ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Νέο λογισμικό εντοπίζει τον καρκίνο!

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ανέπτυξαν λογισμικό που όχι μόνο εντοπίζει τον καρκίνο στο αίμα, αλλά και την ακριβή του θέση.

Νέο λογισμικό εντοπίζει τον καρκίνο!

Λέγεται Cancer Locator και φαίνεται να είναι το πρώτο λογισμικό το οποίο θα μπορέσει να εντοπίσει με ακρίβεια όχι μόνο την ύπαρξη ή όχι καρκίνου στο αίμα, αλλά και σε ποιο σημείο έχει αναπτυχθεί, προτού καν εκδηλωθούν συμπτώματα.

Δημιουργοί του, μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες, οι οποίοι δοκιμάζοντάς το σε 12 ασθενείς με καρκίνο των πνευμόνων, πέντε με καρκίνο του μαστού και 29 με καρκίνο στο ήπαρ, διαπίστωσαν πως είχε ποσοστό επιτυχίας γύρω στο 80% στις διαγνώσεις αυτών των ειδών καρκίνου.

«Η μη επεμβατική διάγνωση του καρκίνου είναι σημαντική, καθώς όσο νωρίτερα διαγιγνώσκεται ο καρκίνος, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες του ασθενούς να καταπολεμήσει τη νόσο. Η νέα τεχνική βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, αλλά τα δυνητικά οφέλη για τους ασθενείς είναι τεράστια», εξηγεί η δρ. Jasmine Zhou επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε το λογισμικό.

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό βιολογίας "Genome Biology".

Πηγή. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Η ισχυρογνωμοσύνη είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας της θέλησης να υποκαταστήσει δια της βίας τη νοημοσύνη."

Άρθουρ Σοπενχάουερ, Γερμανός φιλόσοφος

  • 1756 - Γεννιέται ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Αυστριακός συνθέτης.
    1832 - Γεννιέται ο Βρετανός συγγραφέας και φωτογράφος Λιούις Κάρολ.
    1945 - Ως πρώτο των κυρίων στρατοπέδων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς απελευθερώνεται το Άουσβιτς ΙΙΙ Μόνοβιτς από τον 60ο Στρατό, επικεφαλής του οποίου είναι ο συνταγματάρχης Πάβελ Κουρότσκιν.
    2006 - Ο Μανουέλ Σελάγια ορκίζεται Πρόεδρος της Ονδούρας.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v