ΔΙΑΤΡΟΦΗΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ

Κίνδυνος παιδικής παχυσαρκίας λόγω διαδικτύου

Ερευνητές ανακάλυψαν πως τα παιδιά διαζευγμένων γονέων έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκα.

Κίνδυνος παιδικής παχυσαρκίας λόγω διαδικτύου

Νορβηγική έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας στη Σόφια, δείχνει ότι τα παιδιά των διαζευγμένων γονέων παρουσιάζουν περισσότερες προδιαθέσεις για παχυσαρκία. Συγκριτικά με τα παιδιά που ζουν σε μια οικογένεια και με τους δύο γονείς, τα παιδιά από μονογονεϊκές οικογένειες είναι 1,54 φορές πιο πιθανό να είναι υπέρβαρα.

Σύμφωνα και με τις προηγούμενες μελέτες που έχουν γίνει στο πανεπιστήμιο Rice του Τέξας, ανάμεσα στις αιτίες αυτού του φαινομένου οι ερευνητές αναφέρουν την εύκολη πρόσβαση των παιδιών στο πρόχειρο φαγητό και τις λιγότερες πιθανότητες άσκησης. Οι ερευνητές ισχυρίζονται πως οι χωρισμένοι γονείς έχουν λιγότερο χρόνο για να ετοιμάζουν φαγητά στο σπίτι και επομένως καταλήγουν στην εύκολη λύση του fast food.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά που έτρωγαν πρωινό με τους γονείς τους πέντε έως επτά φορές την εβδομάδα είχαν 30% λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα συγκριτικά με εκείνα που το έκαναν από δύο έως τέσσερεις φορές ή και λιγότερο κάθε βδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η όμορφη γυναίκα είναι στολίδι και η καλή θησαυρός."

Άρθουρ Σοπενχάουερ

  • 1830 — Υπογράφεται στο Λονδίνο, μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας και Ρωσίας, πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάδα ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
    1878 — Ο ελληνικός στρατός εισβάλλει στην Θεσσαλία.
    1924 — Φεύγει από τη ζωή ο ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, Βλαντιμίρ Λένιν.
    1976 — Λαμβάνει χώρα η πρώτη εμπορική πτήση με επιβάτες του υπερηχητικού αεροπλάνου Κονκόρντ.
    1984 — Πεθαίνει στην Χαλκίδα ο λογοτέχνης, κριτικός, θεατρικός συγγραφέας, ποιητής και πεζογράφος Γιάννης Σκαρίμπας.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2