Αυτά είναι τα γλυκά με τις λιγότερες θερμίδες

Δείτε τα γλυκά και τα επιδόρπια που ικανοποιούν τις λιγούρες μας χωρίς να μας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες και τύψεις.
Αυτά είναι τα γλυκά με τις λιγότερες θερμίδες
Ξεχάστε τις σοκολάτες, τα μπισκότα, τις πάστες, τα ντόνατς και τα κέικ… Το ξέρουμε, δεν είναι εύκολο, είναι τα αγαπημένα σας γλυκά. Αλλά είναι παράλληλα και πλήρη κορεσμένων λιπαρών και ζάχαρης, που τα κάνει βόμβες θερμίδων.

Δεν θα σας αφήσουμε όμως έτσι: Παρακάτω, συγκεντρώνουμε για εσάς μερικά από τα λιγότερο θερμιδοφόρα γλυκά, που μπορείτε να απολαμβάνετε ακόμα και σε περιόδους δίαιτας χωρίς (ή έστω, με πολύ λιγότερες) τύψεις. Όσο και θερμίδες.

Γλυκά του κουταλιού (70-100 θερμίδες ανά μερίδα)

Σας έρχεται μια λιγούρα; Μια καλή κουταλιά από το βαζάκι με το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού δεν θα σας επιβαρύνει πολύ, αλλά θα ικανοποιήσει την υπογλυκαιμία σας. Αν αποφύγετε το πολύ σιρόπι, οι θερμίδες μειώνονται ακόμη περισσότερο. Δείτε εδώ συνταγές για ωραιότατα γλυκά του κουταλιού με ελληνικά φρούτα. 

Φρουί ζελέ (80 θερμίδες ανά μερίδα)

Δροσιστικό και ελαφρύ, το φρουί ζελέ δεν μας επιβαρύνει πολύ – αν μάλιστα επιλέξουμε την light εκδοχή του, χωρίς ζάχαρη, παίρνουμε μόλις 7 θερμίδες. Με εξίσου λιγοστές θερμίδες, εδώ εντοπίσαμε συνταγή για επιδόρπιο με γιαούρτι και ζελέ φρούτων. 

Παγωμένο γιαούρτι (120 θερμίδες ανά μία μεγάλη μπάλα)

Μια μερίδα παγωμένου γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά είναι το ιδανικό υποκατάστατο για το «αμαρτωλό» παγωτό – αρκεί βέβαια να μην το φορτώσουμε με σιρόπια και ξηρούς καρπούς. Αν δεν σας αρέσει σκέτο, προτιμήστε φρέσκα φρούτα.

Γρανίτα (150-200 θερμίδες)

Τα σορμπέ φρούτων μας ξεδιψούν και μας γλυκαίνουν ταυτόχρονα, φτιάχνονται σε διάφορες γεύσεις για όλα τα γούστα – από ροδάκινο και φράουλα μέχρι δυόσμο ή βύσσινο – και μας επιβαρύνουν με 150-200 θερμίδες, ανάλογα με το φρούτο της επιλογής μας. Να θυμάστε ότι περιέχουν αρκετή ζάχαρη, γι’ αυτό δεν πρέπει να το παρακάνετε με την συχνότητα κατανάλωσής τους. Δείτε εδώ πέντε ωραίες συνταγές. 

Παστέλι (88 θερμίδες ανά μερίδα)

Τα παστέλια του εμπορίου κυκλοφορούν σε μίνι συσκευασίες των 15 γραμμαρίων, μία μερίδα δηλαδή που μας «επιβαρύνει» μόλις με 88 θερμίδες, με την γλύκα του μελιού και την ενέργεια του σουσαμιού, χωρίς τα αρνητικά της ζάχαρης. Εδώ εντοπίσαμε μια ωραία συνταγή για σπιτικό παστέλι από τον Στέλιο Παρλιάρο. 

Κρέμα καραμελέ (155 θερμίδες)

Λαχταριστή κρέμα και σιρόπι καραμέλας εγγυώνται… παύση της υπογλυκαιμίας, χωρίς υπερβολικά πολλές θερμίδες. Ενδεικτικά, η κρέμα καραμελέ του εμπορίου, με φακελάκια για να την ετοιμάσετε μόνοι σας, αποδίδει 155 θερμίδες ανά μερίδα των 120 γραμμαρίων.

Μους κακάο (περί τις 120 θερμίδες)
Το κακάο έχει την γεύση της σοκολάτας χωρίς τις θερμίδες της, ενώ αν το φτιάξετε με ζαχαρίνη θα έχετε ακόμη λιγότερες τύψεις. Δείτε εδώ μία light συνταγή για να την φτιάξετε μόνοι σας. 

Μακαρόν (90 θερμίδες το ένα)

Τα μαρεγκάκια είναι ανάλαφρα και διαιτητικά, αφού μας επιβαρύνουν με λιγότερες από 50 θερμίδες, ενώ το «φορτίο» διπλασιάζεται με την γέμιση των μακαρόν. Για μια ωραία συνταγή για σπιτικά μακαρόν, πατήστε εδώ

Γλυκά με φρούτα

Τα φρούτα μπορούν να γίνουν χορταστικά επιδόρπια, χωρίς να τα φάτε ωμά, αλλά και χωρίς να τα «φορτώσετε» με έξτρα ζάχαρη ή παχυντικά υλικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να δοκιμάσετε ψητά μήλα, αχλάδια ή μπανάνα, να φτιάξετε light τάρτες μήλου, γλυκές μπάρες λεμονιού ή φουρνιστά κυδώνια. Δείτε τέτοιες συνταγές καθώς και το θρεπτικό τους φορτίο, στο iatronet.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v