Όποιος πάει Χαϊδάρι... γουστάρει

Βολτάραμε στα χαϊδαριώτικα πέριξ από το πρωί μέχρι το βράδυ και διαπιστώσαμε ίδιοις όμασι και στόμασι γιατί τελευταία γίνεται χαμούλης εκεί.

Όποιος πάει Χαϊδάρι... γουστάρει

Τα δυτικά προάστια έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδούλα μας όπως έχεις καταλάβει. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί συνεχίζουν να διατηρούν την αίσθηση μιας μεγάλης γειτονιάς μακριά αλλά συγχρόνως τόσο κοντά από το πολύβουο κέντρο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το Χαϊδάρι που από ότι μας λένε, όποιος πάει εκεί, γουστάρει. Εμείς βγήκαμε μια βόλτα στα χαϊδαριώτικα τα μέρη που λες για να επιβεβαιώσουμε του λόγου το αληθές.

Πάμε για κανένα καφεδάκι;

Telescope - Cafe Bar Restaurant

Αγίας Μαύρας 2, Λόφος Προφήτη Ηλία, τηλ: 210 5812047

Είναι σχεδόν απίθανο να διαβάσεις κάποια λίστα με τα καφέ που προσφέρουν την καλύτερη θέα της Αττικής και να μην αναφέρει το Telescope. Βλέπεις αν βρεθείς προς τα εκεί κι είσαι τυχερός και πετύχεις ελεύθερο τραπεζάκι η θέα θα σε ανταμείψει με το παραπάνω, χαρίζοντας παράλληλα αμέτρητα reaction στις φωτογραφίες που θα ανεβάσεις στα social media. Πέρα από τη θέα στο Telescope, χαζεύεις και τα 21 τηλεσκόπια του χώρου από τα οποία επιβάλλεται να κρυφοκοιτάξεις.

Οι θαμώνες γεμίζουν τα πολλά τραπεζάκια του από νωρίς το πρωί, απολαμβάνοντας τα καφεδάκια και τα ροφήματα του καταλόγου, όπως και τις branch επιλογές του. Μόλις νυχτώσει η διάθεση γίνεται πιο Lounge, επομένως ένα κοκτεϊλάκι (οι τιμές τους κυμαίνονται στα 8€) κρίνεται απαραίτητο. Αν πάλι πεινάς υπάρχει εξαιρετικό food menu που συνδυάζει ιδανικά γαστρονομία και παράδοση για να καλοφάς με 22-25€ ανά άτομο.

Γραμματόσημο

Ηρ. Πολυτεχνείου 82, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.:21 0582 0517

Εδώ και πολλά χρόνια το Γραμματόσημο, μαζεύει πολύ κόσμο στα τραπεζάκια του, παίρνοντας με άνεση τον τίτλο του πιο πολυσύχναστου καφέ τόσο στην περιοχή του Δάσους Χαϊδαρίου, όσο και στο υπόλοιπο Χαϊδάρι. Η διακόσμηση εδώ έχει μια ροπή προς το Vintage που πολύ μας αρέσει. Το πλήρως λειτουργικό τζουκμπόξ, οι ραπτομηχανές, η βέσπα, ο αργαλειός, αλλά και οι αυθεντικοί πίνακες του Μώραλη δίνουν έξτρα πόντους στο εσωτερικό και το εξωτερικό του χώρου.

Πέρα από τα καφεδάκια και τους φρεσκοστυμμένους χυμούς, στον κατάλογο υπάρχουν πολλές επιλογές τσαγιών αλλά και μια συγκλονιστική κις λορέν που αξίζει να δοκιμάσεις. Το brunch δεν λείπει φυσικά από το μενού όπως και τα κολασμένα γλυκά Pancakes. Οι τιμές στους καφέδες ξεκινούν από 4€.

Θα φάμε και κάτι όμως ε;

Δύο και Νακαίοι

Στρ. Καραϊσκάκη 13, τηλ.: 21 0532 0870

Το Δύο και Νακαίοι είναι ένα εξαιρετικό και value for money μεζεδοπωλείο στο Χαϊδάρι που ξέρει να καλοταΐζει τους πελάτες του. Βρίσκεται επί της Καραϊσκάκη που είναι ο πλέον πολυσύχναστος δρόμος της πόλης κι απλώνει τα τραπεζάκια του στην πεζοδρομημένη μεριά του. Η κουζίνα του μοσχοβολά και τα μεζέδια του κάνουν μεγάλο χαμό καθότι πεντανόστιμα. Επιβάλλεται να παραγγείλεις  μαριναρισμένη πανσέτα στην σχάρα, αυγά μάτια με παστουρμά, ταμπουλέ, φέτα μπουγιουρντί με παστουρμά, λουκάνικο χωριάτικο, φιλετάκια κοτόπουλου αλλά και τις θηριώδεις σπαλομπριζόλες που κάποιες φορές ξεπερνούν το κιλό. Για ένα πλήρες γεύμα υπολόγισε περί τα 12-15€.

