Τα καλύτερα μέρη της Αθήνας για τσάι και συμπάθεια

Μπορεί να μην είμαστε βέροι Λονδρέζοι αλλά απολαμβάνουμε συχνά το τσάι μας στα καλύτερα tea-spots της πόλης.
Τα καλύτερα μέρη της Αθήνας για τσάι και συμπάθεια

Καλοί οι καφέδες δεν λέμε, ακόμη καλύτεροι και δροσιστικοί οι φυσικοί χυμοί, ενώ δεν λέμε όχι και στα ευφάνταστα signature κοκτεϊλάκια. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που απολαμβάνουμε και το τσαγάκι μας –με συμπάθεια ή και χωρίς, εμείς δεν κρίνουμε- ειδικά όταν βρίσκουμε θέση σε κάποια από τα καλύτερα tea spots της πόλης. Δεν ξέρουμε αν σε έπεισαν τα λόγια μας, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα σε πείσει η λίστα μας. Εις υγείαν.

Bubble Tale

Ηλία Πουλοπούλου 3, Θησείο, τηλ.: 21 0347 4223



Τρία λεπτά μακριά από τον ναό του Ηφαίστου το Bubble Tale είναι το πιο κεφάτο «τσαγάδικο» του κέντρου της πόλης. Αφού πούμε ένα επιβεβλημένο Kudos στην αλυσίδα των καταστημάτων που μας έμαθε το bubble tea (του παγωμένου τσαγιού με τις φυσαλίδες ντε) θα κοιτάξουμε τον κατάλογο για να δούμε τι θα πρωτό-παραγγείλουμε. Εμείς πάντως έχουμε πάντοτε στην καρδούλα μας το Teapioca (τσάι latte με γεύση φουντούκι, βανίλια, σως πραλίνας φουντουκιού και tapioca) το Red Sunset με γεύση ρόδι, βατόμουρο και bubbles κεράσι και το summer Breeze με γεύση μπανάνα, κεράσι και bubbles cranberry. Τα τσάγια ξεκινούν από 3€.

Cap Cap

Πανόρμου 26, Αιγάλεω τηλ: 2105904116

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cap Cap (@capcapgr)



Όταν ακούς Cap Cap το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι γλυκό. Ωστόσο τo Cap Cap δεν είναι μόνο το πρώτο γλυκό παραμυθοπωλείο της πόλης. Είναι ακόμη café, bistro αλλά και tea room με υπέροχα τσάγια.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ο αγαπημένος μας Ποντικός με τον Γαλάζιο Φιόγκο, με τη βοήθεια του μαγικού του ραβδιού και των Ξωτικών του, αλλάζει τη θεματική του και μεταμορφώνει τους χώρους του διαμορφώνοντας ξανά το μενού του και δημιουργώντας νέες ιστορίες που τρώγονται και πίνονται. Όσο εσύ σκέφτεσαι τα γλυκά εμείς παραγγέλνουμε τον Δον Κιχώτη με ζαχαρωµένους κύβους ανανά, µήλο σε φέτες και κύβους, φύλλα βατόµουρου, πράσινο φυστίκι, λευκή σοκολάτα & marsmallows και τον Πινόκιο με φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα φράουλα με κομμάτια μήλο, άνθη ιβίσκου, άνθη τριανταφυλλιάς, κύβους ανανά, αμύγδαλο, φυστίκια, αποξηραμένα κομμάτια φράουλας. Τα τσάγια ξεκινούν από 3€.

Το Τσάι

Λυκαβηττού & Αλεξάνδρου Σούτσου 19, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3388941



Το αγαπημένο teahouse της καρδιάς μας έχει στον κατάλογο του περισσότερες από 400 ποικιλίες τσαγιού (και μεγάλη γκάμα από αξεσουάρ αν είσαι φαν των τσαγιερών). To Τσάι είναι ο ιδανικός χώρος για να απολαύσεις πολύ εξεζητημένα τσάγια που δύσκολα θα βρεις αλλού, με σεβασμό στους χρόνους και στους βρασμούς. Μια δοκιμή θα σε πείσει και θα σε κάνει και θαμώνα ειδικά αν πιείς το Atacama είναι ένα αρωματικό μάτε με μάνγκο, λουλούδια γαϊδουράγκαθου και κάκτου, ακτινίδιο, γκουάβα και φύλλα αλόης. Τα τσάγια ξεκινούν από 3€.

Hi Tea

Ηρώων Πολυτεχνείου 16, Γέρακας, τηλ.: 21 0604 7265

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hi Tea (@hi_tea_athens)



Πάμε τώρα μια βόλτα προς Γέρακα μεριά για χάρη του Hi-Tea που παίζει σοβαρή μπαλίτσα στην κατηγορία tea-spots μιας και θα βρεις ευφάνταστες και έξτρα γευστικές επιλογές στον κατάλογό του. Ξεχωρίζουμε το ομώνυμο Hi tea (μαύρο τσάι με γάλα, μαύρη ζάχαρη, bubbles ταπιόκας και κρέμα) το Caramel bubble milk tea (μαύρο τσάι με γάλα, μαύρη ζάχαρη και bubbles ταπιόκας) αλλά και το φανταστικό-καταπληκτικό Cheese fruit tea βατόμουρο (πράσινο τσάι με χυμό φρούτων και κρέμα με τυρί). Οι τιμές ξεκινούν από 3,5€.

Στροφές

Χάμιλτον 7, Πλατεία Βικτωρίας, τηλ: 210-8833625

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diboni Lepan (@dibonilepan)



Οι Στροφές «Τεϊοποτείον» είναι ίσως το πιο θρυλικό «τσαγάδικο» του αθηναϊκού κέντρου αφού μετρά πολλές δεκαετίες ζωής. Οι θαμώνες του μπορεί να έχουν μια κάποια ηλικία παραπάνω αλλά το age-shaming is not our cup of tea μιας και απολαμβάνουμε ιδιαίτερα τον ζεστό εσωτερικό του χώρο με τις αφίσες, τα κεντήματα στα τραπεζάκια, τις παλιές καρτ ποστάλ και τις ραπτομηχανές Singer. Αντίστοιχα έχουμε μια αδυναμία και στην πληθώρα των πάνω από 100 ποικιλιών τσαγιού για να διαλέξεις τι ταιριάζει στην γεύση σου. Οι τιμές ξεκινούν από 3€.

L’Arrêt du temps

Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 5-7  Παγκράτι τηλ. 210-72.53.200



Εδώ και λίγο καιρό το L’Arrêt du temps φέρνει στον νου πότε βιεννέζικο καφέ και πότε αρτιστίκ γαλλικό μπιστρό χάρη στη «βαριά» του διακόσμηση και τον χαμηλό σχεδόν νουάρ φωτισμό του. Πρόκειται για ένα υπέροχο ροφηματοπωλείο που δίνει έμφαση σε ό,τι σερβίρεται στις κούπες μας, φέρνοντας εξεζητημένες επιλογές στον κατάλογό του. Πέρα από τις σοκολάτες και τους καφέδες, τα υπέροχα τσαγάκια του, βάζουν το L’Arrêt du temps στην κορυφή της λίστας με τα τεϊομέρη της καρδιάς μας. Οι τιμές στα τσάγια ξεκινούν από 3,5€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v