Crossfit: 8 διευθύνσεις για να ιδρώσετε

Κατακόρυφοι, κωπηλασία, kettlebell swings, squat και άρσεις θανάτου. Οκτώ διευθύνσεις στην Αθήνα σας φέρνουν αντιμέτωπους με την πρόκληση του Crossfit.
Crossfit: 8 διευθύνσεις για να ιδρώσετε
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είναι η «μόδα» της τελευταίας διετίας στο Fitness. Η μέθοδος του Cross Training, δηλαδή η προπόνηση με πολλές και διαφορετικές ασκήσεις (ενόργανη, άρση βαρών, ασκήσεις με το βάρος του σώματος, κωπηλασία κτλ.), έχει πλέον τεράστια απήχηση και στην Ελλάδα χάρη στο CrossFit.

Πρόκειται στην ουσία για μια εμπορική ονομασία εξ Αμερικής, η οποία κρύβει από πίσω όλες τις βασικές αρχές του Cross Training. Είναι για όλους; Σίγουρα όχι, αν θέλετε τη γνώμη μου. Έχει ενδιαφέρον; Σίγουρα ναι. Αξίζει όλον αυτόν τον… χαμό που έχει προκληθεί γύρω από το όνομά της; Ο χρόνος θα δείξει.

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να ξεκινήσετε σωστά και με την βέλτιστη δυνατή παρακολούθηση από ειδικούς την ενασχόλησή σας με την συγκεκριμένη προπονητική μέθοδο, ιδού οκτώ διευθύνσεις για να το κάνετε. 

Workout Hall 
(Ρόδων 6, Άλιμος, τηλ: 698 00 40 999 – 2109902038)

Τα αδέρφια Ευγένιος και Παύλος Μπράτου διαμόρφωσαν έναν… γιγαντιαίων διαστάσεων χώρο 5.000 τετραγωνικών μέτρων στον οποίο εκτός από μαθήματα box και kickbox, πραγματοποιούνται και προπονήσεις cross training με την ονομασία «Workout Training». Το ομαδικό πρόγραμμα παρακολουθείται από τρεις προπονητές με καθημερινή εναλλαγή ασκήσεων και χωρίζεται σε levels έτσι ώστε όλοι να μπορούν να το παρακολουθήσουν ασχέτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης. Δείτε το ωράριο των προπονήσεων εδώ. Το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στα 65€, ενώ αν κλείσετε για έξι μήνες το κόστος ανέρχεται στα 325€. 

WHITE BOX CrossFit (Αμφιθέας 61, Π. Φάληρο, τηλ: 21 0940 7410)

Σε έναν «φρέσκο» και μοντέρνο χώρο στο Παλαιό Φάληρο, ο Δημήτρης Διακρούσης πλαισιωμένος από μια εξειδικευμένη ομάδα προπονητών  προπονούν αρχάριους, μέσους και προχωρημένους με βάση την μέθοδο του CrossFit. Στο White Box πραγματοποιούνται επίσης ομαδικά τμήματα stretching και kettlebell, ενώ αν θέλετε μπορείτε να γυμναστείτε υπό την επίβλεψη ενός personal trainer. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των τμημάτων.  O πρώτος μήνας κοστίζει 60€, οι τρεις μήνες 195€ και οι έξι 330€ με δώρο μια συνεδρία διατροφής. Η ημερήσια προπόνηση κοστίζει 10€.

Crossfit Hellas (Λευκάδος και Ξάνθου 9, Καλλιθέα, τηλ: 6978 333493)

Στον χώρο του Gracie Barra Greece στην Καλλιθέα, η πρωταθλήτρια Crossfit Μαριάννα Τζούρτζεκ (δείτε εδώ το βίντεο με την προπόνησή της αποκλειστικά στην Web TV του In2life) προπονεί σε τμήματα αρχαρίων, μέσων και προχωρημένων όσους θέλουν να γνωρίσουν την μέθοδο Crossfit. Δείτε εδώ το ωράριο των μαθημάτων. Το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στα 50€. 

Reebok Crossfit Primal (Πειραιώς 17, Μοσχάτο, τηλ: 6980370910)

Στην φωτό, ο γράφων ενώ εκτελεί το παρθενικό του handstand (κατακόρυφος).
Σε έναν μεγάλο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο στο Μοσχάτο, το Primal υποδέχεται τους λάτρεις του «αθλήματος», αλλά και όσους αρχάριους επιθυμούν να μπουν στο κλίμα. Την προπόνησή σας θα αναλάβουν ο Γιώργος Βοριάς, ο Μανώλης Τριφύλης και ο Παναγιώτης Πολύζας, ενώ στο Primal μπορείτε να... αφήσετε τα κόκκαλα σας καθημερινά και Σάββατο από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ. Η συνδρομή ανέρχεται στα 50€ μηνιαίως. 

