Το καλύτερο σουβλάκι σε Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Χαϊδάρι

Σκεφτήκαμε τη σουβλακολάγνα καρδούλα σου, για αυτό λέμε να σε πάμε βόλτα για να δοκιμάσεις τα καλύτερα πιτόγυρα των δυτικών προαστίων.
Το καλύτερο σουβλάκι σε Αιγάλεω, Κορυδαλλό, Χαϊδάρι

Θα είμαστε ειλικρινείς και θα τα γράψουμε έξω από τα δόντια, δίχως φόβο και πάθος: Άνθρωπο που δεν τρώει σουβλάκι, μην τον εμπιστεύεσαι. Πιτόγυρα, καλαμάκια, μπιφτέκια, λουκάνικα, κεμπάπ κι ότι άλλο μερακλήδικο τραβά η σουβλακολάγνα καρδούλα μας ψήνεται με μαστοριά εδώ και χρόνια, σε κάποια από τα καλύτερα γυράδικα και λοιπά σουβλακοπωλεία της πιάτσας. Σκεφτήκαμε να κατευθυνθούμε προς τις αγαπημένες γειτονιές του Αιγάλεω, του Κορυδαλλού και του Χαϊδαρίου που εξασκούν εξαιρετικά τη σουβλακοτέχνη.

Ya κεμπάπ

Νικ. Πλαστήρα 79, Αιγάλεω, τηλ.:21 0598 2579

Σε ένα off Broadway αιγαλιώτικο σημείο, το Ya κεμπάπ κρατά πολύ ψηλά τον πήχη των σουβλακοπωλείων/ κεμπαπτζίδικων που σέβονται τόσο τον εαυτό τους όσο και τους πελάτες τους ποντάροντας στην ποιότητα των κρεάτων αλλά και τις εξαιρετικά προσιτές τιμές τώρα που το σουβλάκι τείνει να γίνει είδος πολυτελείας. Ζουμερότατα κεμπάπ, καλοψημένα καλαμάκια (χοιρινά και κοτόπουλα) και αλάδωτες πίτες καλαμποκιού, με εξαιρετικές σπιτικές σως, δημιουργούν τα κατάλληλα υλικά για κολασμένους συνδυασμούς. Οι τιμές στις πίτες ξεκινούν από τα 2,5€.

Ο Χρήστος

Μακρής 1, Αιγάλεω, τηλ.:21 0591 3537



Αν περάσεις τα απογευματόβραδα από τον πεζόδρομο της Μάκρης στο Αιγάλεω, θα παρατηρήσεις μια ανυπόμονη ουρά, μπροστά από το παραδοσιακό σουβλατζίδικο του Χρήστου, ο οποίος ανοίγει καθημερινά για λίγες ώρες (18:30-22:30). Εδώ και χρόνια –από το 1985-  το σουβλάκι του είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης, προσελκύοντας δεκάδες κόσμου, που τιμούν την παραδοσιακή συνταγή του βγάζοντας συνεχώς sold out την πραμάτεια του. Το χειροποίητο τζατζίκι του κι οι φρέσκιες πίτες του θα σε ξετρελάνουν ενώ είναι βέβαιο ότι θα υποκλιθείς στο θρυλικό μπιφτέκι του. Οι πίτες ξεκινούν από 2,80€ αλλά πρέπει να πας από εκεί για να παραλάβεις, μιας και δεν εξυπηρετεί delivery.

Πίτα της Ισμήνης

Θηβών 395, Αιγάλεω


Η πίτα της Ισμήνης είναι ένα λατρεμένο σουβλάκοσποτ στην καρδιά του Αιγάλεω, που όποτε κι αν βρεθείς στα μέρη της θα καταφέρει να γιατρέψει την πείνα σου, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με καρβουνοψήστες μάστορες και την παραδοσιακή σάλτσα της γιαγιάς Ισμήνης να αποτελεί το σπεσιάλ του καταστήματος, αν φας μιας φορά στην Ισμήνη μετά γίνεσαι τακτικός πελάτης. Αν είσαι φαν του «γύρο, γύρο όλοι» θα καταευχαριστηθείς τον γύρο χοιρινό, αν είσαι πάλι πιο μερακλής πρέπει να δοκιμάσεις την πίτα κοτοφιλέτο και πίτα πανσετάκια, ενώ οι vegan της παρέας θα απολαύσουν πίτα με ντοματοκεφτέδες ή κολοκυθοκεφτέδες, πέρα από τη στάνταρ οικολογική επιλογή. Οι πίτες ξεκινούν από 3,40€.