Ο Σπάρος

Καραϊσκάκη 5, τηλ.: 21 1182 8914

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ο σπάρος (@o_sparos_)

Με τέτοιο όνομα, εύκολα μαντεύεις ότι ο Σπάρος είναι μια μαγκιόρικη ψαροταβέρνα που φέρνει όλους τους γευστικούς θησαυρούς της θάλασσας στο τραπέζι σου. Με νησιώτικο αέρα και έξτρα φιλική διάθεση το προσωπικό του μαγαζιού σερβίρει πλοκάμι ξiδάτο, θράψαλο τηγανητό, καλαμάρι σωτέ με πέστο και φάβα, λιγκουίνι με γαρίδα σαφράν και εστραγκόν, καραβίδα ψίχα τηγανιτή, ριζότο σουπιάς με μελάνι, ριζότο παντζαριού, κριθαρότο καραβίδας και τον μερακλήδικο αχινό που επιβάλλεται να δοκιμάσεις. Για ένα πλήρες μενού μαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά ουζάκια, υπολόγισε περί τα 15€ το άτομο.

Frankie Gastro Bar

Γεωργίου Παπανδρέου 57, τηλ.: 21 0532 1882

Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του το Frankie Gastro Bar έγινε το talk of the town της πόλης χάρη στις γαστρονομικές λιχουδιές που σερβίρει στον πολύ ζεστό χώρο του, όπου κυριαρχεί το δέρμα, το ξύλο κι η πέτρα. Οι σεφ του χώρου ακονίζουν καθημερινά τα μαχαίρια τους, προτείνοντας και δημιουργώντας εξαιρετικά πιάτα όπως το Cheesecake με αλμυρή καραμέλα και Κάσιους, τα μπιφτέκια κοτόπουλου με μαύρο ρύζι, baby καρότα και sour cream, το φιλέτο μοσχαριού με πουρέ καρότο και σάλτσα μύρτιλο, το σεβίτσε λαυράκι με αυγοτάραχο και ο ψιλοκομμένος λαιμός χοίρου, «φωλιασμένος» μαζί με φέτα και ολόφρεσκα τοματίνια, σε τραγανό χειροποίητο ψωμί. Για ένα πλήρες γεύμα με ποτήρι κρασί υπολόγισε περί τα 25-30€ το άτομο.

Ξεκάθαρα

Λακωνίας 28, τηλ.:21 0531 9552

Το Ξεκάθαρα είναι ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο από αυτά, που δεν περιμένει να συναντήσεις στο κλεινόν άστυ. Κρυμμένο σε ένα στενό του Χαϊδαρίου έχει πολλούς φανατικούς θαμώνες που το στηρίζουν χάρη στα υπέροχα μεζεκλίκια που σερβίρει. Η χειροποίητη τυροκαυτερή, η παστουρμαδόπιτα, οι γεμιστές πιπεριές κέρατο, οι κολοκυθοκεφτέδες, η φέτα μπουγιουρντί και το χοιρινό κότσι στην λαδόκολλα δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Μαζί με κρασάκια ή μπυρίτσες το πλήρες γεύμα δεν ξεπερνά στα 17-20€ ανά άτομο.

Ποτάρες που θα πιούμε;

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

Ηρ. Πολυτεχνείου 76, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.: 690 625 5555

Ο Foinikas είναι μάλλον το πιο instagrammable και χιλιοταγκαρισμένο μέρος του Χαϊδαρίου. Όχι άδικα, μιας και έχει πάει τη μεξικάνικη διακόσμηση σε άλλο επίπεδο. Mιλάμε για την πιο όμορφη χασιέντα, (το αρχοντικό μεξικάνικο σπίτι, που βλέπουμε σε κινηματογραφικές παραγωγές και σειρές που διαδραματίζονται στο Μεξικό) με επιβλητικά αγάλματα και υπέροχη λατινοαμερικάνικη διακόσμηση.

Πάμε στοίχημα ότι θα σιγοτραγουδάς Mexico mi amor, όσο βρίσκεσαι στον χώρο, ενώ μπορείς να παραγγείλεις fajitas, enchiladas, tacos, chimichangas αλλά και παραδοσιακά κοκτέιλ ή ποτά γιατί νηστικό μεξικάνικο αρκούδι δεν χορεύει. Με περίπου 20-25€ το άτομο θα κάνεις ένα γενναίο τσιμπολόγημα, συνοδεία ποτών ή κοκτέιλ.

Novem

Στρ. Καραισκάκη 42, τηλ.:21 0532 3667

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NoVeM (@novem_bar)

Παρότι βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και στον πάντα γεμάτο από κόσμο πεζόδρομο της Στρατάρχου Καραϊσκάκη η Novem κρατά έναν γοητευτικό χαρακτήρα και μια ζεστή ατμόσφαιρα που κερδίζει κάθε υποψήφιο θαμώνα της.

Μοντέρνο, ανεπιτήδευτο, urban και έξτρα cool αυτό το all day bar της καρδιάς μας, σερβίρει στα τραπεζάκια του από νωρίς φρεσκοκαβουρδισμένους καφέδες και ροφήματα, ενώ μόλις βραδιάσει η φάση γίνεται πιο κοκτεϊλάτη με αρκετές ευφάνταστες επιλογές στον κατάλογο που ξεκινούν από 8€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v