Πώς θα αυξήσω φυσικά την τεστοστερόνη;

Θέλετε να αυξήσετε με φυσικό τρόπο την παραγωγή τεστοστερόνης στο σώμα σας; Δείτε ποια τρόφιμα θα σας βοηθήσουν.
Πώς θα αυξήσω φυσικά την τεστοστερόνη;

Η τεστοστερόνη είναι από τις πλέον απαραίτητες «αντρικές» ορμόνες για το σώμα. Τα φυσιολογικά της επίπεδα στο σώμα συνδέονται με υγιή σεξουαλική ζωή, οξύτητα νου, δυνατά οστά, υγιή καρδιά, καλή διάθεση και αυξημένα ποσοστά μυϊκής μάζας σε άτομα που αθλούνται.


Αν πιστεύετε ότι η τεστοστερόνη σας είναι σε χαμηλά επίπεδα, τότε μια εξέταση αίματος θα σας κατατοπίσει πλήρως για το κατά πόσο θα χρειαστεί να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό ή όχι. Αν πάλι θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδά της με φυσικό τρόπο, τότε συγκεκριμένα τρόφιμα έχουν φανεί να ευνοούν την παραγωγή της.

Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά.

Αυγά
Το σούπερ τρόφιμο πέρα από τα οφέλη που έχει στη μυϊκή ανάπτυξη είναι μια σούπερ φυσική λύση για να ενισχύσετε την παραγωγή τεστοστερόνης. Ο κρόκος περιέχει ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης D, η οποία συνδέεται με αυξημένα επίπεδα τεστοστερόνης


Ρόδι
Από τα… βάθη των αιώνων το ρόδι συνδέεται με την γονιμότητα. Πρόσφατες έρευνες, αναφέρουν ότι ο χυμός του μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης κατά μέσο όρο μέχρι και 24%.

Σπανάκι
Το αγαπημένο τρόφιμο του Ποπάυ, πέρα από το να αποτελεί ιδανική τροφή για όσους ασκούνται μπορεί να αυξήσει φυσικά τα επίπεδα τεστοστερόνης χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο το οποίο ενισχύει την παραγωγή της. 

Μανιτάρια
Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Εvidence-Based Complementary and Alternative Medicine, αναφέρει ότι τα μανιτάρια και ιδιαίτερα το είδος Ganoderma lucidum (γνωστά και ως μανιτάρια reishi) μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης σε άτομα που αθλούνται, ενώ παράλληλα βοηθούν στην ανάρρωση του σώματος μετά την άσκηση. 

Στρείδια

Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες. Ε, λοιπόν, είναι αλήθεια. Τα στρείδια χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο ενισχύουν τα επίπεδα τεστοστερόνης στο σώμα και παράλληλα μπορούν να αυξήσουν τη λίμπιντο.

Άπαχο μοσχάρι
Ακόμα ένα τρόφιμο που έχει υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου και άρα μπορεί να βοηθήσει το σώμα να παράξει περισσότερη τεστοστερόνη. Παράλληλα, περιέχει κορεσμένα λίπη, τα οποία επίσης βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων της.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v