Οι αντιεμβολιαστές γκρινιάζουν, αλλά δεν παραιτούνται από τις δουλειές τους

Βαρύγδουπες δηλώσεις κάνουν οι αντιεμβολιαστές, ωστόσο τα δεδομένα δείχνουν πως δεν κρατούν τον λόγο τους.
Οι αντιεμβολιαστές γκρινιάζουν, αλλά δεν παραιτούνται από τις δουλειές τους
Σύμφωνα με ένα άρθρο του The Conversation (ιστοσελίδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της οποίας το περιεχόμενο κατευθύνεται σε ακαδημαϊκού χαρακτήρα θεματολογία) οι απαντήσεις των αντιεμβολιαστών σε ερωτηματολόγια υποδηλώνουν ότι οι μισοί αυτών διατίθενται να παραιτηθούν από τις δουλειές τους, αν εκείνες τους υποχρεώνουν να κάνουν το εμβόλιο, ωστόσο ελάχιστοι αυτών παραιτούνται στη πραγματικότητα.

Ερευνητές μελέτησαν τις εταιρίες που έχουν εφαρμόσει την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και κατέληξαν ότι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό εργαζομένων αφήνει τη δουλειά στη σκιά της επιβολής του εμβολιασμού.

«Με άλλα λόγια, η υποχρεωτικότητα του εμβολίου δύσκολα θα οδηγήσει σε κύμα παραιτήσεων – ωστόσο πιθανόν να οδηγήσει σε αύξηση των εμβολιασμών», αναφέρουν οι ερευνητές στη μελέτη τους.

Συγκεκριμένα, το νοσοκομείο Houston Methodist ζήτησε από τους 25 χιλιάδες εργαζόμενους του να εμβολιαστούν μέχρι τις 7 Ιουνίου. Πριν την υποχρεωτικότητα, το 15% των εργαζόμενων ήταν ανεμβολίαστοι. Από τα μέσα Ιουνίου, το ποσοστό αυτό έπεσε στο 3% και μέχρι τα τέλη Ιουλίου είχε φτάσει το 2%. Τελικά, το νοσοκομείο απέλυσε 153 εργαζόμενους, 285 εξαιρέθηκαν λόγω ζητημάτων υγείας και σε 332 άτομα επιτράπηκε να το αναβάλουν.

Οι ερευνητές τονίζουν πως υπάρχουν τρόποι να μειωθεί το ποσοστό των ανθρώπων που παραιτούνται λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. Αρχικά προτείνει το χτίσιμο εμπιστοσύνης μεταξύ εταιρείας και εργαζόμενων, την ευκολότερη πρόσβαση στο εμβόλιο, καθώς και την εμπλοκή ατόμων θετικών στον εμβολιασμό, όπως την οικογένεια ή κάποιο γιατρό του εργαζόμενου.

Με πληροφορίες από το npr.org
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v