ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την στύση

Αναζητάτε αφορμή για να κόψετε το κάπνισμα; Σας έχουμε ακόμα μία. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι καπνιστές αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα στην σεξουαλική τους υγεία, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν ή όσους κάπνιζαν και το έκοψαν «μαχαίρι».

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την στύση

Οι άνδρες που κόβουν το κάπνισμα «μαχαίρι» έχουν καλύτερες επιδόσεις στη σεξουαλική τους ζωή από όσους το κόβουν για λίγο καιρό και μετά το ξαναρχίζουν, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, που δείχνει ότι το κάπνισμα επηρεάζει τη σεξουαλική υγεία των ανδρών.

«Οι νέοι αντιμετωπίζουν αυτού του είδους τους κινδύνους, σαν κάτι μακρινό. Σκέφτονται ότι είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουν να ανησυχούν για τέτοια θέματα», δήλωσε ο Christopher Harte του Συστήματος Υγείας της Βοστώνης, επικεφαλής της έρευνας, που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό ουρολογίας "British Journal of Urology International".

«Ανεξάρτητα από το αν αυτό πραγματικά ισχύει για όλους τους άνδρες που καπνίζουν ή όχι, ο στόχος ήταν να λάβουν όλοι το μήνυμα, έτσι ώστε να επηρεαστούν στην απόφασή τους να κόψουν το κάπνισμα», δήλωσε στο Reuters ο Harte.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 65 άνδρες, που δεν αντιμετώπιζαν κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα και οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος για οκτώ εβδομάδες. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πρόγραμμα, τους πρόβαλλαν "τολμηρές" ταινίες και μετρούσαν σε ποιο βαθμό διεγείρονταν σεξουαλικά οι εθελοντές. Παράλληλα, κατέγραφαν τις σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών εκτός του εργαστηρίου.

Μέχρι το τέλος της μελέτης, υπήρχαν 20 άνδρες που είχαν κόψει το κάπνισμα για τουλάχιστον μια εβδομάδα και 45 που το είχαν ξαναρχίσει.

Όσοι το είχαν κόψει, είδαν καλύτερες αποδόσεις στη στύση τους και έφταναν γρηγορότερα στο αποκορύφωμα της διέγερσής τους. Ωστόσο δεν εμφάνισαν βελτιώσεις στις πραγματικές σεξουαλικές σχέσεις τους, εκτός εργαστηρίου. Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ίσως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διαπιστωθεί η διαφορά των σεξουαλικών επιδόσεων εκτός και εντός εργαστηρίου.

Το κάπνισμα συσχετίζεται με πολλά προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες. Ωστόσο οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η νέα, αυτή έρευνα, θα δώσει ακόμα ένα κίνητρο για να κόψουν οι άνδρες το κάπνισμα. Προηγούμενες μελέτες μάλιστα, έχουν αποδείξει ότι οι μακρόχρονοι καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν ανικανότητα σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Πηγή: Reuters.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2