5 λαχταριστές συνταγές με σοκολάτα

Θεϊκός κορμός, ονειρεμένη τούρτα, σπιτική πραλίνα, σοκολατένιες μπάρες και υγρή σοκολατόπιτα. Πέντε κολασμένες συνταγές με σοκολάτα περιμένουν να τις… εκτελέσετε.
5 λαχταριστές συνταγές με σοκολάτα
Παγωμένος κορμός με μπισκοτένια υφή. Αφράτη, σπιτική πραλίνα φουντουκιού για να σας λατρέψουν τα παιδιά. Μπάρες σοκολάτας και βρώμης για ενέργεια και απολαυστικό πρωινό. Ονειρεμένη υγρή σοκολατόπιτα και τούρτα σοκολάτας-υπερπαραγωγή για τους πιο προχωρημένους. Δεν χορταίνουμε να μαγειρεύουμε με σοκολάτα, γι’ αυτό και προτείνουμε πέντε συνταγές με πρωταγωνίστρια την «θεά» των γλυκών γεύσεων για να σας τρέξουν τα σάλια και να μη χορταίνετε να τρώτε.

Κορμός σοκολάτας του Άκη Πετρετζίκη
Υλικά
:
2 φλ. φουντούκια, 2 φλ. ζάχαρη άχνη, 3/4 φλ. κακάο, 1/2 φλ. σπορέλαιο, 150 γραμμάρια βούτυρο, 24 γρ. γεμιστά μπισκότα με κρέμα, μια συσκευασία μπισκότα πτι – μπερ, ένα ζαχαρούχο γάλα βρασμένο (καραμέλα)
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ τα φουντούκια, την άχνη, το κακάο και το λάδι. Όταν αρχίσουν πια να λιώνουν προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή. Βάζετε σε φόρμα αφού έχετε προσθέσει ενδιάμεσα τα μπισκότα και κουταλιές από καραμέλα. Τέλος αφήνετε να παγώσει στο ψυγείο καλά πριν το κόψετε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο topsyntages.gr

Υγρή Σοκολατόπιτα
Υλικά
:
5 αβγά, 250 γρ. μαλακό βούτυρο, 250 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη, 3/4 φλ. ζάχαρη, 1/2 φλ. αλεύρι, 2 κ.σ. κακάο, 1 κ.γ. υγρή βανίλια, 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζετε όλα τα υλικά σε μπολ. Τα ανακατεύετε με σύρμα ώστε να ομογενοποιηθούν. Βουτυρώνετε ένα μικρό ταψάκι. Βρέχετε και τσαλακώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το ανοίγετε και το στρώνετε στο ταψί. Αν θέλετε ρίχνετε από πάνω κομμάτια σοκολάτας – χρησιμοποιούμε ό,τι σοκολάτα έχουμε. Αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Όταν το βγάζετε από τον φούρνο είναι αρκετά υγρό. Όσο κρυώνει σφίγγει αλλά μέσα στο κέντρο παραμένει ρευστό. Σερβίρεται με παγωτό.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Argiro.gr 

Μπάρες σοκολάτας με νιφάδες βρώμης και πορτοκάλι
Υλικά
:
75 γρ (3/4 της κούπας) νιφάδες βρώμης (κουάκερ), 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, 75 γρ γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Λιώνετε τη σοκολάτα (σε μπεν μαρί) και την ανακατεύετε με τις νιφάδες βρώμης και το ψιλοκομμένο πορτοκάλι. Τοποθετείτε το μίγμα ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόχαρτο και το στρώνετε με τον πλάστη, δίνοντας του τετράγωνο σχήμα πάχους ενός δάχτυλου. Αφαιρείτε το επάνω λαδόχαρτο και κόβετε με μαχαίρι σε μακρόστενα κομμάτια, όσο είναι ακόμη μαλακό το μίγμα. Χωρίζετε τα κομμάτια αφού τα αφήσετε λίγη ώρα να κρυώσουν.
Την συνταγή εντοπίσαμε στις Συνταγές της Παρέας 

