Huffington Post: Να γιατί οι Έλληνες είναι καλύτεροι

Η αμερικάνικη ιστοσελίδα υμνεί τους Έλληνες για τις διατροφικές τους συνήθειες, οι οποίες τους εξασφαλίζουν «καλύτερη ζωή». Δείτε ποια είναι τα 16 διατροφικά μας… επιτεύγματα.
Huffington Post: Να γιατί οι Έλληνες είναι καλύτεροι
«Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες για τόσα πολλά στην σύγχρονη κοινωνία. Άνοιξαν τον δρόμο για την πνευματική μας ανάπτυξη, μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, την Δημοκρατία… Τους χρωστάμε πολλά και είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά, αλλά πάνω από όλα τους ευχαριστούμε για την φέτα».

Έτσι ξεκινάει το άρθρο- ύμνο της για τους Έλληνες η Huffington Post, τονίζοντας την συνεισφορά τους στην υγιεινή διατροφή η οποία όπως λέει, τους εξασφαλίζει καλύτερη ποιότητα ζωής. «Οι ‘Ελληνες το κάνουν καλύτερα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ποιες είναι όμως οι διατροφικές μας συνήθειες που… εντυπωσίασαν τους Αμερικανούς;

* Το σαγανάκι. Όπως λέει η σελίδα «μόνο τυρί, καθόλου ψωμί. Πιστέψτε μας, το θέλετε».

* «Ο καφές των Starbucks δεν μπορεί να συγκριθεί με τον φραπέ. Τον έκαναν πρώτοι και τον κάνουν καλύτερα από όλους».

* Το ελαιόλαδο. «Δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τους το ξεχρεώσουμε που μας έμαθαν να το καταναλώνουμε».

* Η φέτα. «Είναι η εθνική τους γαρνιτούρα, και είναι αρκετά έξυπνοι να ξέρουν ότι μπορούν να τη συνδυάσουν με όλα».


* Η χωριάτικη. «Κανείς δεν φτιάχνει καλύτερη σαλάτα, επομένως μην προσπαθήσετε».

* Το κρασί. «Έρχεται πρώτο από το νερό και ξέρουν ότι είναι απαραίτητο συστατικό της διατροφής τους, μαζί με το ελαιόλαδο».

* «Γεια σας Loukoumades! Αυτό και αν είναι επιδόρπιο. Τα donuts δεν πιάνουν μια μπροστά σε αυτούς».

* Οι μεζέδες. «Δεν εννοούμε φτερούγες κοτόπουλου με πατάτες τηγανιτές, αλλά πιατάκια με φρέσκο αγγουράκι, ψημένο χταπόδι, σαγανάκι, κεφτεδάκια και πολλά ακόμα. Τα αποκαλούν ‘μεζέδες’ και τα συνοδεύουν με ούζο, κρασί ή μπύρα», γράφει η ιστοσελίδα.

* Το χταπόδι. «Δεν αφήνουν τα πλοκάμια να τους φοβίσουν. Τα ψήνουν και τους ευχαριστούμε για αυτό».

* Το φύλλο κρούστας. «Σπανακόπιτα, μπακλαβάς. Δεν υπάρχουν καλύτερα».

* «Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του να μένουν για ώρες πάνω από το γεύμα τους, τρώγοντας χαλαρά και συζητώντας με τους φίλους τους».

* Το τζατζίκι. «Ναι, ναι ναι! Είναι η κέτσαπ τους».

* «Ξέρουν ότι το φαγητό και το ποτό έχουν καλύτερη γεύση όταν συνοδεύονται από την παρέα και την οικογένεια».

* Το μέλι. «Ρέει άφθονο και πιο ελεύθερα από το κρασί στην Ιταλία».

* «Κρατούν τη γη τους για δύο πολύ σημαντικά αγαθά: τις ελιές και τα σταφύλια».

* ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (με κεφαλαία γράμματα). «Που θα βρισκόμασταν χωρίς το ελληνικό γιαούρτι;» Αναρωτιέται η ιστοσελίδα.

Ωραία και πολύ καλά για την χώρα μας όλα τα παραπάνω, δε λέω. Αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα αν συνοδεύονταν και με χαμηλά ποσοστά παχυσαρκίας. Κάτι για το οποίο η Ελλάδα – δυστυχώς- δεν… φημίζεται.

Ν.Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v