Αγώνες δρόμου: Το αθλητικό καλεντάρι του χειμώνα

Γεμάτο είναι το αθλητικό πρόγραμμα των αγώνων δρόμου μέχρι το τέλος του έτους. Ξεχωρίζουμε επτά διοργανώσεις που θα σας… τρέξουν.
Αγώνες δρόμου: Το αθλητικό καλεντάρι του χειμώνα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Με τις αναμνήσεις από τον 32ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας να είναι ακόμα νωπές, οι απανταχού φίλοι του τρεξίματος ήδη καταστρώνουν σχέδια για τους προσεχείς αγώνες δρόμου στην Αττική.

Από τον Πειραιά μέχρι την Ελευσίνα και την Λίμνη της Βουλιαγμένης, ιδού επτά αθλητικές διοργανώσεις για να σημειώσετε στα υπ’ όψιν.

Piraeus Street Relays
Η αυλαία της πρώτης πανελλαδικής σειράς αγώνων σκυταλοδρομιών δρόμου Βίκος Street Relays, πέφτει στο μεγάλο λιμάνι της χώρας και σηματοδοτεί την επιστροφή των αγώνων δρόμου στον Πειραιά μετά πολλά χρόνια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιδικές σκυταλοδρομίες 4x100μ., 4x200μ. καθώς και τους κυρίως αγώνες των 4x2500μ. και των 2x5000μ. στο Λιμάνι της Ζέας.

Πότε: Στις 16 Νοεμβρίου στις 10:30.
Info: Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα της σκυταλοδρομίας 4 x 2,5 χλμ. είναι 12 ευρώ (σύνολο και για τους 4 δρομείς). Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα σκυταλοδρομίας 2 X 5 χλμ. είναι 10 ευρώ (σύνολο και για τους 2 δρομείς). Δηλώσεις συμμετοχής στο http://runner.polldaddy.com/s/street-relays-piraeus  

Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας
Για ακόμα μια χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών διοργανώνει αγώνες 10 χιλιομέτρων ενηλίκων και 2 χιλιομέτρων για παιδιά με σημείο εκκίνησης και τερματισμού της εγκαταστάσεις στον Άγιο Κοσμά. Ο αγώνας, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, είναι ιδανικός για προσωπικά ρεκόρ και για νέους δρομείς λόγω της επίπεδης διαδρομής.

Πότε: Στις 23 Νοεμβρίου στις 10:00.
Info: Το απλό πακέτο συμμετοχής κοστίζει 10€, ενώ το πλήρες μαζί με t-shirt 15€. Κάντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε τη φόρμα εγγραφής. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή στο 2111168240 ή στο [email protected].

Double Road Race Athens
Ο μοναδικός αγώνας δρόμου με… ημίχρονο επιστρέφει στο Σχοινιά και καλεί τους δρομείς να καλύψουν αρχικά μια απόσταση 10 χιλιομέτρων και μετά από ένα προκαθορισμένο διάλλειμα αποκατάστασης να συνεχίσου στο δεύτερο μέρος του αγώνα, τον δρόμο των 5 χιλιομέτρων. Στο διάλλειμα, φυσικοθεραπευτές, μασέρ, γυμναστές, στατικά ποδήλατα, στρώματα και foam rollers θα βρίσκονται σε κλειστό και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για την καλύτερη μυϊκή επαναφορά και προστασία των αθλητών.

Πότε: Στις 29 Νοεμβρίου στις 11:00.
Info: Κόστος 20€ ανά άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής εδώ. Μετά την αποστολή της φόρμας εγγραφής, θα λάβετε στο e-mail σας αυτόματη ενημέρωση, προς επιβεβαίωση της σωστής καταχώρησης των στοιχείων σας από την εταιρεία Chronolog -εταιρεία χρονομέτρησης του αγώνα- και πληροφόρησης σχετικά με τους τρόπους πληρωμής.

