ΔΙΑΤΡΟΦΗΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ

Φάτε σοκολάτα, κάνει καλό!

Λίγη σοκολάτα την ημέρα βοηθά στην καταπολέμηση του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων, λένε τώρα ερευνητές.

Φάτε σοκολάτα, κάνει καλό!

Μία από τις πιο ένοχες απολαύσεις μας, τώρα δικαιώνεται! Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Βρετανική Επιθεώρηση Διατροφής απενοχοποιεί την σοκολάτα – τουλάχιστον όταν αυτή καταναλώνεται σε μικρές ημερήσιες δόσεις.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν οι βρετανοί ερευνητές, η κατανάλωση μικρής ποσότητας σοκολάτας καθημερινά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για εμφάνιση διαβήτη ή καρδιακών παθήσεων.

Φυσικά, δεδομένης της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε λιπαρά και ζάχαρη, η υπερκατανάλωση της σοκολάτας μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα βάρους ή οδοντιατρικής φύσης. Ωστόσο, πιο πρόσφατες μελέτες επισημαίνουν ότι η τακτική, με μέτρο κατανάλωσή της μπορεί να ωφελήσει την υγεία – ιδιαίτερα αν πρόκειται για μαύρη σοκολάτα.

Η μαύρη σοκολάτα έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο, επομένως και σε αντιοξειδωτικά – συγκεκριμένα, τα φλαβονοειδή, που προστατεύουν τα κύτταρά μας από κάποιες μορφές φθοράς.

Πηγή: Medical News Today

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Η υπομονή είναι πικρή, αλλά ο καρπός της είναι γλυκός."

Ζαν-Ζακ Ρουσσώ

  • 1876 - Ιδρύεται το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, από την κυβέρνηση του Αλεξάνδρου Κουμουνδούρου

    1983 - Συναυλία στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο δίνει ο Γιώργος Νταλάρας, σημειώνοντας ρεκόρ για έλληνα καλλιτέχνη, όσον αφορά την προσέλευση κόσμου. «Η ελληνική μουσική εισέρχεται στο χώρο των σταδίων» γράφει το περιοδικό «Rolling Stone».

    1987 - Το «Γκάζι», το παλιό εργοστάσιο, μεταβάλλεται σε κέντρο καλλιτεχνικής δημιουργίας, με πρωτοβουλία του δημάρχου Μιλτιάδη Έβερτ.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2