Αρκουμανέας: Διασπορά του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στη χώρα

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλά για τα 59 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα.
Αρκουμανέας: Διασπορά του μεταλλαγμένου κορωνοϊού στη χώρα
Το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού είναι εδώ μαζί μας, σίγουρα στην Αθήνα και την Κρήτη, και πιθανότατα και στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μιλώντας στην εκπομπή Αταίριαστοι του ΣΚΑΪ.

Προς το παρόν, διευκρίνισε ο ίδιος, στην Ελλάδα έχει εντοπιστεί μόνο η βρετανική μετάλλαξη, όχι αυτή της Νοτίου Αφρικής, με 59 συνολικά καταγεγραμμένα κρούσματα και κάποια «ύποπτα» που εξετάζονται ακόμα στη Βόρεια Ελλάδα.

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι υπάρχει μια διασπορά της καινούριας μετάλλαξης και στη χώρα μας», δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας, εξηγώντας πως έχει ξεκινήσει στην Αθήνα πιο έντονη γονιδιακή επιτήρηση, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία.

Δεδομένου ότι η διαφορά που έχει το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού από αυτό που ξέραμε ως τώρα είναι το ότι είναι πολύ πιο μεταδοτικό, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξέφρασε ανησυχία για ακόμα περισσότερα κρούσματα, κάτι που «έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη πολύπλοκη εξίσωση».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το νέο στέλεχος θα φέρει και νέα μέτρα, ο κ. Αρκουμανέας είπε πως αν διαπιστωθεί μεγάλη διάδοση θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα αντιμετώπισης, χωρίς μάλιστα να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός τρίτου λοκντάουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v