Η Γαλλία δίνει 300€ για βιβλία, θέατρα, σινεμά στους 18χρονους

Μπορούμε να γίνουμε όλοι 18χρονοι Γάλλοι, και να πάρουμε δώρο το πάσο πολιτισμού για βιβλία, σινεμά, θέατρα και συναυλίες;
Η Γαλλία δίνει 300€ για βιβλία, θέατρα, σινεμά στους 18χρονους
Η καλύτερη είδηση που διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες έρχεται από την Γαλλία, λέγεται Πάσο Πολιτισμού, και δίνει σε κάθε κάτοικο 18 ετών 300€ για να τα ξοδέψει σε βιβλία, θέατρα, κινηματογράφους και μουσεία.

Το πάσο δοκιμάστηκε αρχικά σε 14 περιοχές της χώρας, και τώρα επεκτείνεται σε όλη τη Γαλλία. Οι 18χρονοι θα κατεβάζουν μια εφαρμογή στο κινητό, η οποία θα λειτουργεί ως πάσο-λογαριασμός, και θα μπορούν να ξοδέψουν τα 300€ μέσα σε διάστημα δύο ετών.

Εκτός από κινηματογράφους, μουσεία και θέατρα, τα χρήματα θα μπορούν να ξοδευτούν και για την αγορά βιβλίων ή μουσικών οργάνων, για μαθήματα χορού και για συνδρομές σε γαλλικές πλατφόρμες. Αυτό το τελευταίο σημαίνει όχι στο Netflix ή το Spotify, αλλά ναι στο Canal Plus ή τη γαλλική υπηρεσία streaming που λέγεται Deezer. To app θα προτείνει επίσης στον χρήστη συναυλίες, παραστάσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή του.

Κατά την δοκιμαστική περίοδο, το ποσό που δόθηκε στους 18χρονους ήταν 500€, όμως η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να το ρίξει τώρα στα 300€ και να διαθέσει τα υπόλοιπα σε αντίστοιχες δράσεις που θα απευθύνονται σε μαθητές σχολείων.

Στις 14 περιοχές της Γαλλίας που δόθηκε αρχικά το πάσο, 164.000 νέοι γράφτηκαν στην εφαρμογή, και το 75% εξ αυτών την χρησιμοποίησε τουλάχιστον μία φορά. Η δημοφιλέστερη επιλογή, και με διαφορά, ήταν η αγορά βιβλίων. Ακολουθούν η αγορά μουσικών οργάνων και τα εισιτήρια κινηματογράφων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v