Σε αυτές τις μπιραρίες θα ακούσεις μουσικάρες

Μία γευστική μπίρα ιδανικά συνοδεύεται με καλή μουσική -κατά προτίμηση ροκ σε υψηλή ένταση. Ιδού πέντε μπιραρίες που πληρούν τα κριτήρια.
Σε αυτές τις μπιραρίες θα ακούσεις μουσικάρες

Η μπίρα και η καλή μουσική, συνήθως πάνε αγκαζέ. Είναι συστατικά μίας κουλτούρας που χρονολογείται από τότε που το μέταλ διαδόθηκε ευρέως∙ δεν μπορείς να φανταστείς μεταλά/ροκά με τζιν ή κρασί στο χέρι. Και αντίστοιχα, σαν ζυθολάτρης δεν μπορείς να φανταστείς μπιραρία με άλλο είδος μουσικής πέρα από ροκ.

Ιδού πέντε μπιραρίες στις οποίες οι μπίρες ρέουν κρύες και το ροκ καυτό.

Bock Beer Restaurant

Σπύρου Δοντά 9, Μακρυγιάννη, τηλ: 210 9200369



Αν είσαι ο μεταλάς που μεγάλωσε με περιπτερόμπιρες σε πλατείες, φορώντας τα πέτσινα μπουφάν του και μπλούζες Iced Earth, αλλά τώρα μεγάλωσες και έγινες εκλεκτικός, αυτή η μπιραρία είναι για εσέ. Βορειοευρωπαϊκή κουζίνα για να ικανοποιήσεις τα γαστρονομικά σου γούστα, 70 ετικέτες μπίρας ελληνικές και μη, 4 draught προσεκτικά επιλεγμένες και άφθονο ροκ και μέταλ να συνοδεύει την μπίρα σου. Με φόντο την Ακρόπολη, θα φας, θα πιείς και δε θα πληρώσεις περισσότερα από 25 ευρώ κατ’ άτομο.

Arch Beer House

Εθ. Αντιστάσεως 91, Περιστέρι, τηλ: 21 0575 2992



Για τους ζυθολάγνους των δυτικών και περιχώρων, υπάρχει ένα στέκι στην Εθνικής Αντιστάσεως με μεσαιωνικό στυλ -την μπίρα σου την αφήνεις πάνω σε βαρέλι- που σε βάζει απευθείας σε διάθεση να πιεις σαν ούνος. Στο φαγητό δεν αστειεύονται, μπορείς να συνοδεύεις την μπίρα σου συνοδεία ποικιλίας κρεάτων, κι αν είσαι από αυτούς που την πίνουν φρουτώδη, το κατάστημα σερβίρει και ποικιλία τυριών. Στις μουσικές θα ακούσεις αυστηρά ροκ, σε υψηλή ένταση όπως αρμόζει στο είδος. Με μπίρα και ποικιλία τυριών στη μέση υπολόγισε περί τα 13-16 ευρώ το άτομο.

Tales of Ales

Μιλτιάδου 19, Ψυρρή, τηλ: 21 0325 2540



Μία ματιά στη σελίδα τους στο facebook θα σε πείσει να επισκεφθείς το Tales of Ales. Θα βρεις μία τεράστια λίστα με τις μπίρες που έχει στοκαρισμένες και καθημερινά σε ενημερώνει για τις άρτι αφιχθείς ετικέτες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ντόπιες μικροζυθοποίες αλλά και εκτός Ελλάδας, αλλά και είδη μπίρας που ίσως και να μην έχεις ακούσει ποτέ στη ζωή σου – Pastry Stout ας ‘ούμε. Στα ηχεία θα ακούσεις πανκ, αλλά και κλασικούς ροκ ήχους∙ και λίγο χέβι μέταλ.

Αλχημιστής Rock n Roll Beer Bar

25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη, τηλ: 697 629 2604



Με είκοσι μία ολάκερες κάνουλες να ανανεώνονται ανά διαστήματα, δυσεύρετες μπίρες από μικροζυθοποιίες ντόπιες και μη, τακτικές εκδηλώσεις με θέμα τη ζυθογνωσία, κατάλογο με εκλεκτά εδέσματα (ποικιλίες τυριών κι αλλαντικών, ψητά κρέατα) και αστείρευτο ροκ εν ρολ να παίζει στα ηχεία, είναι αδύνατο να μην επισκεφθείς έστω και μία φορά τον Αλχημιστή. Τους τοίχους κοσμούν αγιογραφίες μεγάλων ροκσταρς, εκτός πανδημίας θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις ωραία λαϊβάκια, πάντα ροκ, και κάθε εβδομάδα όλο και κάτι καινούριο είτε σε φαγητό, είτε σε μπίρα. Με ποικιλία κρεατικών και μπίρα, υπολόγισε περί τα 13 ευρώ κατ’ άτομο.

Beer Tales

Φωκίωνος Νέγρη 52, Κυψέλη, τηλ: 21 3025 6151



Στη Φωκίωνος Νέγρη, λίγο πιο πάνω από τη δημοτική αγορά, θα ανακαλύψεις μία μικρή πλην τίμια μπυραρία, με έξι craft μπίρες και πληθώρα επιλογών σε μπουκάλια. Στα ηχεία θα ακούσεις πολύ Rory Gallagher, ίσως και να πετύχεις θεματικό πάρτι Rory Gallagher, όταν τελειώσει και η πανδημία θα πετύχεις και αρκετά λαϊβάκια. Στα της μπίρας, να ξέρεις ότι το Beer Tales έχει μία ιδιαίτερη προτίμηση (και λατρεία θα έλεγε κανείς) στην Guiness και το αποδεικνύει με τα επίσης θεματικά πάρτι που της αφιερώνει. Αν πεινάσεις το κατάστημα σερβίρει φίνγκερ φουντ, ζεστή ποικιλία με ντόπια λουκάνικα (Μυκόνου και Έβρου), μπέργκερ με ζυμωμένα με μπάρμπεκιου μπιφτέκι (μας τρέχουν σάλια ήδη) κι αν είσαι και χορτοφάγος, μην ανησυχείς, δεν θα πεινάσεις, ο κατάλογος έχει μπέργκερ και για εσένα. Αν υποθέσουμε ότι παραγγέλνεις μία ποικιλία λουκάνικων και μία craft μπίρα, θα πληρώσεις περί τα 10 ευρώ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v