ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Ανήσυχος ο ΠΟΥ για την ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού

Ανήσυχος εμφανίζεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, η οποία φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική.

Ανήσυχος ο ΠΟΥ για την ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, καθώς τα νέα που φτάνουν από την Ινδία είναι ολοένα και πιο ανησυχητικά, και με δεδομένα πως η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, η B.1.617, έχει ξεπεράσει πια τα σύνορα της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει την λεγόμενη ινδική μετάλλαξη ανησυχητική, κυρίως επειδή είναι πιο μεταδοτική από αυτές που γνωρίζαμε ως σήμερα.

«Υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η B.1.617 είναι πιο μεταδοτική αλλά και στοιχεία που αφήνουν να εννοηθεί ότι η παραλλαγή αυτή παρουσιάζει σε κάποιο βαθμό ανεκτικότητα απέναντι στα εμβόλια», ανέφερε η επικεφαλής της τεχνικής ομάδας αντιμετώπισης της Covid-19 του ΠΟΥ, Δρ Μαρία Βαν Κέρκοβ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Κατά συνέπεια, την κατηγοριοποιούμε ως στέλεχος ανησυχίας», πρόσθεσε η ίδια, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου από την πλευρά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v