Ανατριχιαστικές true crime σειρές για να κολλήσεις

Σήριαλ κίλερ, καθημερινοί άνθρωποι που βρέθηκαν δίπλα σε πτώματα, ιστορίες που σοκάρουν χρόνια μετά την εξιχνίασή τους. Είσαι έτοιμος για λίγο ακόμα true crime ανατριχίλες;
Ανατριχιαστικές true crime σειρές για να κολλήσεις

Υπάρχει λόγος που το Dahmer έγινε επιτυχία μέσα σε μια νύχτα. Ο κόσμος διψά για αληθινές ιστορίες εγκληματιών. Νοσηρές περιπτώσεις ανθρώπων που δολοφόνησαν γιατί μπορούσαν και υποθέσεις αιματοβαμμένες που ενίοτε μένουν ανεξιχνίαστες.

Η επαφή – έστω και εξ’ αποστάσεως – με ανθρώπους που δεν δίστασαν να κόψουν το νήμα άλλων έχει μια γοητεία, γι’ αυτό και οι true crime σειρές αποτελούν πλέον τη νέα ένοχη απόλαυση του κοινού.

Αν τελείωσες το Dahmer και θες κι άλλο, τότε δες παρακάτω μερικές ακόμα σειρές και ντοκιμαντέρ… βγαλμένες από τη ζωή των δολοφόνων.  

Mindhunter (2017-2019)

Στην δεκαετία του ’70, η εγκληματολογία και η ψυχολογία είχαν μόλις αρχίσει να αγκαλιάζουν η μία την άλλη, προσπαθώντας να κατανοήσουν τα κίνητρα και τις αιτίες της εγκληματικής συμπεριφοράς. Βασισμένο σε αληθινά στοιχεία, το Mindhunter του τεράστιου David Fincher παρουσιάζει την ιστορία τριών ερευνητών που παλεύουν να μπουν στο μυαλό κατά συρροή δολοφόνων, και είναι τόσο σκοτεινό και ανατριχιαστικό όσο ακούγεται.



The Serpent (2021)

Mια από τις πιο περίεργες και πιο υποβλητικά νοσηρές φυσιογνωμίες στο true crime σύμπαν, ο Γαλλο-ασιάτης Σαρλ Σομπράζ βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της σειράς που βλέπεται απνευστί. O τύπος μαζί με την ερωμένη του, απολάμβανε να σκοτώνει νεαρούς χίπηδες τουρίστες στη Νοτιοανατολική Ασία τη δεκαετία του 1970, ναρκώνοντάς τους και αποσπώντας τους χρήματα. Η πλοκή είναι δαιδαλώδης, ενώ στον ρόλο του «ερπετού» ο Tahar Rahim δίνει ρέστα.



American Crime Story: People vs OJ

Με αφορμή τη διπλή στυγερή δολοφονία για την οποία κατηγορήθηκε ο αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου OJ Simpson, η σειρά εστιάζει σε μια υπόθεση που σόκαρε ένα έθνος, εξετάζοντας το ζήτημα της δολοφονίας με κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις. Ήταν τελικά αθώος; Ήταν ένοχος; Κανείς δεν θα μάθει ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, η δίκη του έφερε στο εδώλιο την ίδια την Αμερική. Και η ετυμηγορία ανήκει στον θεατή.



The Staircase (2004 -2018)

Τι ακριβώς συνέβη εκείνη την κρύα νύχτα του Δεκεμβρίου του 2001, όταν η Kathleen Peterson βρέθηκε νεκρή στη βάση της σκάλας του σπιτιού της; Έπεσε μετά από κατανάλωση αλκοόλ ή την σκότωσε ο βετεράνος στρατιωτικός και σύζυγός της Michael Peterson; Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που ξεκίνησε τη θεματική του true crime ολοκληρώθηκε το 2018, με νέα στοιχεία από την πολύκροτη δίκη του συζύγου η έκβαση της οποίας σόκαρε τους πάντες.



Don’t F**k with Cats (2019)

Η τρίωρη σειρά-ντοκιμαντέρ εστιάζει σε μια σειρά βίντεο που ανέβηκαν στο Ίντερνετ με δολοφονίες γατιών και στη σταυροφορία που ξεκίνησαν χρήστες για να αποκαλύψουν τον ένοχο. Όταν τα κατάφεραν, τότε κάτι ακόμα πιο σοκαριστικό συνέβη: ο δολοφόνος αποφάσισε να συνεχίσει το σερί του σε ανθρώπους. Το κυνήγι δολοφόνου και υποψήφιων ντετέκτιβ κατέληξε σε μία από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την αστυνομία και τον Τύπο του Καναδά.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v