Κάθε μέρα μία νόστιμη ιδέα με λαχανικά στο πιάτο μας

Ο Μπάρμπα Στάθης απαντάει στην καθημερινή ερώτηση «Τι να μαγειρέψω σήμερα» παρέχοντας μία μεγάλη γκάμα λαχανικών για θρεπτικές και νόστιμες συνταγές.
Κάθε μέρα μία νόστιμη ιδέα με λαχανικά στο πιάτο μας

Μπάμιες στο φούρνο με φέτα και σάλτσα ντομάτας

Οι μπάμιες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που συμβάλουν στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών



Υλικά για 4 άτομα
1 συσκευασία μπάμιες Μπάρμπα Στάθης (1.000 γρ.)
70 ml ξίδι από κρασί
150 ml ελαιόλαδο
1 κ. γλυκού ζάχαρη καστανή
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη
Μπάρμπα Στάθης (500 γρ.)
1 συσκευασία κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Μπάρμπα Στάθης (250 γρ.)
1 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
1 κ. σούπας σκόρδο ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
200 γρ. φέτα μαλακή, θρυμματισμένη

Eκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνετε τις μπάμιες και τις σοτάρετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα με προσοχή να μη διαλυθούν. Σβήνετε με το ξίδι και μετά από 1 λεπτό πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ρίχνετε και το κρεμμύδι και σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεσαίο ταψί. Προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με την ντομάτα και 1½ φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό. Σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό για περίπου 40-45 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το ταψί, σκορπίζετε το τυρί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει ελαφρώς η φέτα και να γκρατιναριστεί το φαγητό.

Κοχυλάκια με μπρόκολο, κοτόπουλο και ντοματίνια

Το μπρόκολο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C που συμβάλλει στην σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος



Υλικά για 6-8 άτομα
1 συσκευασία μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης (750 γρ.)
1 πακέτο κοχύλια (500 γρ.)
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, σε κομμάτια
3 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης (250 γρ.)
100 γρ. ξινομυζήθρα, θρυμματισμένη
30 ml ελαιόλαδο
15 ντοματίνια
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης

Eκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζετε το μπρόκολο για 6-7 λεπτά και το στραγγίζετε. Στην ίδια κατσαρόλα βράζετε τα κοχυλάκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό αλ ντέντε και τα σουρώνετε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Παράλληλα, σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι και σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο για περίπου 7-8 λεπτά, απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνετε στο μέτριο τη φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρώς. Ρίχνετε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Αδειάζετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο τα κοχυλάκια και το νερό που κρατήσατε και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε τα ντοματίνια, τον μαϊντανό και το μπρόκολο, ανακατεύετε απαλά, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας το φαγητό με την ξινομυζήθρα.

Βρείτε μας στο Facebook, Instagram και YouΤube κάνοντας κλικ στα εικονίδια.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v