ΔΙΑΤΡΟΦΗΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Advertorial

Κάθε μέρα μία νόστιμη και θρεπτική ιδέα με λαχανικά

Ο Μπάρμπα Στάθης απαντάει στην καθημερινή ερώτηση «Τι να μαγειρέψω σήμερα» παρέχοντας μία μεγάλη γκάμα λαχανικών για θρεπτικές και νόστιμες συνταγές.

Κάθε μέρα μία νόστιμη και θρεπτική ιδέα με λαχανικά

Σουφλέ με μπρόκολο και ελληνικά τυριά



Υλικά για 6 άτομα
1 συσκευασία μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης (750 γρ.)
3 - 4 φέτες ψωμί κατά προτίμηση μπαγιάτικο,
χωρίς την κόρα, σε μπουκιές
1 κ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
40 ml ελαιόλαδο
120 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
100 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
80 γρ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη
80 γρ. μετσοβόνε, τριμμένο
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
4 αυγά
100 γρ. γιαούρτι ή ξινόγαλο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζετε το μπρόκολο για 3-4 λεπτά και το στραγγίζετε. Σε ένα πυρέξ ή μεσαίου μεγέθους ταψί ρίχνετε από κάτω το ψωμί, το σκόρδο, το λάδι, αλατοπίπερο και ανακατεύετε. Ψήνετε για 5 λεπτά στο φούρνο να ροδίσει το ψωμί ελαφρώς.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γιαούρτι και τον μαϊντανό. Όταν βγάλετε το σκεύος με το ψωμί από το φούρνο το αφήνετε 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και ρίχνετε από πάνω το μπρόκολο, το ανθότυρο και την κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας. Περιχύνετε από πάνω με το μείγμα αυγών-κρέμας και σκορπάτε από πάνω τη γραβιέρα και το μετσοβόνε. Πασπαλίζετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τάρτα με πράσο και καπνιστό τυρί



Υλικά για 1 τάρτα
1 φύλλο ζύμης κουρού
Για τη γέμιση
1 συσκευασία πράσο Μπάρμπα Στάθης (1.000 γρ.)
1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
Μπάρμπα Στάθης
100 ml ελαιόλαδο
60 ml λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
100 γρ. καπνιστό τυρί
3 αυγά
50 ml γάλα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Eκτέλεση
Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τα πράσα για περίπου 6-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σιγοβράζετε τα πράσα για ακόμη 7-8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.

Παράλληλα, χτυπάτε τα αυγά με το γάλα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα τυριά, το μαϊντανό και το μείγμα αυγών και ανακατεύετε καλά.

Τάρτα: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Στρώνετε τη ζύμη κουρού σε καλά λαδωμένη ταρτιέρα ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του και αδειάζετε μέσα το μείγμα της γέμισης. Το στρώνετε ομοιόμορφα και ψήνετε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί η βάση.

Το πράσο είναι πηγή βιταμίνης C που συμβάλλει στη μείωση της κούρασης.

Βρείτε μας στο Facebook, Instagram και YouΤube κάνοντας κλικ στα εικονίδια.:




ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Πάντα είμαστε λιγότερο μόνοι απ’ όσο νομίζουμε."

Philippe Sollers, Γάλλος συγγραφέας

  • 2002 - Ελλάδα: Σταματάει η χρήση της δραχμής μετά από μια περίοδο 2 μηνών από την ημέρα που ξεκίνησε η χρήση του ευρώ.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2