Πού θα φας το καλύτερο σουβλάκι σε Μοναστηράκι, Σύνταγμα και Εμπορικό Τρίγωνο

Γυρνοβολάμε στο κέντρο της πόλης και πιάνουμε θέση στα καλύτερα σουβλατζίδικα για λαχταριστά τυλιχτά και τεμάχια.

Πού θα φας το καλύτερο σουβλάκι σε Μοναστηράκι, Σύνταγμα και Εμπορικό Τρίγωνο

Σουβλακοπωλεία στο κέντρο θα βρεις πολλά, όμως λίγα είναι εκείνα που πραγματικά αξίζουν να κάνεις μια στάση για να απολαύσεις το δημοφιλές και εθνικό μας έδεσμα.

Ξεχωρίζουμε τα αγαπημένα μας για να επιδοθείς κι εσύ σε μια άνευ προηγουμένου σουβλακοφαγική έξοδο.

Κώστας

Πλ. Αγίας Ειρήνης 2, Μοναστηράκι,τηλ.:21 0323 2971

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by James Dimitri 🍕 (@jamesdimitri)

Από το 1946 όταν πρωτοάνοιξε κρατά την ίδια πετυχημένη συνταγή ρίχνοντας μπόλικο μεράκι στο μερακλήδικο μπιφτεκάκι του που ζυμώνεται κάθε πρωί, αλλά και το χειροποίητο καλαμάκι του. Ψιλοκομμένη ντοματούλα, αλάτι, πιπέρι και η φημισμένη κόκκινη σάλτσα του που βγαίνει σε τρεις εκδοχές (καυτερή, μέτρια και γλυκιά) συνοδεύουν το κρέας σε ένα τυλιχτό – όνειρο που δύσκολα θα φας μόνο ένα. Τα τυλιχτά του ξεκινούν από 3€.

Σουβλάκι Κώστας

Μητροπόλεως και Πεντέλης 5, Σύνταγμα, τηλ: 210 3228502

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Plates on The Table (@platesonthetable_)

Ιστορική σουβλακοδιεύθυνση του κέντρου, ο Κώστας βαστά από το 1950 και αυτό λέει πολλά για την ποιότητα και τη γεύση των εδεσμάτων του. Μέσα σε ένα μικροσκοπικό μαγαζάκι, η τρίτη γενιά καλοψήνει τις πίτες και τα καλαμάκια του με χοιρινό ή μπιφτεκάκι, σε μια μικρή ψησταριά και βάζει στα τυλιχτά ντομάτα, κρεμμύδι, κόκκινο πιπέρι, μαϊντανό, και γιαούρτι για τη δροσιά. Το μεσημεράκι η πραμάτεια του έχει συνήθως εξαφανιστεί για αυτό σπάνια θα τον πετύχεις ανοιχτό το απόγευμα. Το τυλιχτό στα 3,20€.

Η Βόλβη

Ευρυπίδου 24-26, τηλ.:21 1118 0587

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Η Βόλβη (@souvlakiavolvi)

Είναι Λίμνη, είναι και σουβλακοπωλείο στην Αθήνα. Πλησίον της Βαρβακείου, η Βόλβη επιβάλλεται ως στάση για ένα σουβλάκι στο χέρι, φτιαγμένο με μεράκι. Με μότο της «λίγα, πεντανόστιμα και καλά», αυτή η σουβλακογωνία φτιάχνει κορυφαία καλαμάκια και σουτζουκάκια, τα οποία απολαμβάνεις είτε σε μερίδες είτε τυλιχτά σε ωραιότατη πιτούλα, με ντόματα, μαϊντανό, κρεμμύδι, μπούκοβο και ντομάτα. Τιμές για το τυλιχτό από 2,20€.

Meat the Greek

Φωκίωνος 2-4, τηλ: 21 0322 2832

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MtG (@meatthegreeksouvlaki)

Στο γραφικό στενό της Φωκίωνος, αυτό το μικρό ψητοπωλείο κάνει σουβλακο-θαύματα και ετοιμάζει χειροποίητο, νόστιμο σουβλάκι που θυμίζει κάτι από τα παλιά. Στον κατάλογο θα βρεις κάθε λογής τυλιχτά και καλαμάκια, σε ικανοποιητική ποικιλία. Άξιος μνείας ο χοιρινός γύρος, τραγανός και μυρωδάτος, τα μπιφτεκάκια, αλλά και το καλαμάκι χοιρινό σε πίτα, με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανιτές. Αν πεινάς πολύ, δοκίμασε και τις πατάτες τηγανιτές με αυγά. Τιμές από 3,50€ το τυλιχτό.

Street Souvlaki

Κολοκοτρώνη 30, τηλ: 21 0325 3939

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Street Souvlaki (@street_souvlaki)

Στην ολοζώντανη Κολοκοτρώνη των μπαρ, το Street Souvlaki σπάει το αλκοόλ με κρεατικά και ετοιμάζει νοστιμότατα και τιμιότατα σουβλάκια, τεμάχια και τυλιχτά σε ποικιλία που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Ο κατάλογος είναι τεράστιος και περιλαμβάνει ωραιότατα χοιρινά, κεμπάπ, κοτομπέικον, χωριάτικα λουκάνικα με πράσο, μπριζολάκια γύρου, φιλετάκια μπούτι, σεφταλιά, κασερλί αλλά και αρμένικο σουτζούκι ή… κολοκυθοκεφτέδες σε μερίδα ή σε πίτα, με υλικά της επιλογής σου. Τιμές από 3€ το τυλιχτό.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v