Τρώμε ασιατικά στα δυτικά

Sushi ή ramen; Noodles ή rice bowl; Κοτόπουλο ή πάπια; Τα καλύτερα ασιατικά εστιατόρια στα δυτικά προάστια έχουν την απάντηση σε όλα σου τα διλήμματα.
Τρώμε ασιατικά στα δυτικά

Παρότι έχει εξευρωπαϊστεί η ασιατική κουζίνα παραμένει πεντανόστιμη, μυρωδάτη κι αρκούντως λαχταριστή, όπως μαρτυρούν μεγαλόφωνα οι λάτρεις της, μετά από ένα γεύμα στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη άνθιση το άθλημα του ασιατικού φαγητού στις γειτονιές της Αθήνας, με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα εστιατόρια που απαντούν σε όλα τα «Sushi ή ramen; Noodles ή rice bowl; κοτόπουλο τεριγιάκι ή ιαπωνικό σουβλάκι;» διλήμματα σου. Λέμε να κινηθούμε προς τα δυτικά προάστια για να διαπιστώσουμε του λόγου το αληθές ιδίοις στόμασι.

Bento The Street Asian Meal

Μάρκου Μπότσαρη 9 Αιγάλεω



Αν κάτι έλειπε από την πολυσύχναστη Μάρκου Μπότσαρη στο Αιγάλεω, αυτό ήταν ένα ασιατικό street εστιατόριο, που θα συνδυάζει τις καλύτερες γεύσεις της Άπω Ανατολής μαζί με δροσιστικές κοκτεϊλάρες. Το Bento έχει απλώσει λίγα τραπεζάκια στο γκαζόν για να υποδεχθεί τους λάτρεις της ασιατικής κουζίνας στα μέρη του. Στον κατάλογο θα βρεις εκλεκτές επιλογές από noodles, nigari, sashimi, uramaki, special rolls, futomaki rolls, rice bowls και bao buns. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις τη picanha με λαχανικά και kimchi sauce και τα kiso και sushi dogs rolls με φιλέτο μοσχάρι και καπνιστό λουκάνικο που δίνουν μια αποστομωτική καταφατική απάντηση στην ερώτηση μα καλά sushi με κρέας γίνεται;

Για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία ποτηριού κρασιού υπολόγισε περί τα 20-22€ το άτομο.

Jan Sin,

Στρ, Καραισκάκη 33, Χαϊδάρι τηλ.:21 0581 9559

Στον τεράστιο χαϊδαριώτικο πεζόδρομο της Καραϊσκάκη το Jan Sin ή Jasmin –όπως μπορείς να το βρεις σε πλατφόρμες ηλεκτρονικής παραγγελίας- καλοταϊζει όσους/ες αγαπούν το κινέζικο φαγητό. Πρόκειται ίσως για το πλέον αναγνωρίσιμο κινέζικο εστιατόριο των δυτικών προαστίων. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις maki philadelphia με σολομό, χελιδονόψαρο & avocado, χοιρινό μου σου με πιτούλες, σούπα με ταϊλανδέζικο κόκκινο κάρυ και noodles, τηγανητό wonton γεμιστό με τυρί κρέμα και καβούρι, κρεατοπιτάκια τηγανητά ή στον ατμό και το χοιρινό με ανανά στο καλάμι σε κινέζικη σάλτσα BBQ, Υπόλογισε στα 15-20€ συνοδεία σάκε.

Yo Ko So

Στρ. ΚαραΪσκάκη 75, Χαϊδάρι τηλ.: 21 0582 0355



Αν συνεχίσει έτσι η Καραϊσκάκη σύντομα θα γίνει η Chinatown των δυτικών προαστίων μιας και στον δρόμο της το Yo Ko So προσμένει εκείνους/ες που λατρεύουν την ιαπωνική κουζίνα για να τους τρατάρει το κατιτίς του. 

Πρόσφατα έκλεισε έναν χρόνο λειτουργίας συνδυάζοντας παραδοσιακές ιαπωνικές γεύσεις κι ευφάνταστα κοκτέιλ στον κατάλογό του.

Σαν βρεθείς εκεί, επιβάλλεται να δοκιμάσεις chicken bao bun με μαριναρισμένο τηγανητό κοτόπουλο, λάχανο και sweet chili μαγιονέζα, California roll με καβούρι, avocado, wasabi, μαγιονέζα, soy sauce, λευκό σουσάμι και αγγούρι, σεβίτσε θαλασσινών Με τόνο, σολομό, γαρίδα, αγγούρι, ντομάτα, κρεμμύδι, κόλιανδρο, jalapenos, yuzu, ginger, ελαιόλαδο και λεμόνι, τσιπς γαρίδας και noodles αυγού με χοιρινό, λάχανο, καρότο, ginger, σκόρδο, κολοκύθι, κρεμμύδι, φρέσκο κρεμμύδι, φύτρες φασολιών και noodles sauce. Για ένα χορτάτο γεύμα υπολόγισε περί τα 15-20€.

Won Ton

Χαρ. Τρικούπη 18, Περιστέρι τηλ.: 21 0576 3480



Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία στην πλατεία Μπουρναζίου, στη Χαριλάου Τρικούπη και Τενέδου, λειτουργεί ένα μικρό ανάκτορο για όλη τη δυναστεία των φανατικών του chinesse food και της ασιατικής κουζίνας. Ένας χώρος προσεγμένος σε κάθε του λεπτομέρεια, πιστός στις μυστηριακές απω-ανατολίτικες αποχρώσεις σε περιμένει με αποστολή να συνοδεύσει με την εξωτική του αύρα κάθε σου γεύμα-μύηση στην μαγεία της κινέζικής, της ιαπωνικής και ευρύτερης ασιατικής γαστρονομικής παράδοσης.

Σαν βρεθείς στο Won Ton μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις κοτόπουλο με κινέζικα μανιτάρια και μπαμπού, χοιρινό με σάλτσα από μαύρα φασόλια, ρολό σολομού ή τόνου, μαγιονέζα, αγγούρι και μάνγκο, γαρίδες με απαλό άρωμα σκόρδου, μοσχάρι με σάλτσα απο στρείδια, τραγανή πάπια με σάλτσα μπάρμπεκιου. Υπολόγισε περίπου 15-18€ το άτομο.

Taiyo Sushi

Παρασκευοπούλου 44, Περιστέρι, τηλ.: 21 0576 0645



Αν λιγουρευτείς ιαπωνικό φαγητό στο Περιστέρι βάλε στο gps σου το Taiyo κι όλα τα άλλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Με λίγα πασάκια που γεμίζουν κι αδειάζουν μέχρι να πεις sashimi το Taiyo σου εγγυάται εξαιρετικές γευστικές επιλογές από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις gunkan salmon (ψιλοκομμένα φιλέτα σολομού και πράσινο αυγοτάραχο),γλυκόξινο κοτόπουλο me καρότο, κρεμμύδι, ανανά, πράσινη πιπεριά και κόκκινη πιπεριά, ramen με πράσινες πιπεριές, κόκκινες πιπεριές, κρεμμύδι, καρότο, κολοκυθάκι, κόλιανδρο, φρέσκο κρεμμύδι, αυγό και mendaki, σούπα με αρακά, πράσινες και κόκκινες πιπεριές, καρότο, καλαμπόκι & seaweed mix noodles με μοσχάρι, καρότο, κόκκινη πιπεριά, πράσινη πιπεριά,κρεμμύδι & λάχανο. Για ένα πλήρες γεύμα δεν θα δώσεις περισσότερα από 15-17€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v