Υπάρχει φτηνό φαγητό στην Κηφισιά;

Δεν είναι ανάγκη να δώσεις μια περιουσία για να φας στη «βασίλισσα» των Βορείων Προαστίων. Βρήκαμε τις καλύτερες διευθύνσεις για οικονομικά τσιμπούσια.

Υπάρχει φτηνό φαγητό στην Κηφισιά;

Κόντρα στα ακριβά και μοντέρνα εστιατόρια, η Κηφισιά διαθέτει μερικές οικονομικές διευθύνσεις για να φας ωραία και ποιοτικά, χωρίς να δώσεις δυο μεροκάματα.

Από ταβέρνες και κουτούκια, μέχρι κρεατοφαγεία και μεξικάνικο street food ιδού μερικά από τα αγαπημένα μας μέρη για low budget τσιμπούσια.

Κάρβουνο & σχάρα

Ελαιών 39, τηλ: 21 0800 0688

Παρεϊστικος χώρος, σταθερά υψηλή ποιότητα και γεύση και η σουβλακοζωή κυλά αβίαστα σε αυτό το μοντέρνο ψητοπωλείο στη Νέα Κηφισιά, το οποίο ψήνει και σερβίρει και τυλίγει, πλην των κλασικών σουβλακίων, κοτόπουλο/χοιρινό και καλαμάκι πρόβατο, καλαμάκι μοσχαρίσιο, κεμπάπ, μπιφτέκι μοσχαρίσιο και γιαουρτλού κεμπάπ σε πίτα. Για τους πιο μερακλήδες υπάρχει πανσετάκι και κοντοσούβλι χοιρινό/κοτόπουλο σε πληθωρωρική μερίδα για ολοκληρωμένη απόλαυση. Κολοκυθοκεφτέδες, τυροκροκέτες και ωραίες πατάτες με σως ανοίγουν την όρεξη, ενώ η σαλάτα του Καίσαρα είναι εξαιρετική. Ο λογαριασμός στα 10-15€/ άτομο, με μπίρα.

Κ-Grill

Ιλισίων 13, τηλ: 21 0620 4200

Μust προορισμός για κρεατολάγνους, το εστιατόριο του ομίλου Καστελόριζο έχει πάρει σοβαρά την υπόθεση κρέας και σερβίρει στο προσεγμένο περιβάλλον του ποικίλες επιλογές για κάθε γούστο, μοιραζόμενο το χώρο του με το μοντέρνο κρεατοφαγείο Δον Μόσκιο. Ο γύρος χοιρινός σε μερίδα είναι εξαιρετικός και πληθωρικός, το ίδιο και τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, το κεμπάπ και το «δικό» τους κοτόπουλο του ψήστη με χειροποίητη σάλτσα. Στα ορεκτικά θα βρεις ωραιότατη μελιτζανοσαλάτα, πατάτες τηγανιτές με τσένταρ, παστουρμαδοπιτάκια και άλλα τέτοια ωραία. Λογαριασμός στα 15-18€ για ένα πλήρες γεύμα, με μπίρα.

Κατσαρίνα

Λεωφόρος Κηφισίας 311 και Π. Τσαλδάρη 43, τηλ: 2106254072

Μια καλυμμένη αυλίτσα κρυμμένη πίσω από τη βουή της λεωφόρου Κηφισίας, «ξεχασμένη» από τότε που η Κηφισιά ήταν χωριό, απλώνει τραπεζάκια και σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες κρεατικών στη σχάρα και στη σούβλα, καθώς και μαγειρευτά ή ελληνικούς παραδοσιακούς μεζέδες. Στον κατάλογο θα βρεις εκλεκτά εδέσματα, από αμπελοντολμάδες, σουτζουκάκια και σπανακόπιτα μέχρι γαρδουμπάκια και σταβλίσιες μπριζόλες ή αφράτα μπιφτέκια με χειροποίητες πατάτες τηγανιτές. Μαζί με κρασί χύμα, υπολόγισε περί τα 20€ κατ’ άτομο.

