Εγκυμοσύνη: Μύθοι και αλήθειες (από τους ειδικούς)
Οι αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με την υγεία του μελλοντικού μωρού σας μπορούν πραγματικά να σας τρελάνουν. Οι ειδικοί ξεκαθαρίζουν αυτά που πραγματικά ισχύουν.

Ο Μαιευτήρας – Χειρούργος Γυναικολόγος Αλέξανδρος Αρμενιάκος διευκρινίζει ότι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι καλό η γυναίκα να τρώει μικρά και συχνά γεύματα, τα οποία να αποτελούνται από αμυλούχες τροφές, όπως, «ψωμί (ολικής αλέσεως, αρκεί να μην περιέχει ζάχαρη), μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά», πρωτεΐνες, όπως «κρέας: προτιμάμε τα λευκά κρέατα, πάντα πολύ καλά ψημένα γιατί εγκυμονούν κινδύνους μόλυνσης του εμβρύου. Ψάρι: ιδίως τα ψάρια μικρού μεγέθους. Αβγά, γάλα μερικώς αποβουτυρωμένο, τυριά και γιαούρτια με λίγα λιπαρά», βιταμίνες «όπως, φρέσκα φρούτα εποχής που είναι πλούσια σε βιταμίνη C».
Σχετικά με τον καφέ, το τσάι και τα διάφορα άλλα καφεϊνούχα σκευάσματα, υπάρχει ακόμα και σήμερα μία σχετική αμφισβήτηση σχετικά με την ασφάλειά τους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ιατρικού περιεχομένου WebMD.com, πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι μειώνοντας μία γυναίκα την πρόσληψη καφεΐνης κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης κάτω ακόμα και από τα επιτρεπτά όρια, μπορεί να επιφέρει μεγάλα πλεονεκτήματα. Σε άλλη αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Obstetrics and Gynecology, επιστήμονες υποστηρίζουν ότι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα από 200ml καφεΐνης ημερησίως διπλασιάζουν τον κίνδυνο αποβολής.
1. Φούρνος μικροκυμάτων: Σύμφωνα με Αμερικανίδα γυναικολόγο, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Τέξας Pamela Berens «καμία έρευνα δεν έχει αποδείξει ότι ο φούρνος μικροκυμάτων βλάπτει το έμβρυο».




