Πού θα φας καλό σουβλάκι στη Γλυφάδα;

Ψητοπωλεία με ιστορία χρόνων αλλά και νέες αφίξεις μοσχοβολούν πίτα στα κάρβουνα και ζουμερό κρέας για μερακλήδες σουβλακοφάγους.

Πού θα φας καλό σουβλάκι στη Γλυφάδα;

Στην Αθήνα το σουβλάκι το έχουμε τιμήσει ουκ ολίγες πολλές. Στα Νότια όμως τι γίνεται; Ώρα να πάμε παραλία για να απολαύσουμε λαχταριστές σουβλακογεύσεις σε αγαπημένες διευθύνσεις της Γλυφάδας.

Λειβαδιά

Ανδρέα Παπανδρέου 130, τηλ: 2109648233

Με ιστορία που βαστά από το 1988 όταν πρωτοάνοιξε στο No126 της Ανδρέα Παπανδρέου, η Λειβαδιά είναι το πιο olsdchool σουβλατζίδικο της περιοχής. Για δεκαετίες, κρατά σταθερή τη γεύση και την ποιότητα των εδεσμάτων του, κάνοντας περήφανη τη σουβλακομάνα Λειβαδιά. Εδώ θα φας πολύ καλό καλαμάκι χοιρινό σε μερίδα, η σε τυλιχτό με πατάτες και ωραίο τζατζικάκι. Εξίσου δυνατός και ο γύρος χοιρινός, όπως επίσης και το μπιφτέκι. Τιμές στα 3€ για ένα καλαμακι χοιρινό.

Πυρνάρι

Ανθέων 33, τηλ: 2109632202

Ακόμα ένα ιστορικό σουβλακοπωλείο, το παλιάς κοπής Πυρνάρι λειτουργεί στο ίδιο σημείο εδώ και τριάντα χρόνια περίπου αποτελώντας σταθερά αγαπημένο προορισμό για τους σουβλακοφάγους των νοτίων και όχι μόνο. Αδιαμφισβήτητο highlight εδώ ο φοβερός γύρος, από φρέσκο κρέας, ο οποίος αναπαύεται και σε πιτούλα αν τον θες τυλιχτό, καθώς και το ζουμερό καλαμάκι χοιρινό. Το κοτόπουλο στα κάρβουνα είναι επίσης νόστιμο, ενώ στα ορεκτικά θα βρεις λίγα και καλά: τυροκαυτερή, τζατζίκι, πατάτες τηγανιτές και φέτα. Τιμές στα 2€ για ένα καλαμάκι χοιρινό.

Αγγελικό Καλαμάκι

Ανδρέα Παπανδρέου 160, τηλ: 21 0963 3876

Ο παλιός είναι αλλιώς αλλά και ο νέος είναι ωραίος. Από τις πρόσφατες αφίξεις στην σουβλακοπιάτσα της Γλυφάδας το Αγγελικό Καλαμάκι, εξειδικεύεται στο χειροποίητο σουβλάκι, το οποίο εδώ βρίσκεις σε μεγάλη ποικιλία και εξαιρετική γεύση: καλαμάκι συκώτι, καλαμάκι μοσχάρι, καλαμάκι προβατίνα, καλαμάκι αρνί, καλαμάκι λουκάνικο, κοκορετσάκι, κεμπάπ κ.α. Εδώ δε θα βρεις τυλιχτά, αλλά καθόλου δεν θα σε πειράξει μιας και τα τεμάχια είναι όλα ένα κι ένα. Επίσης έχει ψητά της ώρας όπως ψαρονέφρι, μπιφτέκι απλό και προβατίνας κ.α. Τιμές στα 2€ το καλαμάκι χοιρινό.  

Nomsy Kebab

Αρτέμιδος 3, τηλ: 21 0700 6251

Η παράδοση στη τέχνη του γνήσιου κεμπάπ από τον «Θανάση» στο Μοναστηράκι, μεταφέρεται και στη Γλυφάδα σε αυτό το εκλεκτό κεμπαπτζίδικο για μερακλήδες. Στον μοντέρνο και άνετο χώρο του θα δοκιμάσεις το δημοφιλές έδεσμα σε ενδιαφέρουσες παραλλαγές, όπως το κεμπάπ με μοσχάρι Black Angus, σε μερίδες ή χορταστικά τυλιχτά απλά ή δίκανα. Πολύ ενδιαφέροντα και τα κυρίως πιάτα του, όπως η ταλιάτα σουβλάκι με μοσχάρι Angus, ο λάτιν γύρος με σπιτικό γκουακαμόλε και μοσχάρι Angus και η πίτα… πίτσα με γύρο από μοσχάρι Angus. Δυνατά και τα κοτόπουλα, τα οποία ετοιμάζονται στις παραπάνω παραλλαγές και είναι νοστιμότατα. Τιμές στα 2,30€ για ένα καλαμάκι κοτόπουλο.

Ψητοπωλείο «Ο Νίκος»

Πλ. Καραϊσκάκη, τηλ: 2109645361

Για πάνω από 25 χρόνια, το οβελιστήριο του Νίκου στην Άνω Γλυφάδα παραδίδει εξαιρετικά κρεατοτεχνήματα στους πελάτες που το προτιμούν για τις πληθωρικές του γεύσεις. Το μαγαζί διαθέτει μικρό χώρο με ευχάριστο περιβάλλον, για να πιάσεις τραπεζάκι και να δοκιμάσεις ωραία καλαμάκια σε δυνατή ποικιλία:  κοτόπουλο μπούτι, χοιρινό, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, μοσχάρι Angus κ.α., τυλιχτά με τα ίδια κρέατα, σκεπαστές με γύρο κοτόπουλο ή χοιρινό αν πεινάς πολύ, και χορταστικές μερίδες (λουκάνικο, μπιφτέκι, κεμπάπ γιαουρτλού) κ.α. Τιμές στα 2€ για ένα καλαμάκι χοιρινό.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v