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού
Υλικά (για 200ml):
4-5 κουτ. σούπας κακάο, 1 ζαχαρούχο γάλα, 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 50 γρ. μαργαρίνη, 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 1 κούπα τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση:
Βάζετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη για να λιώσουν. Σε μια μπασίνα βάζετε το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και την άχνη ζάχαρη και χτυπάτε καλά. Αφήνετε για λίγο την κουβερτούρα με το βιτάμ να κρυώσουν και μετά τα αναμειγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το τριμμένο ή αλεσμένο φουντούκι. Ανακατεύετε και πάλι, και η σπιτική πραλίνα φουντουκιού είναι έτοιμη.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Νηστικό Αρκούδι 

Τούρτα με τριπλή σοκολάτα
Υλικά:
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, 100 γρ. ζάχαρη, 75 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο, 25 γρ. κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο, 75 γρ. γάλα, 2 κουτ. σούπας κονιάκ, 2 κουτ. σούπας μέλι, 110 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια, 700 ml κρέμα γάλακτος, 225 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια, 350 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το παντεσπάνι: Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ για 7΄-8΄ να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι με το κοσκινισμένο κακάο και τα ενώνετε απαλά διπλώνοντας με σπάτουλα για να μη χάσετε τον αέρα που εγκλωβίσατε στα χτυπημένα αυγά. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι με διάμετρο 23 εκ. Ψήνετε το παντεσπάνι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄-25΄, ώστε να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα. Όταν ψηθεί, αφήνετε να περάσουν 5΄-6΄, το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι. Ζεσταίνετε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά να ενωθούν. Δεν τα βράζετε, γιατί θα κόψει το γάλα. Αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε συγχρόνως τη μους πικρής και τη μους λευκής σοκολάτας. Σε κατσαρολίτσα ή τηγάνι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, λιώνετε την πικρή σοκολάτα με τα 50 ml κρέμα γάλακτος. Το ίδιο κάνετε και με τη λευκή σοκολάτα και 50 ml κρέμα γάλακτος. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν. Χτυπάτε 500 ml κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή. Η υφή της πρέπει να μοιάζει με γιαούρτι, όχι με σαντιγί. Παίρνετε τα 2/3 από την παχύρρευστη κρέμα και τα ενώνετε απαλά με τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Αφήνετε τη μους λευκής σοκολάτας στο ψυγείο για 15΄. Ενώνετε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα (1/3) με τη λιωμένη πικρή σοκολάτα. Αφήνετε τη μους πικρής σοκολάτας στο ψυγείο για 15΄.
Για το στήσιμο της τούρτας: Στη φόρμα που ψήσατε το παντεσπάνι στρώνετε μεμβράνη (να περισσεύει από τα τοιχώματα αρκετή). Χωρίζετε το παντεσπάνι σε 2 μέρη. Βάζετε στη φόρμα ένα κομμάτι παντεσπάνι. Το αλείφετε με πινέλο, με αρκετό σιρόπι, να ποτίσει καλά. Απλώνετε επάνω τη μισή μους λευκής σοκολάτας. Καλύπτετε με όλη τη μους πικρής σοκολάτας. Τέλος, κάνετε μία στρώση με την υπόλοιπη μους λευκής σοκολάτας. Καλύπτετε με το δεύτερο παντεσπάνι. Σιροπιάζετε καλά με πινέλο. Γυρίζετε τις μεμβράνες που προεξέχουν από τη φόρμα και καλύπτετε καλά όλη την επιφάνεια της τούρτας. Τοποθετείτε στο ψυγείο για 4 ώρες – ακόμα καλύτερα για μία νύχτα. Ετοιμάζετε το γλάσο σοκολάτας γάλακτος: Λιώνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά τη σοκολάτα γάλακτος με 100 ml κρέμα γάλακτος. Ξεφορμάρετε την τούρτα, αφαιρείτε τις μεμβράνες και τοποθετείτε σε τουρτιέρα. Περιχύνετε με το γλάσο. Αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Την συνταγή εντοπίσαμε στο Mama Peinao 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v