Ανήσυχος ο ΠΟΥ για την ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού

Ανήσυχος εμφανίζεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική.
Ανήσυχος ο ΠΟΥ για την ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού
Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς τα νέα που φτάνουν από την Ινδία είναι ολοένα και πιο ανησυχητικά, και με δεδομένα πως η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, η B.1.617, έχει ξεπεράσει πια τα σύνορα της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει την λεγόμενη ινδική μετάλλαξη ανησυχητική, κυρίως επειδή είναι πιο μεταδοτική από αυτές που γνωρίζαμε ως σήμερα.

«Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η B.1.617 είναι πιο μεταδοτική αλλά και στοιχεία που αφήνουν να εννοηθεί ότι η παραλλαγή αυτή παρουσιάζει σε κάποιο βαθμό ανεκτικότητα απέναντι στα εμβόλια», ανέφερε η επικεφαλής της τεχνικής ομάδας αντιμετώπισης της Covid-19 του ΠΟΥ, Δρ Μαρία Βαν Κέρκοβ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Κατά συνέπεια, την κατηγοριοποιούμε ως στέλεχος ανησυχίας», πρόσθεσε η ίδια, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου από την πλευρά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v