Τον Μάρτιο θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς

Μέχρι το Πάσχα θα έχουμε φτάσει σε ένα καλό ποσοστό ανοσίας σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.
Τον Μάρτιο θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς
Η ανοσία θα μπει στη… σούβλα μαζί με το παραδοσιακό αρνάκι, καθώς σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους οι εμβολιασμοί μέχρι τότε θα μας φτάσουν σε ένα καλό ποσοστό ανοσίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 1.420.000 ραντεβού. Για τον Μάρτιο τα ραντεβού είναι 720.000, αναμένεται να ξεπεράσουμε τους 1,5 εκατ. εμβολιασμούς, σημείωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και πρόσθεσε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά τον Απρίλιο, καθώς θα αυξηθεί και ο αριθμός των παραδόσεων.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ρωτήθηκε και για το πότε θα είναι σε θέση το υπουργείο να κάνει εμβολιασμούς στο σπίτι, για ανθρώπους που είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθούν σε κέντρα εμβολιασμού, απαντώντας ότι «με ένα πιο εύχρηστο εμβόλιο ευελπιστούμε ότι θα μπορούμε σύντομα να εφαρμόσουμε και σύστημα εμβολιασμού στο σπίτι».

Επίσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπορέσουν να εμβολιαστούν και άνθρωποι με σοβαρά νοσήματα από τη λίστα αναπλήρωσης, από την οποία τώρα εμβολιάζονται μόνο ένστολοι, για να μην χάνονται οι δόσεις.

Ο κ. Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε τέλος και στο χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων, λέγοντας ότι σήμερα, Δευτέρα, παραλάβαμε από την εταιρία Pfizer 112.000 δόσεις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v