Σε αυτά τα μπαρ θα ακούσεις τις ροκιές που λαχταρά η ψυχούλα σου

Κι αν είσαι ροκ μην σε φοβάσαι, γιατί η Αθήνα είναι γεμάτη στέκια για να ακούσεις ύμνους, να τσουγκρίσεις μπίρες και να περάσεις μια υπέροχη βραδιά.

Σε αυτά τα μπαρ θα ακούσεις τις ροκιές που λαχταρά η ψυχούλα σου

Το ροκ είναι θρησκεία, τέλος. Και όσοι πιστοί, προσέρχονται σε στέκια της πόλης που το σέβονται και το τιμούν παίζοντας καθημερινά ύμνους του είδους. Του τότε, αλλά και του σήμερα.

Αν θες λοιπόν κι εσύ μια βραδιά να το ζήσεις όπως παλιά, να πιείς τις μπίρες σου και να κουνήσεις ρυθμικά το κεφάλι σου, καλά έκανες και ήρθες από εδώ. Γιατί θα σου πούμε μερικές από τις κορυφαίες διευθύνσεις του ντουνιά for those about to rock.

Σημειώνεις;

Τρυποκάρυδος

Πλ. Αγίου Δημητρίου 7, Αμπελόκηποι, τηλ: 2155108465

Ένα από πιο γνήσια ροκ/μέταλ, αλλά και ενίοτε blue bars της Αθήνας, ο Τρυποκάρυδος «ροκανίζει» μουσικάρες σε καθημερινή βάση, έχοντας ένα από τα πιο όμορφα και προσεγμένα εσωτερικά που θα δεις σε αντίστοιχου είδους μαγαζιά. Η ατμόσφαιρα μέσα είναι σούπερ οικεία και άνετη, το σέρβις φιλικό όσο πρέπει, τα ποτά καθαρά και οι μπίρες ρέουν άφθονες. Από μουσικές, ετοιμάσου για 80s και 90s ροκιές, αλλά και punk και MONO ΘΡΑΣ αναλόγως ημέρας και διάθεσης. Το απλό ποτό στα 7€.

Χρυσοστόμιο

Κερασούντος 4, Αιγάλεω, τηλ.: 210 5989409

Μετρά την ροκάδικη ιστορία του σε δεκαετίες, αφού πρωτοάνοιξε τις ξύλινες πόρτες του το μακρινό 1979, κι από τότε δεν σταμάτησε να αποτίει φόρο τιμής σε όλα τα είδη της ροκ μουσικής. Θα οργανώσει 60s-70s πάρτι με την ίδια ευκολία που θα παίξει #μόνοΜέιντεν, ή θα το πετύχεις σε extreme metal βραδιές για ανελέητο κοπάνημα χαίτης. Οι δύο του όροφοι στολίζονται –ως είθισται στα rock bars που σέβονται τον εαυτό τους– από πέτρα και ξύλο, ενώ τα ποτά κυμαίνονται στα 7€. Πλούσια τα ελέη του και σε ψαγμένες ετικέτες μπίρας, καθώς και σε ουίσκι (και χέβι μέταλ δίσκοι).

Arch Beer House

Εθ. Αντιστάσεως 91, Περιστέρι, τηλ: 21 0575 2992

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Arch Beer House (@archbeerhouse)

Είσαι ζυθολάγνος; Είσαι και ροκάς; Στο Περιστέρι υπάρχει ένα στέκι με μεσαιωνικό στυλ -την μπίρα σου την αφήνεις πάνω σε βαρέλι- που σε βάζει απευθείας σε διάθεση να πιείς σαν ούνος. Στο φαγητό δεν αστειεύονται, μπορείς να συνοδεύεις το ζύθο σου συνοδεία ποικιλίας κρεάτων, κι αν είσαι από αυτούς που την πίνουν φρουτώδη, το κατάστημα σερβίρει και ποικιλία τυριών. Στις μουσικές θα ακούσεις αυστηρά ροκ, σε υψηλή ένταση- όπως πρέπει δηλαδή, με κάποιες βραδιές μέταλ. Με μπίρα και ποικιλία τυριών στη μέση υπολόγισε περί τα 15-18 ευρώ το άτομο.

Αλχημιστής Rock n Roll Beer Bar

25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη, τηλ: 697 629 2604

Μιας και πιάσαμε τις μπίρες, ας δώσουμε τα εύσημα στον Αλχημιστή της Πετρούπολης, ο οποίος έχει είκοσι μία ολάκερες κάνουλες με δυσεύρετες ετικέτες από μικροζυθοποιίες ντόπιες και μη, κατάλογο με εκλεκτά εδέσματα (ποικιλίες τυριών κι αλλαντικών, ψητά κρέατα) και φυσικά αστείρευτο ροκ εν ρολ να παίζει στα ηχεία του. Τους τοίχους κοσμούν αγιογραφίες μεγάλων ροκσταρς, ενώ κατά καιρούς φιλοξενεί και ωραία λαϊβάκια, πάντα ροκ. Με ποικιλία κρεατικών και μπίρα, υπολόγισε περί τα 15 ευρώ κατ’ άτομο.

