Οι καλύτερες πίτσες στα Δυτικά Προάστια

Στις καλύτερες πιτσαρίες των Δυτικών Προαστίων δεν υπάρχουν διλήμματα. Μόνο καλοφουρνισμένα ζυμάρια, λιωμένα τυριά και μπόλικο πεπερόνι.

Οι καλύτερες πίτσες στα Δυτικά Προάστια

Τώρα που ο Αύγουστος έχει πια μπει στη όμορφη Αθήνα, η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα και όπως λέει και ο λαός, το καλοκαίρι είναι η ώρα για αδυνάτισμα γιατί κάνει ζέστη και θέλουμε να τρώμε ελαφριά και κρύα φαγητά, σωστά;

Λάθος. Θέλουμε να τρώμε πίτσες φρέσκιες και αχνιστές από ξυλόφουρνο, με πολύ τυρί, πεπερόνι, σάλτσα τομάτας και άμα μας τη βαρέσει γαστρονομικά να πάρουμε και μία με ανανά. Και για να μη ψάχνεις με τις ώρες στο google maps και το trip advisor, φροντίσαμε και σου μαζέψαμε τις εφτά καλύτερες πιτσαρίες στα Δυτικά Προάστια.

Pizza Kaliari

Νικ. Πλαστήρα 21, Αιγάλεω, 2105980459

Έχοντας μία ιδιαίτερη αγάπη στο Αιγάλεω, η πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να ανήκει σε καμία άλλη από τη Pizza Kaliari. Ξεκινώντας από το 1976, είναι η πρώτη πιτσαρία που άνοιξε στο Δήμο και παρασκευάζει τις πίτσες της με φρέσκα υλικά και ζύμη που φτιάχνεται κάθε μέρα από την αρχή ειδικά για σένα. H super super special Kaliari πίτσα τους είναι σίγουρα μία επιλογή που πρέπει κάνεις. Για να καταλάβεις, έχουν και special, αλλά αυτή είναι super super special, οπότε μπορείς να φανταστείς τι σημαίνει αυτό. Οι τιμές στις πίτσες ξεκινούν από τα 8€.

Forest Pizza

Ηρώων Πολυτεχνείου 75, Χαιδάρι, τηλ.: 2105811566

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Forest Pizza (@forest.pizza)


Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν αποφάσισε να έχει οχτακόσιους βαθμούς Κελσίου, αλλά για να μη τη βγάλεις στο σπίτι όλη μέρα κάτω από το κλιματιστικό, ο κήπος με τις φουντωτές φυλλωσιές και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό του Forest Pizza θα είναι ό,τι πρέπει. Μέσα στη δροσιά και τα ρομαντικά κεράκια, που όταν έρθει η πίτσα θα τα κάνεις πέρα διακριτικά για να καταβροχθίσεις με την ησυχία σου, δοκίμασε την Inferno με σαλάμι αέρος και καυτερή πιπεριά ή, αν καίγεσαι και με το πιπέρι στο κοτόπουλο όπως εγώ, την πίτσα με τα 4 τυριά που έχει μέσα και ελβετικό έμενταλ. Οι πίτσες ξεκινούν από τα 6,5€.

Matina Pizza Restaurant

Τζων Κέννεντυ 107 και Πάρνηθος 95, Περιστέρι, τηλ.: 2105749777


Στην πιτσαρία Matina, θα βρεις πίτσες ζυμωμένες καθημερινά με βιολογικό αλεύρι αλεσμένο στην πέτρα, πράγμα που από μόνο του σου δίνει την αίσθηση ότι θα φας καλά. Με χαλαρή και ήσυχη ατμόσφαιρα στο Περιστέρι από το 1981, η φιλοσοφία του είναι ότι το πιο απλό είναι και το πιο εκλεπτυσμένο. Εγώ, ωστόσο, θα σου προτείνω την όχι και τόσο απλή pancetta & funghi πίτσα τους, με ποικιλία από φρέσκα μανιτάρια, πανσέτα, αυγά και μοτσαρέλα. Οι τιμές στις πίτσες ξεκινούν από 8€.

