SISTERS (@pak.sisters)

Από τις παλαιότερες ταβέρνες της περιοχής με πλούσιο μενού, ο Βάθης ικανοποιεί ακόμα και τους πλέον απαιτητικούς με τον πληθωρικό του κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει εξαιρετικά μαγειρευτά, αλλά και ψητά της ώρας και ανανεώνεται συχνά με νέες προσθήκες. Στα του κρέατος, θα δοκιμάσεις ψαγμένες κοπές (rib eye απο black angus, ταλιάτα, πικάνια), αλλά και σταυλίσια 800γρ., μοσχαρίσια γάλακτος, καπνιστή χοιρινή, μοσχαράκι στη λαδόκολλα, κοτόπουλο σούβλας, μπιφτέκια, αρνί σούβλας, ψαρονέφρι, συκώτι γάλακτος, παϊδάκια κ.α. Ο λογαριασμός στο τέλος, με κερασμένο γλυκό/φρούτο στα 20€/ άτομο.

Αυλή Γευσηπωλείον

Μεθώνης 43, Εξάρχεια τηλ: 2103838167

Στην μινιόν αυλή αυτής της συμπαθέστατης ταβέρνας θα πιάσεις θέση με την παρέα για να δοκιμάσεις καλοφτιαγμένα πιάτα και πιάτα ημέρας με παραδοσιακό προσανατολισμό. Τα κρεατικά έχουν την τιμητική τους, με επιλογές όπως χοιρινή σπαλομπριζόλα με πατάτες, μοσχαρίσια μπιφτέκια, μοσχαρίσια ταλιάτα με baby πατάτες, γιαουρτλού κεμπάλ με πιτούλα, γιαούρτι και μυρωδικά, ενώ στα ορεκτικά θα βρεις ωραιότατους τοματοκεφτέδες, φάβα Φενεού με κρεμμύδι και άγρια κάπαρη, μαστέλο Χίου στη σχάρα με μαρμελάδα εποχής και «φάκελο» ελληνικών τυριών… συστημένο με μέλι. Λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο, με κρασί.

Γιάντες

Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια, τηλ: 2103301369

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Yiantes Restaurant (@yiantesrestaurant)

Παραμένουμε Εξάρχεια γιατί έτσι, και πιάνουμε τραπέζι σε αυτό το μοντέρνο ταβερνείο, το οποίο στρώνει τραπέζια κάτω από τα μεγάλα δέντρα δημιουργώντας ειδυλλιακό σκηνικό, με πολλά επίπεδα γεμάτα χαριτωμένες καρεκλίτσες και λουλούδια. Τα ψητά εδώ είναι πιο ιδιαίτερα, με τον κατάλογο να περιλαμβάνει νοστιμότατες προτάσεις όπως, σουβλάκι κοτόπουλο με σως τσίλι, πιτάκια και τητανιτές πατάτες, χοιρινά μπριζολάκια μαριναρισμένα με πατάτες σωτέ, σε σάλτσα μοσχαριού, μοσχαρίσιο συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια, και μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες τηγανιτές και ντιπ σπιτικής σάλτσας μπάρμπεκιου με λιαστές ντομάτες. Του μοσχαριού το κάγκελο. Αν και το φαγητό του δεν είναι αυτό που ήταν πριν δέκα χρόνια, η αυλή του παραμένει από τις ωραιότερες στο κέντρο. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με μπίρα.

Βασίλης

Κολοκοτρώνη 160, Κορυδαλλός, τηλ.: 210 5441397

Στα δυτικά ξέρουν και καλοτρώνε και τα ψητοπωλεία τους δεν αστειεύονται. Κλασική αξία ο Βασίλης, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1976 και καλοταΐζει όλες τις κρεατολάγνες ψυχές των δυτικών προαστίων κι όχι μόνο. Πέρα από τα αρνίσια παϊδάκια, που είναι η αδιαπραγμάτευτη σπεσιαλιτέ, εδώ θα φας οπωσδήποτε το κοκορέτσι αλλά και το ψητό αρνί που είναι must. Από ορεκτικά, δοκίμασε τραγανό σαγανάκι, χωριάτικο λουκάνικο και πιπεριές στη σχάρα. Μαζί με μπύρες ή κρασί υπολόγισε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο.

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v