Πέθανε 39χρονη μετά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο στην Κύπρο

Μια 39χρονη πέθανε από θρομβοεμβολικό επεισόδιο στην Κύπρο, με τους γιατρούς της χώρας να διερευνούν πιθανή σύνδεση με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Πέθανε 39χρονη μετά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο στην Κύπρο
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Κύπρου, Χαράλαμπος Χαριλάου ανακοίνωσε χθες τον θάνατο μιας 39χρονης Βρετανίδας από θρομβοεμβολικό επεισόδιο, λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca. Όπως είναι φυσικό το δυσάρεστο περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στον επιστημονικό κόσμο της Κύπρου, την ώρα που οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες διερευνούν κατά πόσο σχετίζεται με τον εμβολιασμό της άτυχης γυναίκας.

Η 39χρονη Βρετανίδα αρχικά νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο της Πάφου αλλά λόγω της θρόμβωσης που παρουσίασε μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λευκωσίας για να αντιμετωπιστεί η σοβαρή κατάστασή της. Δυστυχώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού η γυναίκα κατέληξε.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, Έλενα Παναγιωτοπούλου δήλωσε σχετικά με το περιστατικό στο ΡΙΚ, ότι «η διαδικασία από εδώ και πέρα προβλέπει την αποστολή του ιστορικού της αποθανούσας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος θα απαντήσει στα σχετικά ευρήματα».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v