Φάγαμε τα καλύτερα σουβλάκια σε Πειραιά, Κερατσίνι και Νίκαια

Ψημένα αριστοτεχνικά, με αφράτες πιτούλες, χοιρινά και κοτοπουλένια, αλλά και κεμπαμπίσια και μπιφτεκωμένα. Αυτά είναι τα καλύτερα σουβλάκια στην αθάνατη τριάδα του μερακλή.
Φάγαμε τα καλύτερα σουβλάκια σε Πειραιά, Κερατσίνι και Νίκαια

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η υπόθεση σουβλάκι και τυλιχτό είναι καθαρά υποκειμενική και πάντα θα υπάρχει κάποια κρυμμένη γωνιά στην γειτονιά του καθενός η οποία θα αποτελεί τον «ναό» του για τα εκλεκτά αυτά εδέσματα.

Εμείς βολτάραμε σε Πειραιά, Νίκαια και πέριξ και συγκεντρώσαμε αντικειμενικά… υποκειμενικές διευθύνσεις που σερβίρουν μερικά από τα καλύτερα σουβλακοποιήματα που έχουμε δοκιμάσει.

Συμφωνείς;

Καράμπαμπας
Αγίου Δημητρίου 15, Δραπετσώνα, τηλ: 21 1406 3975

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @karampampassouvlakia



Ο «πατέρας» του ιστορικού σουβλατζίδικου του Πειραιά δεν βρίσκεται πια μαζί μας, όμως θα έχουμε πάντα τα νοστιμότατα σουβλάκια του για να τσακίζουμε και να τσουγκρίζουμε κρασιά στο όνομά του. Το πιο παραδοσιακό ψητοπωλείο/σουβλατζίδικο της περιοχής, στέκεται αγέρωχο εδώ κοντά 80 χρόνια και σερβίρει μεταξύ άλλων νοστιμότατο καλαμάκι κοτόπουλο, ζουμερό χοιρινό, μπιφτεκάκι και σουτζούκι σε μερίδα ή σε πίτες απλές ή γίγας για όσους αντέχουν. Αν πετύχεις κοκορέτσι ή κοντοσούβλι επιβάλλεται να χτυπήσεις μια μερίδα. Τιμές από 3€ για ένα τυλιχτό.

Έντυ
Δημ. Καρακουλουξή 4, Νίκαια, 210 4926117

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Eaters (@theeaters_gr)



Βρίσκεται στη Νίκαια και χορταίνει γενιές με το ιδιαίτερο κρέας που κάνει το καλαμάκι του ξεχωριστό. Το χοιρινό καλαμάκι είναι ψαρονέφρι, που ψήνεται σωστά ώστε να μην στερείται γεύσης, αλλά μόνο λίπους. Το καλαμάκι κοτόπουλο είναι εξαιρετικό, το κεμπάπ ζουμερό και μυρωδάτο, ενώ αν θες να παίξεις σοβαρή καυτερή μπαλίτσα, τότε επιβάλλεται να δοκιμάσεις πεντανόστιμο παστουρμά και αρμένικο σουτζούκι. Κατά τα λοιπά, το τζατζίκι του είναι τιμιότατο, το ίδιο και το μπιφτέκι. Τιμές από 3€ για ένα καλαμάκι ψαρονέφρι.

Σουβλάκι με το Μέτρο «Ο Στέλιος»
Επίκουρου 1, Κερατσίνι, τηλ: 21 0400 4896

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @aisthiseongefseis (@aisthiseon_gefseis)



Τι τίτλος μαγαζιού και το κυριότερο, τι σουβλακάρα! Ο Στέλιος φτιάχνει εδώ και τρεις δεκαετίες το πιο νόστιμο, αλλά και μεγαλύτερο σουβλάκι της Αθήνας, οπότε εδώ καλά θα κάνεις να έρθεις πολύ πεινασμένος για πρωτεΐνη. Στον μίνιμαλ χώρο του θα φας την γνωστή «μπόμπα», με τρεις σούβλες κρεατικών της επιλογής σου και ό,τι υλικά θες να έχει το σουβλάκι σου. Προτείνουμε σίγουρα κεμπάπ, σουτζούκι για καυτερά σκηνικά, χοιρινό γύρο φρεσκότατο ή ένα μιξ γκριλ με τρεις διαφορετικές σούβλες σε ένα τυλιχτό. Τιμές στα 7,5€ για μια «μπόμπα» περιποιημένη.

