Στο Περιστέρι, το Αιγάλεω και τα δυτικά θα φας καλά

Πεινάσαμε πολύ και βάλαμε πλώρη για τη… νόστιμη Δύση, πιάνοντας θέση σε μερικές από τις κορυφαίες ταβέρνες της.
Στο Περιστέρι, το Αιγάλεω και τα δυτικά θα φας καλά

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Παρεϊστικα μεζεδοπωλεία, οικογενειακές ταβέρνες με λαχταριστά ψητά, ρακάδικα με κρητική κουζίνα, μοντέρνες γεύσεις. Τα δυτικά προάστια ξέρουν να τρώνε καλά κι εμείς βάζουμε πλώρη προς Περιστέρι, Αιγάλεω και Χαϊδάρι μεριά για να φάμε ωραία, χωρίς να πληρώσουμε πολλά.

Αγροτικόν
Καρπενησίου 52, Περιστέρι, τηλ: 210 5729629

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Αγροτικόν (@agrotikon_)



Ένα από τα πλέον ονομαστά μεζεδοπωλεία του Περιστερίου, το Αγροτικόν σερβίρει εκλεκτά μεζεδάκια σε έναν vintage χώρο, και έχει γίνει ξακουστό στέκι της περιοχής για τις νοστιμιές, αλλά και το παρεΐστικο κλίμα του. Στις καλές εποχές θα έπαιζε και ωραίες, λαϊκές μουσικές, όμως στην παρούσα φάση εστιάζουμε στα μεζεδάκια του, τα οποία περιλαμβάνουν τηγανιτές πατάτες με κιμά κοκκινιστό και τηγανητό αυγό, σκοπελίτικη παστουρμαδόπιτα, σκιουφιχτά με μανιτάρια και παρμεζάνα, κριθαρότο με πανσέτα και μπρόκολο, μπουκιές στήθους κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα και κεμπάπ σχάρας με πιτούλες και γιαούρτι. Ο λογαριασμός για ένα ωραίο τσιμπούσι, με χύμα κρασί στα 15€/ άτομο.

Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου
Πελασγίας 7, Περιστέρι, τηλ.: 2105771109



Δύο όμορφοι χώροι, δύο ωραιότατες αφορμές για νόστιμη έξοδο. Από τη μια θα δεις το «Πρωτοράκι», σε στιλ καφενείου με βιομηχανικό-νοσταλγικό ύφος και από την άλλη το «Γιαγιά Κούκου», που είναι πιο «μαμαδίσιο», με βιβλιοθήκες φορτωμένες βιβλία, ταπετσαρίες και καδράκια. Μοιράζονται μια κουζίνα που βρίσκεται ακριβώς ανάμεσά τους, η οποία προτείνει τυρόπιτες, χούμους με λουκάνικα, κοντοσούβλι κοτόπουλο μαριναρισμένο με κουρκουμά, τζίντζερ και γιαούρτι, μπιφτέκια μοσχαρίσια σχάρας με ταρτάρ χωριάτικης σαλατας, γιαούρτι δυόσμου και chips φρέσκιας πατάτας, παπαρδέλες με κοτόπουλο μαγειρευτο, γραβιέρα και ματζουρανα. Με 15€ το άτομο θα φας αρχοντικά συνοδεία ουζακίων.

Το Δράμι
Σίφνου 4 και Χανίων 47, Αγία Βαρβάρα, τηλ: 210 5625300

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Το Δράμι (@to_drami)



Πανέμορφα στημένο σαν παλιό μπακάλικο με μοντέρνες πινελιές όπως οι κατακόκκινες καρεκλίτσες καφενείου, το Δράμι σε μια μικρή πλατεία της Αγίας Βαρβάρας σερβίρει καλομαγειρεμένο, νόστιμο και ιδιαίτερο φαγητό που χτυπά γλυκά τον ουρανίσκο σου. Οι συνταγές εδώ έχουν πολίτικες επιρροές όπως ο σμυρναίικος μεζές με κιμά από σουτζούκι, καπνιστή μελιτζάνα και γραβιέρα Κρήτης η φωλιά κοτόπουλου με καπνιστή μελιτζάνα, καπνιστό τυρί Μετσόβου, κρέμα γάλακτος και φύλλο κανταϊφι και οι φλογέρες Καισαρείας με παστουρμά, ντομάτα, κασέρι και φέτα. Το ροζέ κρασί χύμα είναι ωραιότατο, και ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 15€/ άτομο.

Τα Μελίσματα
Σίφνου 8, Αιγάλεω, τηλ.:21 0591 0020

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Irini Angeli (@irini_ang)



Μια ανάσα από το Άλσος του Μπαρουτάδικου, αυτό το μικρό μεζεδοπωλείο βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία της Σίφνου και σερβίρει νοστιμότατα και οικονομικά μεζεδάκια, καμωμένα με μεράκι.  Εκτός από τα εκλεκτά αποστάγματα του καταλόγου, εδώ θα δοκιμάσεις σουτζουκόπιτα, παστουρμαδόπιτα, τηγανόψωμο με τυρί, ντάκο σε κριθαροκούλουρο, τηγανιά κοτόπουλο, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα με βαλσάμικο, αλλά και χορταστικές ποικιλίες κρεατικών για την παρέα που πεινάει πολύ, με κοτόπουλο, λουκάνικο, μπιφτέκια και πανσέτα. Υπολόγισε να δώσεις περί τα 12-15€/ άτομο, με κρασί.

Τα Αχλάδια
Κερασούντος 25 και Κωνσταντινουπόλεως, Αιγάλεω, τηλ: 210 5986568



Στο μενού αυτού του «ρακάδικου-μαγέρικου», το πάντρεμα της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας με το σήμερα απογειώνει της γεύσεις του μενού, οι οποίες περιλαμβάνουν χωρίς να περιορίζονται σε αρνάκι τσιγαριαστό, γαμοπίλαφο, αμπελοντολμάδες, μεσογειακή τηγανιά με απάκι, αλλά και παστουρμαδόπιτα, κοτόπουλο φιλέτο μπούτι με ψητά λαχανικά φιλέτο μοσχαρίσιο κόντρα με καπνιστό αλάτι και πατάτες Νέας Γης, καρπαθιώτικες μακαρούνες και ωραιότατες σαλάτες. Συνοδεύετε με τσικουδιά Σητείας, εμφιαλωμένα τσίπουρα και ούζα σε ικανοποιητική ποικιλία, και πληρώνεις περί τα 15€/ άτομο. Εξαιρετικό και το ρακόμελό του.

Άγγελος
Κοραή & Καραϊσκάκη 1, Χαϊδάρι, τηλ: 2105326009



Μια οικογενειακή ταβέρνα με άνετη ξύλινη σάλα, σερβίρει από το πληθωρικό της μενού μαγειρευτά, πιάτα ημέρας, και πλήρη γκάμα λαχταριστών κρεατικών στη σχάρα. Στον Άγγελο τα πιάτα είναι απλά και καλοφτιαγμένα, χωρίς πρωτοτυπίες, αλλά με εγγυημένη νοστιμάδα. Εδώ θα φάς φιλετάκια κοτόπουλο με πατάτες, λουκάνικο χωριάτικο, μπιφτέκια σχάρας, σαγανάκι κασέρι, κολοκυθοκεφτέδες, αλλά και αρνί σούβλας, κοντοσούβλι και κοκορέτσι. Οι μερίδες είναι πλούσιες, και οι τιμές καλές. Υπολόγισε περί τα τα 15€ με κρασί δικό τους και κέρασμα γλυκάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v