Old Boy

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 56, τηλ: 21 3043 6051

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by OLD BOY (@oldboy_cafebar)

Καθαρόαιμο ροκ και μέταλ στέκι, το Old Boy είναι ένας Ναός για να ακούσεις rock n'roll, hard rock και heavy μουσικές που θα σε κάνουν να απολαύσεις τη ζωή σου τσουγκρίζοντας μπίρες με την παρέα. Το εσωτερικό του είναι αρκετά cosy με άφθονο υλικό σε αφίσες και κάδρα στους τοίχους για να χαζεύεις όσο πίνεις το ποτό/μπίρα σου, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα παίζουν βραδιές με αφιερώματα σε διάφορα είδη του σκληρού ήχου. Τα ποτά είναι καθαρά, οι μπίρες σε ικανοποιητική ποικιλία και καλές τιμές – από 4€.

Blueprint

Βασιλίσσης Σοφίας 17, Μαρούσι, τηλ: 2103129293

Με ιστορία που μετράει είκοσι χρόνια και βάλε, η θρυλική αυτή μπυραρία δανείζεται το όνομά της από τον ομώνυμο πρώτο δίσκο του θρυλικού κιθαρίστα Rory Gallagher και γεμίζει τα βράδια σου με αγαπημένες ροκ και hard rock μουσικές συνοδεία video clip σε ειδική οθόνη δίπλα από τον DJ. Συμβάλλοντας στην όλη οπτικοακουστική εμπειρία, το soundtrack περιλαμβάνει αυθεντικές ροκιές από 70’s, 80’s και 90’s και η… κάβα μπόλικες ετικέτες μπύρας σε μπουκάλι ή βαρέλι. Το ποτό κοστίζει 7€, οι μπύρες ξεκινούν από 4€.

Nathan's Saloon

Αλέξη Παυλή 44, Πανόρμου, τηλ. 2106927857

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nathan's Saloon (@nathans_saloon)

Σε ένα στενάκι της Πανόρμου, η Άγρια Δύση του ροκ αναβιώνει μέσα από τον όμορφο χώρο αυτού του… σαλούν, το οποίο μαζεύει κόσμο και κοσμάκη που τσουγκρίζει μπιρόνια και απολαμβάνει σωστές μουσικές. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η κουζίνα του, που σερβίρει λαχταριστές ποικιλίες, αλλά και ζουμερά burger με πατάτες, τα οποία συνοδεύουν ιδανικά την μπιροποσία. Οι βρύσες του είναι πέντε και αναβλύζουν ζύθο από διάφορα βαρέλια, ενώ διαθέτει και 16 ετικέτες σε μπουκάλι για να κάνεις δοκιμές. Τιμές από 2€ το μπουκάλι, το ποτό στα 6€, για φαγητό και αλκοόλ υπολόγισε περί τα 15€.

Excalibur

Ορμινίου 4, Ιλίσια, τηλ: 693 407 0459

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vasilis Stamatiou (@stamatiouvasilis)

Ένα όνομα, ένα σπαθί, μια ροκ ιστορία στην Αθήνα. Το Excalibur έχει έναν από τους ομορφότερους εσωτερικούς χώρους ροκόμπαρου που έχουμε δει, με μεσαιώνικες λεπτομέρειες, σπαθιά, νεκροκεφαλές, ποτήρια-κέρατα στο μπαρ και τζάμια στο πάτωμα να δημιουργούν την απόλυτη ατμόσφαιρα για να ακούσεις ροκιές από DJ που ξέρουν καλά τι να βάλουν για να ανέβεις. Τα προσωπικό είναι πάντα χαμογελαστό και σε κάνει να νιώθεις σαν ιππότης, ενώ το μπαρ βγάζει και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ – πράγμα σπάνιο σε αντίστοιχου είδους μαγαζιά. Το απλό ποτό στα 7€, οι μπίρες από 4€.

Le Roi

Αγίας Παρασκευής 126, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0689 2104

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Le Roi (@le_roi_cafe_bar)

Τζούκμποξ, παλιές βέσπες, ο φωτισμός πάντα χαμηλά για την σωστή ατμόσφαιρα, οι μουσικές κλασικές ροκ ξυπνούν αναμνήσεις. Το Le Roi είναι διαχρονικό, όσο και το ροκ και βρίσκεται μια ανάσα από το Μετρό της Αγίας Παρασκευής και παίζει αγαπημένα κομμάτια από τα πικάπ του. Σερβίρει παγωμένες μπίρες και καθαρά ποτά σε μεγάλη ποικιλία, ενώ έχει και δύο αδερφάκια, ένα στην Πανόρμου και ένα στην Ηλιούπολη for those about to rock. Για ζύθο οι τιμές ξεκινούν από 5€, αν θες ποτάκι, από 7€ το απλό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v