Έλα να σε γλυκάνουμε στα Δυτικά Προάστια

Μας έπιασε μια υπογλυκαιμία και βγήκαμε σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Κορυδαλλό για να επισκεφτούμε τα πιο γλυκά spots στα δυτικά προάστια.
Έλα να σε γλυκάνουμε στα Δυτικά Προάστια

Περήφανα στο λέμε και στο γράφουμε πως ανήκουμε στην αρχέγονη φυλή των γλυκατζήδων, που τους τρέχει το σαλάκι μόλις αντικρύσουν σοκολατένιους καταρράκτες, κολασμένες πάστες, αφράτα cupcakes, και μελωμένα σιροπιαστά. Όταν λοιπόν ο χρόνος μας το επιτρέπει, σπάμε τη δίαιτα και κατευθυνόμαστε σε αγαπημένα γλυκά spots. Σήμερα λέμε να πάμε μια βόλτα προς τα δυτικά προάστια με την ελπίδα να μας τρατάρουν ξανά με το κατιτίς τους.

Cap Cap

Πανόρμου 26, Αιγάλεω τηλ: 2105904116



Το Cap Cap έχει μια λατρεία στα παραμύθια και τους μαγικούς τους κόσμους. Πήρε το όνομά του από τον Ποντικό με τον Γαλάζιο Φιόγκο και τον ήχο της βροχής που πέφτει πάνω στις στέγες των σπιτιών.

Ανά τακτά χρονιά διαστήματα, ο Ποντικός με τον Γαλάζιο Φιόγκο, με τη βοήθεια του μαγικού του ραβδιού και των Ξωτικών του, αλλάζει τη θεματική του. Μεταμορφώνει τους χώρους του και διαμορφώνει ξανά το μενού του, δημιουργώντας μια νέα ιστορία που τρώγεται. Αυτή την περίοδο έχει theme τη δεκαετία του 1990 σερβίροντάς μας κολασμένα νόστιμες γλυκές δημιουργίες που θα φέρουν σε οργασμική κατάσταση τον ουρανίσκο σου.

Aυτή την περίοδο προτιμούμε Καλλιστεία Σταρ Ελλάς (Κομμάτια mud pie με παγωτό σοκολάτα, παγωτό stracciatella, σοκολατένια σαντιγί και πραλίνα φουντουκιού με mini μπισκότα καφέ), Kinder croissant (Κρουασάν με επικάλυψη από 2 πραλίνες (φουντουκιού και βουτύρου) και Ταπεινό χαμομηλάκι (Πράσινη τούρτα με βάση skillet cookie βανίλιας και κρέμα cheesecake με γεύση πραλίνα φουντουκιού και γεμιστά μπισκότα Rondo). Τα γλυκά ξεκινούν από 5€. 

Θεωρία του House

Πλατεία Δαβάκη 1, Αιγάλεω, τηλ: 21 0531 2134



Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι στο συγκεκριμένο μαγαζί νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Ζεστή ατμόσφαιρα, όμορφη διακόσμηση και τα υπέροχα γλυκά του καταλόγου είναι οι κύριοι λόγοι που τα τραπεζάκια στη Θεωρία του House είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Το μιλφέιγ με κρέμα πατισερί, πραλίνα φυστίκι καραμελωμένη σφολιάτα και σαντιγί μασκαρπόνε είναι όσο συγκλονιστικό ακούγεται όπως και τα μπράουνις με γκανάζ καραμελωμένης λευκής σοκολάτας, montee καραμελωμένης λευκής σοκολάτας και καραμέλα. Aντίστοιχα το πεντανόστιμο γλυκό με παντεσπάνι βανίλιας με λευκή καραμελωμένη σοκολάτα και ροδάκινο, αλλά και το κέικ φυστίκι πάνε την απόλαυση σε άλλο λέβελ. Τα γλυκά ξεκινούν από 4€.

Sourloulou

Πελασγίας 7, Περιστέρι, τηλ.: 2105718082

Η Sourloulou στο Περιστέρι είναι ένα κορίτσι ζάχαρη! Εδώ και καιρό είναι η απαραίτητη γλυκοστάση για τους Περιστεριώτες και τους κατοίκους των γύρω περιοχών, καθώς ετοιμάζει καθημερινά ολόφρεσκες και λαχταριστές γλυκές δημιουργίες.

Οι απίθανοι, αφράτοι λουκουμάδες της, σε μία διαφορετική εκδοχή, με γευστική και ιδιαίτερη πραλίνα από φιστίκι Αιγίνης και τραγανό crumble είναι must επιλογή όπως και το semi baked cookie με χειροποίητο, πλούσιο παγωτό σοκολάτα και sauce λευκής σοκολάτας. Αν πάλι είσαι αποφασισμένος/η να κολαστείς τότε πρέπει να ενδώσεις στο τηγανητό κρουασάν με τραγανή γλυκιά επικάλυψη και γέμιση μεταξένια κρέμα patisserie με βανίλια Μαδαγασκάρης που φτιάχνει το γλυκοπωλείο της καρδιάς μας. Τα γλυκά ξεκινούν από τα 3,5€.

Oh My Cake

Δελφών 33, Περιστέρι, τηλ.: 210-5712300



Ήρθε η ώρα να αφιερώσουμε λίγες γραμμές που θα στείλουν στον έβδομο ουρανό τα αδέρφια μας τους κέικολάγνους. Για αυτό θα πάμε προς το Oh My Cake για να απολαύσουμε αφράτα και μοσχομυριστά κέικ που δεν γίνεται παρά να τα ερωτευτείς, αλλά και να τα λιγουρευτείς με την πρώτη ματιά. Cake slices και Cake creams που δύσκολα θα μπορέσεις να ξεπεράσεις μετά τη δοκιμή τους σε όποια γεύση βάλει ο νους σου σχεδόν κατακλύζουν τον κατάλογο, βάζοντας σε δίλημμα –μη σου πούμε και τρίλημμα- για το τι πρόκειται να παραγγείλεις.

Το oreo και το red velvet κάνει την καρδούλα μας να φτερούγιζει λίγο περισσότερο, ενώ οι τιμές τους ξεκινούν από τα 3,5€. Ιδανικό μέρος για τουρτοπαραγγελίες γενεθλίων και λοιπών εορταστικών ημερών.

Cake and Roll

Σουρή 58, Κορυδαλλός, τηλ.:21 0494 9200



Στο Cake and Roll οφείλεις να πας αν λέγεσαι γλυκατζής και θες να έχεις περήφανο το κούτελό σου. Μόλις φτάσεις καλό είναι να παραγγείλεις κάποιο από τα δεκάδες milkshakes του για να μπεις κατευθείαν στο κλίμα. Τα milkshakes Bueno, Lila Pause και καραμέλα γάλακτος είναι τα πιο αγαπημένα μας. Μετά περνάμε στο κυρίως επιδόρπιο που θα σου βάλει δύσκολα, μιας και θα χρειαστεί να αποφασίσεις ανάμεσα στους λουκουμάδες τα φημισμένα cake rolls και στα γιγαντιαία pancakes το μαγαζιού. Αν μας ρωτάς εμείς τα Pancakes peanut butter με φυστικοβούτυρο, μέλι, φουντούκι και μπανάνα και τα Pancakes orange με ταχίνι πορτοκάλι, σοκολάτα μαύρη και φέτες πορτοκάλι δεν τα άλλαζουμε με τίποτα. Οι γλυκολιχουδιές του ξεκινούν από 3€ και τον κατάλογο μπορείς να τον βρεις εδώ



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v