Γιατί υπάρχουν λίγοι τυχεροί που δεν κολλάνε Covid;

Γιατί κάποια άτομα δεν κολλάνε κορωνοΐο; Υπάρχει λόγος και οι επιστήμονες τον μελετούν επισταμένως.
Γιατί υπάρχουν λίγοι τυχεροί που δεν κολλάνε Covid;
Τι συμβαίνει και κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να είναι πιο ανθεκτικοί στο να κολλήσουν κορωνοϊό;

Η ανοσία ενός ατόμου έναντι του COVID-19 επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και το ανοσοποιητικό σύστημα του καθενός είναι διαφορετικό, λέει η ανοσολόγος και επιστήμονας Vanessa Bryant.

«Μερικοί άνθρωποι μπορεί να δημιουργήσουν μια ανοσολογική απόκριση που απλώς κάνει καλύτερα αντισώματα… και πιστεύουμε ότι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό γενετικό», είπε.

H Δρ Μπράιαντ μελετά τη μεταδοτικότητα του COVID-19 μεταξύ των οικιακών επαφών για να κατανοήσει καλύτερα τον ιό και τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε σε αυτόν.

Φυσικά, ο εμβολιασμός είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο κατά του να κολλήσει κάποιος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευτεί από το να αρρωστήσει.

Αλλά η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και η ταχύτητα με την οποία συμβαίνει αυτό - και πότε ένα άτομο μπορεί να γίνει ευάλωτο σε μια λοίμωξη - εξαρτάται από το εμβόλιο, την παραλλαγή και το άτομο.

Προηγούμενες λοιμώξεις μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα επίπεδα ανοσίας και η έρευνα έχει βρει ότι άτομα με υψηλότερα επίπεδα Τ-κυττάρων μνήμης από άλλες λοιμώξεις από κορωνοϊό —δηλαδή εκείνοι που ευθύνονται για τα κοινά κρυολογήματα— είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν από τον SARS-CoV-2 .

Οι ειδικοί λένε ότι μπορεί επίσης να υπάρχουν συγκεκριμένα γενετικά και ανοσολογικά χαρακτηριστικά που σημαίνει ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι από τη φύση τους πιο ανθεκτικοί στον COVID-19.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι ο εντοπισμός βασικών γενετικών αλλαγών σε άτομα που είναι ανθεκτικά, θα οδηγήσει στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών φαρμακευτικών θεραπειών.

Πηγή 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v