15 διατροφικές ασπίδες κατά του καρκίνου
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, το in2life αναζητά στα αποτελέσματα των τελευταίων ερευνών τις super τροφές που υπόσχονται να θωρακίσουν τον οργανισμό μας ενάντια στη νούμερο ένα απειλή.

Οι σωστές ντομάτες: Για την ακρίβεια, όλες οι ντομάτες. Αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ευθύνεται η λυκοπένη, η ουσία που δίνει στην ντομάτα το κόκκινο χρώμα της, ή κάποιο άλλο συστατικό της, κάποιες έρευνες συνδέουν την κατανάλωση ντομάτας με την πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του προστάτη. Μάλιστα, τα αποτελέσματα των ερευνών είναι θετικά, ακόμη και για τα επεξεργασμένα παράγωγα της ντομάτας, όπως ο χυμός και ο πελτές.
Το σωστό τσάι: Εργαστηριακές έρευνες συνδέουν την κατανάλωση πράσινου τσαγιού με την επιβράδυνση ή την πρόληψη της ανάπτυξης καρκίνου σε κύτταρα δέρματος, συκωτιού, μαστού και προστάτη. Επίσης, κάποιες μακροχρόνιες έρευνες συνδέουν το τσάι με την μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του στομάχου και του παγκρέατος. 

