ΕΥΕΞΙΑΥΓΕΙΑ

Πώς θα ξεχωρίσουμε τον κορωνοϊό από μια αλλεργία;

Έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, αλλά ευτυχώς δεν είναι πολύ δύσκολο να τα ξεχωρίσουμε και να σταματήσουμε τον πανικό.

Πώς θα ξεχωρίσουμε τον κορωνοϊό από μια αλλεργία;

Μας έπεσαν πολλά μαζί αυτό το διάστημα, μιας και εκτός από την φρενίτιδα του κορωνοϊού, είναι ακόμα εποχή κρυολογήματος και γρίπης, αλλά μπαίνουμε επίσης για τα καλά στην άνοιξη. Και πολλοί από εμάς ξέρουν καλά τι σημαίνει άνοιξη: αλλεργίες λόγω της γύρης.

Οι πιο συχνές αλλεργικές αντιδράσεις που παρατηρούνται την άνοιξη είναι η εποχική αλλεργική ρινίτιδα, η αλλεργική επιπεφυκίτιδα και το αλλεργικό άσθμα. Και αν παρατηρήσετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα αλλά δεν είστε σίγουρος τι είναι και σε ποιον γιατρό να απευθυνθείτε, τότε – ευτυχώς – υπάρχουν μερικές διαφορές για να τα ξεχωρίσετε.

Όσον αφορά την αλλεργική ρινίτιδα, εφόσον δεν υπάρχει πυρετός, δεν είναι σύμπτωμα κορωνοϊού. Και η αλλεργική ρινίτιδα δεν προκαλείται από κάποιο μικρόβιο, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να προκληθεί πυρετός για την αντιμετώπισή του. Το φτέρνισμα και το μπούκωμα, όπως και η φαγούρα της μύτης είναι κοινά συμπτώματα, ενώ μπορεί να συνυπάρχει και αλλεργική επιπεφυκίτιδα, με κόκκινα, πρησμένα μάτια.

Όσον αφορά το άσθμα, όταν είναι αλλεργικό παρουσιάζει επιδείνωση των συμπτωμάτων του την άνοιξη. Ο βήχας, η δύσπνοια, ακόμα και ο συριγμός είναι συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν, αλλά ο κοινός παρονομαστής στις αλλεργίες της άνοιξης είναι... η ίδια η άνοιξη. Αν, λοιπόν, δεν παρατηρείτε κανένα διαφορετικό σύμπτωμα από τα προηγούμενα χρόνια, μπορείτε λίγο να ησυχάσετε.

Μην ξεχνάτε: Ο πυρετός και ο βήχας είναι από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα του κορωνοϊού, και η καλύτερη λύση εξακολουθεί να είναι να μένουμε σπίτι και να μην μας πιάνει πανικός. Αν εμφανίσουμε συμπτώματα που είναι πολύ πιο σοβαρά, τότε είναι καλή στιγμή να επικοινωνήσουμε με τον γιατρό μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ακόμα και η αλήθεια χρειάζεται να φοράει καινούργια ρούχα αν θέλει να είναι αρεστή τη σύγχρονη εποχή."

Γκεόργκ Κριστόφ Λίχτενμπεργκ

  • 1835: Ο άγγλος φυσιοδίφης Τσαρλς Ντάργουιν (γνωστός στην Ελλάδα ως Κάρολος Δαρβίνος) φτάνει στα νησιά Γκαλάπαγκος, μία συστάδα νησιών στα δυτικά της Νότιας Αμερικής. Στις πέντε εβδομάδες της παραμονής του θα κάνει παρατηρήσεις στο πλούσιο ζωικό βασίλειο των νησιών, που θα του δώσουν μετέπειτα την αφορμή να διατυπώσει τη θεωρία του περί της φυσικής επιλογής των έμβιων όντων.


    1934: Ο Ντόναλντ Ντακ, η διάσημη πάπια της Ντίσνεϊ, εμφανίζεται για πρώτη φορά και σε κόμικ-στριπ εφημερίδας.

    1977: Πεθαίνει η Μαρία Κάλλας, ελληνοαμερικάνα λυρική καλλιτέχνιδα. (Γεν. 2/12/1923)

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2