Pizza Days

Πηνειού 38, Άνω Λιόσια, τηλ.: 2102482464

Ο ξυλόφουρνος που αναφέραμε είναι ένα από τα δυνατά σημεία του Pizza Days στα Άνω Λιόσια, που σε περιμένει όλη μέρα να απολαύσεις φρέσκια πίτσα μαζί με πολλές άλλες επιλογές. Η λεπτή ή παραδοσιακή του ζύμη φτιάχνεται χειροποίητα και αποτελεί τη βάση για πίτσες όπως η κλασική, η light με γαλοπούλα και, αν θες να το παίξεις πιο ψαγμένος, η γκουρμέ με προσούτο και τρούφα. Η τρατορία με το ευχάριστο και όμορφα διακοσμημένο περιβάλλον της, θα σε γεμίσει απόλαυση με τις χορτάτες μερίδες της και θα σε ταξιδέψει σίγουρα κάπου στην Ιταλία. Οι πίτσες ξεκινούν από 7,5€.

Goloso

Λ. Πετρουπόλεως 70-72, Ίλιον, τηλ.: 2102690800


Εάν ο δρόμος σου σε βγάλει στο Ίλιον, η πιτσαρία Goloso σε περιμένει με καλές τιμές και χορταστικές μερίδες, με πίτσες φυσικά επίσης ψημένες στα ξύλα σε χωριάτικό φούρνο από το 1990. Η Goloso είναι πολύ εξελιγμένη και μπορεί να σου προσφέρει τη caviar πίτσα με χαβιάρι, philadephia, καπνιστό σολομό, ντοματίνια και ρόκα ή τη καλτσονίτο, γεμιστή με μερέντα και μασκαρπόνε για τους φίλους των γλυκών. Αν όμως θες κάτι σίγουρο και παραδοσιακό, η σπέσιαλ goloso σίγουρα δε θα σε απογοητεύσει.

Pizza Toscana

Αγίας Βαρβάρας 28, Αιγάλεω, τηλ.: 2105911181

Λίγο μετά τη Kaliari, το 1977, ζήλεψε η Toscana και ήρθε να σου προσφέρει πίτσες με στεφάνι philadephia ή λουκάνικο Φρανκφούρτης και άλλες τέτοιες μοντέρνες τάσεις που με μεγάλη χαρά ακολουθούμε και ας ουρλιάζει κλαίγοντας κάποιος Μιλανέζος στο βάθος. Μία εξαιρετική πιτσαρία με φρέσκα υλικά και διαχρονικές γεύσεις σε πολύ καλές τιμές. Και μιας και παραβιάσαμε ήδη τους ιταλικούς νόμους, δοκίμασε τη Γύρο Κοτόπουλο με σως bbq, ζαμπόν και καπνιστό μπέικον. Οι τιμές ξεκινούν από 8€.

Trattoria Casa Bianca

Καραϊσκάκη 43, Χαϊδάρι, τηλ.: 2105821711


Η λίστα αυτή δε θα μπορούσε να κλείσει χωρίς αυτή τη παραδοσιακή τρατορία, στην οποία ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο Παναγιώτης Γιακαλής και η ομάδα του σε περιμένουν με αυθεντικές Ιταλικές γεύσεις. Ήδη από το περιβάλλον του με την αίσθηση ταβέρνας, στολισμένη από φωτογραφίες με ιταλικές γειτονιές και γραφικά καρό τραπεζομάντηλα, η Trattoria Casa Bianca σε υποδέχεται με μία πίτσα από λεπτή ζύμη, ψημένη ακριβώς όπως πρέπει και με ολόφρεσκα υλικά που θα σε κάνουν να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Ή να γλείφεις το πιρούνι σου, αναλόγως τα γούστα του καθενός, δε κρίνουμε. Oι πίτσες ξεκινούν από 10€.
 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v