Μπάμιες στο φούρνο με φέτα και σάλτσα ντομάτας Οι μπάμιες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που συμβάλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστώνΥλικά για 4 άτομα 1 συσκευασία μπάμιες Μπάρμπα Στάθης (1.000 γρ.)70 ml ξίδι από κρασί150 ml ελαιόλαδο1 κ. γλυκού ζάχαρη καστανή1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτηΜπάρμπα Στάθης (500 γρ.)1 συσκευασία κρεμμύδι ψιλοκομμένοΜπάρμπα Στάθης (250 γρ.)1 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος1 κ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης200 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη EκτέλεσηΠροθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνετε τις μπάμιες και τις σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν. Σβήνετε με το ξίδι και μετά από 1 λεπτό πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ρίχνετε και το κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεσαίο ταψί. Προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με την ντομάτα και 1½ φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό. Σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό για περίπου 40-45 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το ταψί, σκορπίζετε το τυρί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς η φέτα και να γκρατιναριστεί το φαγητό. Κοχυλάκια με μπρόκολο, κοτόπουλο και ντοματίνια Το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματοςΥλικά για 6-8 άτομα1 συσκευασία μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης (750 γρ.)1 πακέτο κοχύλια (500 γρ.)4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, σε κομμάτια3 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης (250 γρ.)100 γρ. ξινομυζήθρα, θρυμματισμένη30 ml ελαιόλαδο15 ντοματίνιααλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης EκτέλεσηΣε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζετε το μπρόκολο για 6-7 λεπτά και το στραγγίζετε. Στην ίδια κατσαρόλα βράζετε τα κοχυλάκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό αλ ντέντε και τα σουρώνετε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Παράλληλα, σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι και σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο για περίπου 7-8 λεπτά, απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνετε στο μέτριο τη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Ρίχνετε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Αδειάζετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο τα κοχυλάκια και το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και το μπρόκολο, ανακατεύετε απαλά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με την ξινομυζήθρα.Βρείτε μας στο Facebook, Instagram και YouΤube κάνοντας κλικ στα εικονίδια.