Το σουβλάκι του Νικόλα
Εσπερίδων 2, Κερατσίνι, τηλ: 21 0400 0012



Νόμιζες πως τα είχες γευτεί όλα, τώρα όμως θα γευτείς το σουβλάκι του Νικόλα. Σε μια γωνιά στο Κερατσίνι, οι σχάρες παίρνουν φωτιά και πάνω τους αναπαύονται εκλεκτά κρέατα πάσης φύσεως για ένα σουβλακοτσιμπούσι που θα θυμάσαι καιρό. Το σέρβις είναι σβέλτο, και φέρνει στο τραπέζι σου λαχταριστές επιλογές όπως χοιρινό ή κοτόπουλο σε μερίδα με πατατούλες ή τυλιχτό σε πίτα σε γενναία ποσότητα, ζουμερό κεμπάπ γιαουρτλού με ψητές πιπεριές και ντομάτα, ή τυλιχτό σκέτο λουκούμι και άλλα ωραία ψητά της ώρας και ορεκτικά. Να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει, όπως λέει και ένας στα σχόλια στο Google. Τιμές στα 2,90€ για ένα γύρο χοιρινό σε πίτα.

Σέρκος
Ίωνος Δραγούμη 39-41, Κοκκινιά, τηλ: 21 0492 8297



Στην Πλατεία Νεράιδας το σκηνικό θυμίζει παραμύθι με κεμπάπ αντί για νεράιδες. Εκεί βρίσκεται το σουβλατζίδικο του Σέρκου, που από το 1955 ετοιμάζει και ψήνει λαχταριστές κρεατονοστιμιές για τον ουρανίσκο των φανατικών επισκεπτών. Στα κάρβουνά του ψήνονται - με μεγάλη επιδεξιότητα- σουβλάκια, πίτες και κεμπάπ που λιώνει στο στόμα, τα οποία απολαμβάνονται σε μερίδες ή τυλιχτά, αναλόγως όρεξης. Ο κατάλογος μικρός και περιεκτικός, περιλαμβάνει και διάφορες αρμένικες λιχουδιές, όπως λαχματζούν, σουτζούκι και παστουρμά. Οι πατάτες είναι φρεσκοτηγανισμένες και ωραιότατες, το ίδιο και το τζατζίκι. Το κεμπάπ σε πίτα στα 3€.

Αβραάμ
Σωκράτους 3, Δραπετσώνα, τηλ: 21 0461 5841

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @aisthiseongefseis (@aisthiseon_gefseis)



Παλαιάς κοπής μαγαζί, από τα τελευταία στο είδος του, ο Αβραάμ μαζεύει κόσμο και κοσμάκη από κάθε γωνιά της Αθήνας, που πιάνει θέση στην παλιακή του αυλή για να γευτεί εξαιρετικά σουβλάκια. Όλα τους είναι ένα κι ένα, άψογα μαριναρισμένα και ψημένα ώστε να παραμείνουν ζουμερά. Το κεμπάπ και το τυλιχτό σουτζούκι παραμένουν κορυφαίες επιλογές, όμως εξίσου νόστιμα είναι και τα μοσχαρίσια καλαμάκια και τα καλαμάκια κοτόπουλο. Αν πεινάς πολύ και συνοδεύεσαι, παίζουν και ποικιλίες με λίγο απ’ όλα. Σημειωτέον, δεν έχει απλά τυλιχτά, μόνο γίγας – από 3,5€ για ένα γενναίο σουβλάκι χοιρινό με απ’ όλα.

Αιγυπτιακόν
Ράλλη 168, Νίκαια, τηλ: 2104182920



Όπως προδίδει και το όνομα του οι συνταγές εδώ έρχονται από τους Αιγυπτιώτες Έλληνες και το μαγαζί αριθμεί ήδη τρεις γενιές στο… ψήσιμο, από το 1924. Φήμες λένε πως εδώ δημιουργήθηκε το πρώτο κεμπάπ εν Αθήναις. Δεν ξέρουμε αν ευσταθούν, αλλά το εν λόγω έδεσμα είναι εξαιρετικό, όπως και τα καλαμάκια που ψήνονται στη θράκα και περιλαμβάνουν χοιρινά και κοτόπουλο. Το τυλιχτό με παστουρμά είναι για να γλείφεις τα δάχτυλά σου και να παραγγείλεις δεύτερο καπάκια, ενώ εκπληκτική και η πίτα Καισαρείας με παστουρμά, σουτζούκι, ντομάτα και blue cheese. Το γιαουρτλού τους είναι επίσης ονειρεμένο. Το καλαμάκι χοιρινό σε πίτα στα 3€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v