Συμβουλές μακροζωίας από γιαγιά ετών… 116!

Η Μισάο Οκάουα ετοιμάζεται να φυσήξει αύριο 116 κεράκια στην τούρτα της, και επί τη ευκαιρία αποκαλύπτει τα μυστικά της μακροζωίας στη Daily Mail.
Συμβουλές μακροζωίας από γιαγιά ετών… 116!
Η Μισάο Οκάουα ζει στην Οσάκα της Ιαπωνίας, και είναι αυτή τη στιγμή η γηραιότερη κάτοικος του πλανήτη. Στις 5 Μαρτίου, η κ. Οκάουα θα σβήσει 116 κεράκια στην τούρτα της. Το μυστικό της; Το σούσι και ο ύπνος, όπως αποκάλυψε η ίδια στην εφημερίδα Daily Mail.

«Να τρώτε καλά, να κοιμάστε πολλές ώρες και θα ζήσετε πολλά χρόνια» ήταν οι απλές συμβουλές της. «Πρέπει να μάθετε να χαλαρώνετε» επισήμανε. «Η κυρία Οκάουα τρώει τρία μεγάλα γεύματα τη μέρα και σίγουρα συμπληρώνει οχτώ ώρες ύπνου τη νύχτα» δήλωσε ο υπεύθυνος του οίκου ευγηρίας στον οποίο η κυρία Οκάουα διαμένει τα τελευταία 18 χρόνια.

Η Μισάο κατείχε ήδη το ρεκόρ Γκίνες ως η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, όμως πρόσφατα απέκτησε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμου ύστερα από το θάνατο του συμπατριώτη της, Χιρεομόν Κιμούρα, τον Ιούνιο του 2013.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, στην Ιαπωνία ζουν 54.397 αιωνόβιοι, ανάμεσά τους 282 υπερ-αιωνόβιοι, οι οποίοι έχουν φτάσει στα 110 τους. Το φαινόμενο αποδίδεται στο καλό σύστημα υγείας, όπως και στο γεγονός ότι οι Ιάπωνες γυμνάζονται τακτικά και ακολουθούν υγιεινή διατροφή. Η Μισάο ξεπερνάει κατά 30 χρόνια το μέσο όρο ζωής των γυναικών στην Ιαπωνία, που είναι τα 85 χρόνια.

Κόρη ενός ιδιοκτήτη καταστήματος με κιμονό, γεννήθηκε στην Οσάκα στις 5 Μαρτίου του 1898. Παντρεύτηκε το 1919 και απέκτησε τρία παιδιά, δύο εκ των οποίων, ένας γιος και μία κόρη, ζουν και είναι σήμερα περίπου ενενήντα ετών. Έχει αποκτήσει τέσσερα εγγόνια και έξι δισέγγονα. Ο σύζυγος της απεβίωσε το 1931, 83 χρόνια πριν.

Πηγή: DailyMail.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v