Run the Lake
Για δεύτερη κατά σειρά χρονιά ο Σύλλογος Δρομέων Νοτίων Προαστίων διοργανώνει τον παραλίμνιο αγώνα δρόμου, ο οποίος ξεκινά και ολοκληρώνεται στη Λίμνη της Βουλιαγμένης περνώντας περιμετρικά της θάλασσας και των κόλπων Βουλιαγμένης και Καβουριού. Ο αγώνας είναι συνολικής απόστασης 10 χιλιομέτρων, ενώ παράλληλα με αυτόν θα διεξαχθεί και αγώνας 2 χιλιομέτρων για παιδιά.

Πότε: Στις 14 Δεκεμβρίου στις 9.30.
Info: Το κόστος συμμετοχής για το απλό πακέτο είναι 8 ευρώ και για το ενισχυμένο, με παροχή τεχνικού T- Shirt είναι 14 ευρώ. Tο ποσό της συμμετοχής κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Δρομέων Νοτίων Προαστίων ‘’ΕΥΚΛΗΣ’’ στην Τράπεζα Πειραιώς: GR33 0172 0810 0050 8106 2736 052. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά το επίσημο website της διοργάνωσης .

Βαρτζάκειος δρόμος Υγείας
Διοργανώνεται για 28η χρονιά προς τιμήν του Χρήστου Βαρτζάκη και περιλαμβάνει έναν αγώνα 15 χιλιομέτρων στην περιοχή στου Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και στο Φαληρικό Δέλτα και έναν αγώνα 2 χιλιομέτρων για παιδιά. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή εδώ.

Πότε: Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στις 10.30.
Info: Δηλώσεις συμμετοχής είτε με κατάθεση στο λογαριασμό του Σ.Δ.Υ. Πειραιά και αναγραφή του ονόματός σας (EUROBANK - IBAN: GR0502600500000340200720044), είτε στα γραφεία του συλλόγου (τηλ: 210 4171 009). Αν η παραπάνω κατάθεση γίνει ηλεκτρονικά ή στην τράπεζα, θα πρέπει να αποστείλετε ηλεκτρονικά την απόδειξη πληρωμής στο email: [email protected], πάλι με αναγραφόμενα τα στοιχεία σας. Κόστος συμμετοχής 6€.

Αγώνας 6 και 12 ωρών στην Ελευσίνα
Ένας διαφορετικός αγώνας δρόμου πραγματοποιείται στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας από τον Α.Π.Σ Απόλλων, στον οποίο καλείστε να διανύσετε όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους μπορείτε μέσα σε 6 και 12 ώρες αντίστοιχα. Για τις δύο κατηγορίες οι δρομείς θα τρέξουν σε διαφορετικές διαδρομές του γηπέδου, ενώ θα υπάρξει ηλεκτρονική καταγραφή των χρόνων τους.

Πότε: Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 7:00.
Info: Αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του site του συλλόγου. Το link για την υποβολή αίτησης συμμετοχής είναι αυτό. To κόστος ανέρχεται στα 20€ για το εξάωρο και στα 30€ για το δωδεκάωρο. Η κατάθεση γίνεται στον λογαριασμό Eurobank GR86 0260 6020 0008 3020 0575 455.

Ανάβαση Πεντέλης
Και από τους δρόμους της Αττικής παίρνουμε τα… βουνά για την δεύτερη ανάβαση Πεντέλης, την οποία διοργανώνει η Go Sport. Πρόκειται για μια διαδρομή στο δημοφιλές βουνό έντονου φυσιολατρικού χαρακτήρα, η οποία όπως αναφέρει η διοργανώτρια εταιρεία στοχεύει στο να φέρει σε επαφή νέους δρομείς με το ορεινό τρέξιμο μέσα από μια ήπιας δυσκολίας διαδρομή.

Πότε: Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου, η ώρα εκκίνησης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.
Info: Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Go Sport. Κόστος συμμετοχής δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v