Το κεμπάπ είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο

Το κεμπάπ δε γνωρίζει εποχές, είναι για όλο τον χρόνο και φυσικά και για το καλοκαίρι. Δες πού θα φας τα καλύτερα στην Αθήνα.

Το κεμπάπ είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο

Αφράτο, από αρνίσιο κιμά, με τα μπαχαρικά του, να αναπαύεται μαζί με ψητή ντοματούλα, κρεμμυδάκι σε πιτούλες και να γαρνίρεται με γιαούρτι, ή να απολαμβάνεται σκέτο, με μπούκοβο.

Όπως και αν το δεις, το κεμπάπ είναι θρησκεία, και το καλοκαίρι του πάει πολύ. Δες που θα το καταναλώσεις όπως πρέπει.

Selim bey

Π. Τσαλδάρη 8, Μαρούσι, τηλ: 21 1725 6790

Σε μια ολάνθιστη αυλή στο Μαρούσι ο αγαπητός Σελίμ, ετοιμάζει λαχταριστά πιάτα πολίτικης κουζίνας, με πληθωρική ποικιλία κεμπάπ, από τα οποία ξεχωρίζουμε τα αφράτα και μυρωδάτα Φιστικλί, Αλιζανί και Άδανα κεμπάπ. Στον κατάλογο θα βρεις και Kirmizi biber ezmesi (ψητές πιπεριές Φλωρίνης με μπαχαρικά και φέτα), συγκλονιστικό λαχματζούν, πικάντικο Suzuclu pide (φύλλο γιουφκά γεμιστό με σουτζούκι, ντομάτα και μαστιχωτό τυρί) και ωραίο κιουνεφέ. Ο λογαριασμός με παγωμένη μπίρα στα 20€-25€/άτομο με κέρασμα γλυκό.

Ηayat

Ιπποκράτους 78, τηλ: 21 5555 8580

Το εστιατόριο της οικογένειας του Σεΐτ Αλντογάν σερβίρει μεταξύ άλλων υπέροχα κεμπάπ, από αρνίσιο κιμά, μαζί με αφράτες πιτούλες από προζυμένιο ζυμάρι, σε μεγάλη ποικιλία – άδανα, γιαουρτλού, Kurt στο πήλινο, Urfa κ.α. Από την ανοιχτή του κουζίνα βγαίνουν κι άλλες νοστιμιές όπως Mercimek Kofte (κεφτεδάκια με πλιγούρι και φακές), σαλάτα Coban με ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, μαϊντανό και σουμάκ, πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο κιμά και κασέρι, μυρωδάτο και λεπτό λαχματζούν, παστουρμαδόπιτες κ.α. Ο λογαριασμός στα 15-17€/ άτομο, με μπίρα ή τσίπουρο Τυρνάβου.

Tomas

Σαρκουδίνου 43, Ν. Κόσμος, τηλ: 210 9015981

Εδώ και δεκαετίες ο Τόμας, φροντίζει καθημερινά να βγαίνει νόστιμο, ζουμερό και αγνό κεμπάπ από το καλτ μαγαζάκι του. Το απολαμβάνεις τυλιχτό με ντοματούλα και κρεμμύδι ή σε μερίδα. Ο κατάλογος οβελιστήριο του περιλαμβάνει επίσης πίτα Καισάρειας- ήτοι παστουρμαλί, δροσερό χούμους, φαλάφελ σε μερίδα ή τυλιχτό, πιπεροσαλάτα καυτερή όπως πρέπει, σουτζούκι σε μερίδα ή τυλιχτό, γιαουρτλού στο πήλινο για μερακλήδες και μυρωδάτο λαχματζούν. Ο λογαριασμός για ένα γνήσιο ανατολίτικο γεύμα με δροσερή μπίρα, στα 10-15€/ άτομο.

