Τα καλύτερα επεισόδια Κωνσταντίνου κι Ελένης

Η Κατακουζήνα, η Βλαχάρα, το Ταπεινό χαμομηλάκι, ο Μάνθος, ο Οινοχόος, η Γκαρσόνα Β στις πιο καλτ στιγμές της ελληνικής τηλεόρασης.
Τα καλύτερα επεισόδια Κωνσταντίνου κι Ελένης
Το 1998 προβλήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση η σειρά Κωνσταντίνου κι Ελένης που έμελλε να σφραγίσει την ιστορία της. Σήμερα, 25 χρόνια σχεδόν μετά την πρώτη της προβολή η σειρά συνεχίζει να τροφοδοτεί με memes από ατάκες της το ίντερνετ – τσέκαρε το λατρεμένο FB γκρουπάκι -που προσκυνά ταπεινά την Κατακουζήνα, την Βλαχάρα, τον Μάνθο Φουστάνο, το Ταπεινό Χαμομηλάκι, την Γκαρσόνα Β, τον Οινοχόο, τη Φιόνα μοναδική μου αγάπη κι όλα τα άλλα υπέροχα παιδιά που κάνανε μνημειώδη γκεστιλίκια. Παρότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, διαλέξαμε τα καλύτερα επεισόδια της σούπερ καλτ σειράς και στα ξαναπαρουσιάζουμε με περηφάνεια.

O Χαρτοπαίκτης



Ένα από τα πλέον επικά επεισόδια της σειράς, ο Χαρτοπαίκτης εξιστορεί τον εθισμό του Κατακουζηνού στον τζόγο και μας χαρίζει μνημειώδεις ατάκες, με τον Μάνο τον Ζαρατούστρα, την διοπτροφόρα μέλλουσα γεροντοκόρη γκαντομοκύνα, και την γκαρσόνα Β με την γκαντεμότσαντα. Κάθε θέαση του επεισοδίου προσφέρει δάκρυα στα μάτια από τα γέλια.

Το Ροκ και το Πουρόκ



Ο Κατακουζηνός βρίσκεται στο σπίτι του Μάνθου όπου κι ακούει για πρώτη φορά τον Σάκης. Το ένα φέρνει το άλλο και ο επίκουρος καθηγητής της Βυζαντινολογίας γίνεται η νούμερο 1 γκρούπι στο φαν κλαμπ, την ώρα που οι Πατ Κιουτ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νιόνιου του speed ρεμιξάρουν το «παπάκι που πάει στην ποταμιά». Ο Κατακουζηνός που αμάρτησε γιατί είναι φαν, η Ελένη η γκόμενα του φούφουτου και η Ελένη Λουκά που μοίραζε κατάρες φτιάχνουν μια καλτ επεισοδιάρα.

Άγριο Θηλυκό



Η ξαδέρφη του Κατακουζηνού φέρνει στο σπίτι ένα κουτί σοκολατάκια, που είναι ολίγον τι διεγερτικά. Η Ελένη δοκιμάζει κατά λάθος και παθαίνει έναν ντουβρουτζά ζα βου ζα, ζα βου ζα. Έτσι λοιπόν η Βλαχάκη κυνηγά τον Κατακουζηνό για να μυρίσει τη σωβράκα του, μετά παίρνει τηλέφωνο στο στρατόπεδο του λοχαγού Καποτά, και έπειτα αναζητά τον άνδρα τραχανοπλαγιά που είναι ο τύπος της. Η γκεστ εμφάνιση του Στέλιου Μάινα σαν ψυχαναλυτής δύσκολα θα ξεπεραστεί στην ελληνική τηλεόραση.

Κωνσταντίνος ο Πολιτευόμενος



Ο Κωνσταντίνος κι η Ελένη βρίσκονται εν μέσω κουμουνιστών του σαλονιού και πρασινοσυμφεροντολόγων και για πρώτη φορά στη συγκατοίκησή συμφωνούν σε κάτι. Δεν θα αργήσουν ωστόσο να μπουν οι σπόροι για να αναστήσει ο Κατακουζηνός το βυζαντινό κλέος, ιδρύοντας το ΒΥΖΑΝ. Το αποτέλεσμα όπως φαντάζεσαι είναι να τον κλέος κι οι ρέγκες χαρίζοντας μας επικές στιγμές. Πάτα το play και ξαναδές το για 234896η φορά.

The Κωστ και Ελένης show



Δεν ξέρουμε αν έχεις δει το Truman Show ή αν έστω έχεις βολευτεί με τα βάσανα που τραβά ο Κατακουζηνός από την Ελένη στην οικία του Αμαρουσίου, όπου ζει καθημερινά το Τρούμπα Show.

Ένας Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης βάζει κάμερες στο σπίτι του Κωνσταντίνου και της Ελένης και κινηματογραφεί τις ζωές τους, τερματίζοντας το καλτόμετρο. Από τα γκρο πλαν στο κ@λο-paper μέχρι τα καλσόν μπερλίνα, τα τσιγάρα Σερέτης, τους χυμούς Φρουτέξ και τα γιαούρτια Στρούγγα το The Κωστ και Ελένης show βάζει κάτω όλους τους κύκλους των Kardashians μαζεμένους.

Viva Mexico



Ο Νιόνιος ο speed αποφυλακίζεται κι έχει την ιδέα του ενός εκατομμυρίου. Βάζει τον Κωνσταντίνο, την Ελένη, την πρωταγωνίστρια του θεάτρου Κουκουβαούνων Πέγκυ Καρρά και τα άλλα παιδιά να πρωταγωνιστήσουν σε μεξικάνικη σαπουνόπερα α λα ελληνικά. Ο Μάνθος σκηνοθετεί, η Ματίνα γράφει το σενάριο κι ο Κατακουζηνός γίνεται ο Δον Κονσταντίνεθ, η Ελένη η τυφλή Ελενάλντα κι ο Νικόλας ο καλός αλογατάρης που της έχει κλέψει την καρδιά. Έπος, επών, ώ έπος, αλαλάζει το πλήθος κάθε φορά που βλέπει το συγκεκριμένο επεισόδιο και πολύ καλά κάνει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v