Μουσική για το γυμναστήριο: Playlists για επιδόσεις

Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της άσκησης και εμείς προτείνουμε έξι playlists που θα ανεβάσουν την ένταση και τις επιδόσεις σας.
Μουσική για το γυμναστήριο: Playlists για επιδόσεις
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Κάποιοι μπορεί θεωρούν ότι τους αποσπά, όμως για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασκούμενων, η επιλογή της κατάλληλης μουσικής υπόκρουσης που θα συνοδέψει την προπόνηση μπορεί να αυξήσει σημαντικά την επιτυχία της.

Πολυάριθμες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατάλληλη μουσική μπορεί να επηρεάσει άμεσα την αθλητική επίδοση, ενώ η ταύτιση της με τον ρυθμό της εκάστοτε προπόνησης αυξάνει κατακόρυφα την ένταση αυτής επηρεάζοντας θετικά τη ψυχολογία του ασκούμενου.

Αν λοιπόν αναζητάτε και εσείς συγκεκριμένες μουσικές επιλογές για να ανεβάσετε την ένταση, έχουμε να σας προτείνουμε έξι «ανεβαστικές» playlists από το Spotify και το Youtube για δυνατή άθληση/γυμναστική.

Spotify Cardio Playlist
Σχεδιασμένη για αερόβια προπόνηση, η συγκεκριμένη playlist περιλαμβάνει επιλογές από Flo Rida, Rihanna, Maroon 5, Katy Perry και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες που εγγυώνται να δώσουν τόπο στον… ιδρώτα σας. 
Ακούστε την εδώ.

Metal Workout Playlist
Θέλετε κάτι να σας «ανεβάσει» ενώ σηκώνετε βάρη; Η playlist του χρήστη Elias Rova περιλαμβάνει δυναμικά μέταλ και ροκ κομμάτια από In Flames, Disturbed, Slipknot, Stone Sour, Soilwork και Mudvayne.
Ακούστε την εδώ.

Best Rock Workout Playlist
Ακόμα μια δυναμική playlist με κομμάτια από Rage Against the Machine, P.O.D, Guns ‘n’ Roses, Sum41 και Audioslave. 
Ακούστε την εδώ. 

CrossFit Motivational Music
Ξεκινήσατε προπονήσεις Crossfit; Η συγκεκριμένη playlist περιλαμβάνει κομμάτια από System of a Down, Kraddy, Drowning Pool και AC/DC, ώστε να κάνετε τους καλύτερους δυνατούς χρόνους στα WOD σας. 
Ακούστε την εδώ.

Biking
Η ποδηλασία απαιτεί ρυθμό και ένταση. Η επετειακή εμφάνιση του techno DJ Richie Hawtin στο Liverpool θα κάνει αναμφίβολα τα πετάλια σας να πάρουν φωτιά.
Ακούστε την εδώ.

Yoga
Όσοι από εσάς εξασκείτε τις τεχνικές της Yoga σπίτι, χρειάζεστε κάτι χαλαρωτικό το οποίο θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε και να «βγάλετε» τις στάσεις. Η συγκεκριμένη playlist είναι αυτό που ακριβώς χρειάζεστε. 
Ακούστε την εδώ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v