Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την στύση

Αναζητάτε αφορμή για να κόψετε το κάπνισμα; Σας έχουμε ακόμα μία. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι καπνιστές αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα στην σεξουαλική τους υγεία, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν ή όσους κάπνιζαν και το έκοψαν «μαχαίρι».
Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την στύση
Οι άνδρες που κόβουν το κάπνισμα «μαχαίρι» έχουν καλύτερες επιδόσεις στη σεξουαλική τους ζωή από όσους το κόβουν για λίγο καιρό και μετά το ξαναρχίζουν, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, που δείχνει ότι το κάπνισμα επηρεάζει τη σεξουαλική υγεία των ανδρών.

«Οι νέοι αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τους κινδύνους, σαν κάτι μακρινό. Σκέφτονται ότι είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουν να ανησυχούν για τέτοια θέματα», δήλωσε ο Christopher Harte του Συστήματος Υγείας της Βοστώνης, επικεφαλής της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό ουρολογίας "British Journal of Urology International".

«Ανεξάρτητα από το αν αυτό πραγματικά ισχύει για όλους τους άνδρες που καπνίζουν ή όχι, ο στόχος ήταν να λάβουν όλοι το μήνυμα, έτσι ώστε να επηρεαστούν στην απόφασή τους να κόψουν το κάπνισμα», δήλωσε στο Reuters ο Harte.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 65 άνδρες, που δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα και οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος για οκτώ εβδομάδες. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πρόγραμμα, τους πρόβαλλαν "τολμηρές" ταινίες και μετρούσαν σε ποιο βαθμό διεγείρονταν σεξουαλικά οι εθελοντές. Παράλληλα, κατέγραφαν τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών εκτός του εργαστηρίου.

Μέχρι το τέλος της μελέτης, υπήρχαν 20 άνδρες που είχαν κόψει το κάπνισμα για τουλάχιστον μια εβδομάδα και 45 που το είχαν ξαναρχίσει.

Όσοι το είχαν κόψει, είδαν καλύτερες αποδόσεις στη στύση τους και έφταναν γρηγορότερα στο αποκορύφωμα της διέγερσής τους. Ωστόσο δεν εμφάνισαν βελτιώσεις στις πραγματικές σεξουαλικές σχέσεις τους, εκτός εργαστηρίου. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ίσως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διαπιστωθεί η διαφορά των σεξουαλικών επιδόσεων εκτός και εντός εργαστηρίου.

Το κάπνισμα συσχετίζεται με πολλά προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες. Ωστόσο οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η νέα, αυτή έρευνα, θα δώσει ακόμα ένα κίνητρο για να κόψουν οι άνδρες το κάπνισμα. Προηγούμενες μελέτες μάλιστα, έχουν αποδείξει ότι οι μακρόχρονοι καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν ανικανότητα σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Πηγή: Reuters.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v