Το Κουτούκι του Κανούση

Καρπάθου 22, τηλ. 210 8080934

Σερβίρει ασταμάτητα εδώ και τέσσερις δεκαετίες σχεδόν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σε παλαιούς και νέους κηφισιώτες (και όχι μόνο). Εδώ θα δοκιμάσεις νοστιμότατο μοσχαράκι γιουβέτσι στο πήλινο, αλανιάρη κόκκορα με χοντρό μακαρόνι, ντολμαδάκια, γαρδουμπάκια, ζουμερά μπιφτέκια σχάρας με πατάτες τηγανιτές και διάφορα μαμαδίσια μαγειρευτά που αλλάζουν αναλόγως ημέρας, όπως αρνάκι φρικασέ και ωραίος μουσακάς. Τα κρέατά του είναι εγγύηση, μιας και τα προμηθεύεται από τον παραπλήσιο κρεοπώλη Μαγγίνα. Λογαριασμός στα 20€ με κρασί δικό του.

Το Κουτούκι της Κηφισιάς

Λ. Κηφισίας 308 & Κρήτης, Κηφισιά, τηλ: 21 0808 0780

Από κουτούκι σε κουτούκι το πάμε και πιάνουμε θέση σε ένα ακόμα νόστιμο στέκι που βαστάει δεκαετίες (από το 1930 για την ακρίβεια) και σερβίρει στον μικρό πλην τίμιο χώρο του, αλλά και στην αυλή, νοστιμότατα μαμαδίσια πιάτα. Είναι ξακουστό για τα σαλιγκάρια, τις χειροποίητες πίτες του και τα ψητά κρεατικά στη σχάρα, με αποκορύφωμα τις νοστιμότατες μπριζόλες του. Θα βρείτε και κάποια ψαρικά, όπως θράψαλο γεμιστό στη σχάρα και καλαμάρι με κοφτό μακαρονάκι, αλλά και αρκετά μαγειρευτά αναλόγως ημέρας, όπως το κοκοράκι με γλυκόξινη σάλτσα. Λογαριασμός στα 15-18€ κατ’ άτομο, με χύμα κρασί.

Βάθης

Κύρου 7, τηλ: 21 0620 4834

Κρυμμένη σε ένα αδιέξοδο στα σύνορα Κηφισιάς με Νέα Ερυθραία, αυτή η παραδοσιακή ταβέρνα είναι ό,τι πρέπει για να φας φοβερά κρέατα, αλλά και μαγειρευτά. Σταυλίσια 800γρ., μοσχαρίσια γάλακτος, καπνιστή χοιρινή, μοσχαράκι στη λαδόκολλα, κοτόπουλο σούβλας, μπιφτέκια, αρνί σούβλας, αλλά και παστίτσιο, μουσακάς, ντολμαδάκια και άλλα τέτοια ωραία συμπληρώνουν ιδανικά τον κατάλογο. Από ορεκτικά, αξίζει να δοκιμάσεις Μαστέλο Χίου, γίγαντες Φλωρίνης, λαχανοντολμάδες, τηγανιτά κολοκυθάκια και σιφνέϊκα ρεβίθια. Ο λογαριασμός στο τέλος, με κερασμένο γλυκό ή φρούτο δεν ξεπερνά τα 15-20€/ άτομο.

Ancho Mexican Grill

Κασσαβέτη 9, τηλ: 2111831882

Aν είσαι λάτρης του μεξικάνικου, οικονομικού φαγητού, τότε το Ancho θα αναλάβει την απόλαυσή σου, βάζοντας σε καυτερές περιπέτειες τον ουρανίσκο σου. Οι επιλογές που έχεις εδώ είναι λαχταριστά  Burritos και Tacos, τα οποία γεμίζονται με υλικά και σάλτσες της αρεσκείας σου: κοτόπουλο μαριναρισμένο, μοσχάρι angus, γαρίδες, χοιρινό, μοσχαράκι γάστρας, τσίλι κον κάρνε αλλά και τόφου αποτελούν την πρωτεϊνική βάση, ενώ λαχανικά, μανιτάρια, γκουακαμόλε, sour cream, τυράκι και σάλτσες κλιμακούμενης… κάψας συμπληρώνουν την εικόνα. Σερβίρει και ωραίες σαλάτες, ενώ τα churros του (μεξικάνικοι λουκουμάδες με μερέντα) είναι κόλαση. Για ένα γεύμα, με ωραιότατη frozen margarita, υπολόγισε περί τα 15€ ανά άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v