ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Γιατί υπάρχουν λίγοι τυχεροί που δεν κολλάνε Covid;

Γιατί κάποια άτομα δεν κολλάνε κορωνοΐο; Υπάρχει λόγος και οι επιστήμονες τον μελετούν επισταμένως.

Γιατί υπάρχουν λίγοι τυχεροί που δεν κολλάνε Covid;

Τι συμβαίνει και κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να είναι πιο ανθεκτικοί στο να κολλήσουν κορωνοϊό;

Η ανοσία ενός ατόμου έναντι του COVID-19 επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και το ανοσοποιητικό σύστημα του καθενός είναι διαφορετικό, λέει η ανοσολόγος και επιστήμονας Vanessa Bryant.

«Μερικοί άνθρωποι μπορεί να δημιουργήσουν μια ανοσολογική απόκριση που απλώς κάνει καλύτερα αντισώματα… και πιστεύουμε ότι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό γενετικό», είπε.

H Δρ Μπράιαντ μελετά τη μεταδοτικότητα του COVID-19 μεταξύ των οικιακών επαφών για να κατανοήσει καλύτερα τον ιό και τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούμε σε αυτόν.

Φυσικά, ο εμβολιασμός είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο κατά του να κολλήσει κάποιος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευτεί από το να αρρωστήσει.

Αλλά η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και η ταχύτητα με την οποία συμβαίνει αυτό - και πότε ένα άτομο μπορεί να γίνει ευάλωτο σε μια λοίμωξη - εξαρτάται από το εμβόλιο, την παραλλαγή και το άτομο.

Προηγούμενες λοιμώξεις μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα επίπεδα ανοσίας και η έρευνα έχει βρει ότι άτομα με υψηλότερα επίπεδα Τ-κυττάρων μνήμης από άλλες λοιμώξεις από κορωνοϊό —δηλαδή εκείνοι που ευθύνονται για τα κοινά κρυολογήματα— είναι λιγότερο πιθανό να μολυνθούν από τον SARS-CoV-2 .

Οι ειδικοί λένε ότι μπορεί επίσης να υπάρχουν συγκεκριμένα γενετικά και ανοσολογικά χαρακτηριστικά που σημαίνει ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι από τη φύση τους πιο ανθεκτικοί στον COVID-19.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι ο εντοπισμός βασικών γενετικών αλλαγών σε άτομα που είναι ανθεκτικά, θα οδηγήσει στην ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών φαρμακευτικών θεραπειών.

Πηγή 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v