Κεμπάπ Το Ρόδι

Κρέοντος 163, Κολωνός, τηλ: 21 0515 4376

Από τους πιο γνήσιους εκφραστές της αρμένικης κουζίνας στην Αθήνα, το Ρόδι φημίζεται μεταξύ άλλων και για το αφράτο, μυρωδάτο και λαχταριστό του κεμπάπ. Εδώ θα το βρεις σε διάφορες βερσιόν, όπως σις, γιαουρτλού, ισκεντέρ και Άδανα, σε πληθωρικές μερίδες, με αφράτες πιτούλες και λαχανικά. Εξαιρετικά και τα Χοροβάτς ήτοι μαριναρισμένα φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο ή λαιμό, τα οποία επίσης συνοδεύονται με πίτες και λαχανικά, καθώς και το αρμένικο σουτζούκι για τους λάτρεις των καυτερών. Από τα ορεκτικά, επιβάλλεται να δοκιμάσεις Χινκάλι, πουγκάκια δηλαδή με μοσχαρίσιο κιμά και ιτσλί κιοφτέ, κάτι λαχταριστές μπαλίτσες από πλιγούρι, γεμιστές με μοσχαρίσιο κιμά. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με κρασί.

Κεμπάπ ο Γιώργος

Ηπείρου 25, Άγιοι Ανάργυροι, τηλ: 2102323103

Στέκι για τους λάτρεις του κεμπάπ και του ντονέρ στους Αγίους Αναργύρους, ο Γιώργος μαζεύει και κόσμο από κάθε γωνιά της πόλης, χάρη στο λαχταριστό του έδεσμα, το οποίο ετοιμάζει με μεράκι και αγάπη. Εδώ θα δοκιμάσεις αυθεντικό πολίτικο κεμπάπ, αλλά και γιαουρτλού με τη δροσερή του σαλτσούλα να ρέει άφθονη πάνω στις πίτες. Προσφέρεται και σε τυλιχτή βερσιόν α λα σουβλάκι για έξτρα απόλαυση. Κατά τα λοιπά, άξια αναφοράς είναι το γεμιστό μπιφτέκι με κασέρι σε μερίδα, αλλά και το κοντοσούβλι χοιρινό στη βέργα. Για ένα γεύμα με μπίρα, ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο, περίπου.

Κυρ-Αρίστος

Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109822320

Ατμόσφαιρα παλιού μπακάλικου, νοσταλγικές ταμπέλες και οικογενειακή αλλά και παρεΐστικη διάθεση σε μια σκεπαστή αυλή που έφερε όλη την Αθήνα στο Παλαιό Φάληρο, το "κεμπαμπτζίδικον" του Κυρ Αρίστου σερβίρει απολαυστικό κεμπάπ: δοκίμασε οπωσδήποτε το γιαουρτλού, αλλά και το κασερλί με λιωμένο κασέρι, το κοτόπουλο αν κάνεις διατροφή, το πρόβειο αν δεν κάνεις και το μπεϊτύ σε αραβική πίτα με λιωμένο κασέρι. Φοβερός και ο χοιρινός του γύρος. Λογαριασμός στα 15€ με μπίρα.

Τα Χειροποίητα Του Μιχάλη

Δρυάδων 9, Ηράκλειο, τηλ: 21 0285 5800

Ο χώρος του είναι λιτός και απέριττος, όμως το κεμπάπ του πλούσιο και μαξιμαλιστικό. Με παράδοση χρόνων στα χειροποίητα κρέατα, ο Μιχάλης ξέρει πώς να σε ταΐσει σωστά, με αποκορύφωμα το κεμπάπ του, το οποίο είναι ζουμερό και πεντανόστιμο, και φτιάχνεται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη με την τέλεια αναλογία μπαχαρικών και κρέατος. Δε θα το βρεις σε μεγάλη ποικιλία, ένα είναι και είναι εξαιρετικό. Εξίσου ωραίο και το μοσχαρίσιο μπιφτέκι του σε τυλιχτό ή μερίδα, όπως και το κοτόπουλο σχάρας. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με μπίρα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v