Αγανάκτηση

Ταξιαρχών και Σερρών 44, Κορυδαλλός, τηλ.: 21 0495 2441

Η Αγανάκτηση είναι ίσως το πλέον θρυλικό σουβλατζίδικο στον Κορυδαλλό, μιας και η ιστορία της ξεκινά το πολύ μακρινό 1955, ενώ το όνομά της έγινε σλόγκαν χάρη στην ανυπομονησία των Κορυδαλλιωτών και λοιπών περίοικων για το μπιφτέκι του Κυρ Νίκου. Παρότι οι επιλογές του καταλόγου έχουν εμπλουτιστεί έκτοτε, εδώ υπάρχει μια και μόνο επιλογή που θα θέσει αυτόματα την κάτω σιαγόνα σε μασητική κίνηση. Το μπιφτέκι με την πεντανόστιμη σάλτσα, για την οποία συρρέουν στον χώρο άπειροι σουβλακοπροσκυνητές είναι με διαφορά ένα από τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου. Οι πίτες ξεκινούν από 3€

Παναγιώτης 1970

Γρηγορίου Λαμπράκη 104, Κορυδαλλός, τηλ.: 210-56.22.355



Έτερο θρυλικό κορυδαλλιώτικο σουβλακοστέκι ο Παναγιώτης «διηγείται» ζουμερές μπιφτεκό-ιστορίες από το 1970, μέχρι και σήμερα. Ο Παναγιώτης βρίσκεται απέναντι από το σουβλατζίδικο της Προοδευτικής κι έχει γίνει σημείο συνάντησης πια, για όλους εκείνους που αναζητούν συνεχιστές της παραδοσιακής τέχνης του σουβλακιού. Παρότι πλέον στον κατάλογο υπάρχουν κι άλλες επιλογές (δοκίμασε όπως και δήποτε τα καλοψημένα χοιρινά καλαμάκια) οι μύστες θα πάνε στον Παναγιώτη για το μπιφτέκι με τη «μυστηριωδούς προελεύσεως» σάλτσα του και το τζατζικάκι που είναι πιο απαλό κι από την καρδιά ενός μαρουλιού. Οι πίτες ξεκινούν από 3€.

Xέρι με χέρι

Στρ. Καραισκάκη 89, Χαϊδάρι, τηλ.: 2167001794

Στο πιο πολυσύχναστο δρόμο του Χαϊδαρίου το Χερί με χέρι φιλοδοξεί να μάθει στους Χαϊδαριώτες και τους επισκέπτες της περιοχής, πως φτιάχνεται το σωστό, λατρεμένο παραδοσιακό σουβλάκι. Εδώ ο κατάλογος είναι απλός, λιτός και πεντανόστιμος όπως παλιά. Στο μενού παίζουν αποκλειστικά καλάμακια χοιρινά, καλαμάκια κοτόπουλο και κεμπάπ, είτε σκέτα, είτε σε φρέσκιες αφράτες πιτούλες. Αν είσαι θιασώτης του παραδοσιακού σουβλακίου, τότε απόφυγε να βάλεις πατάτες στην πίτα σου και μην ανησυχείς. Η σάλτσα αλλά και το διαλεκτό χειροποίητο τζατζικάκι θα σε ανταμείψουν για την επιλογή σου. Οι πίτες ξεκινούν από 2,70€.

Καλά Μάκη μου

Στρ. Καραϊσκάκη 49, τηλ.: 21 1750 3864

Αρχικά να πούμε ένα kudos στον εμπνευστή του ονόματος του μαγαζιού, που έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των καλαμακίων κι ας δυσαρεστούμε τους Θεσσαλονικείς φίλους μας. Εδώ, ξεχνάς πιτόγυρα και τα συναφή. Οι επιλογές είναι οι εξής: καλαμάκι χοιρινό, καλαμάκι κοτόπουλο, μπιφτέκι και σουβλάκι μανιτάρι που θα μιλήσει στη Vegan καρδούλα σου. Το ερώτημα είναι ένα και μόνο: Πόσα τεμάχια θα πάρει ο καθένας; Κάθε τεμάχιο κοστίζει 2€ κι έρχεται καλοψημένο στο τραπέζι σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v