Crossfit South Factory (Ροδοπόλεως 66, Ελληνικό, τηλ: 694 67 98 949 και 694 22 02 773)
 
Το CrossFit South Factory, ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2012 και συνεχίζει να μοιράζει αδρεναλίνη σε όσους την αντέχουν στις εγκαταστάσεις του στο Ελληνικό, συνολικής έκτασης 600 τετραγωνικών μέτρων. Μάλιστα σύντομα αναμένεται να ανοίξει και ο πρώτος όροφος για ακόμα περισσότερη άνεση στις προπονήσεις, υπεύθυνοι των οποίων είναι ο Νίκος Πούλιας και ο Γιώργος Μέλλος. Η μηνιαία συνδρομή για τον πρώτο μήνα ανέρχεται στα 60€ και για τους υπόλοιπους διαμορφώνεται κατόπιν συνεννόησης, ενώ περιλαμβάνει μαθήματα ενόργανης γυμναστικής και άρσης βαρών για βελτιστοποίηση της τεχνικής. Το South Factory είναι ανοικτό καθημερινές από τις 10:00 μέχρι τη 13:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 22:00 και τα Σάββατα από τις 10:00 μέχρι τη 13:00.

Crossfit North Zone

Στην «Βόρεια Ζώνη» του Γέρακα σε έναν χώρο συνολικά 1.800 τετραγωνικών μέτρων, ο Μιχάλης Μυλωνάκης και ο Μιχάλης Δελής αναλαμβάνουν να σας μυήσουν στα μυστικά του Crossfit. Στο ισόγειο πραγματοποιούνται παράλληλα εξειδικευμένα μαθήματα άρσης βαρών, ολυμπιακών άρσεων και αντοχής για όσους θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική και τις επιδόσεις τους, ενώ σύντομα θα «ανοίξει» και τμήμα ενόργανης γυμναστικής. Το γυμναστήριο είναι ανοικτό τις καθημερινές από τις 9:00 μέχρι τις 22:30 και το Σάββατο από τις 12:00 μέχρι τις 20:30 το βραδυ. Ο πρώτος μήνας κοστίζει 50€ και οι επόμενοι 65€. 

Cross Garage (Λεωφόρος Μεσογείων 43, τηλ: 6976062098)

Στο… γκαράζ του Fitness στη Μεσογείων το οποίο άνοιξε τις πύλες του προ δύο μηνών, σε έναν άρτια εξοπλισμένο χώρο, η ελληνική ελίτ του fitness αναλαμβάνει να σας προπονήσει για τα μέγιστα αποτελέσματα. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας Άννα Φράγκου, ο Αντώνης Βαλσαμάκης στο κομμάτι του crossfit και στον προγραμματισμό, ο προπονητής της εθνικής ομάδας Θανάσης Κοσμίδης στην ενόργανη, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην Άρση Βαρών Κώστας Παπαδόπουλος και ο κινησιοθεραπευτής-φυσικοθεραπευτής της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών Νίκος Μαντζουράνης αποτελούν την χρυσή πεντάδα του Cross Garage. To γυμναστήριο είναι ανοικτό καθημερινές από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 22:00 και Σάββατα από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 17:00 μέχρι τις 19:00. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ. Η μηνιαία συνδρομή ανέρχεται στα 55€ συν 20€ εγγραφή. 

Royal Crossfit (Χρήστου Λαδά 21, Περιστέρι, τηλ: 693 650 7402)

Σε έναν… βασιλικό και πλήρως εξοπλισμένο χώρο στο Περιστέρι, η εξειδικευμένη ομάδα του Royal Crossfit, δηλαδή η Ελίζα Σίτσα, η Γιώτα Μουρμούρα, ο Κωσταντίνος Παλληκάρης και ο Κωσταντίνος Καλαϊτζάκης αναλαμβάνει να σας προπονήσει με βάση τις αρχές του συστήματος Crossfit. Πέρα από την κλασσική προπόνηση Crossfit, το γυμναστήριο προσφέρει και επιπλέον τμήματα endurance για βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής, άρσης βαρών και ενόργανης για βελτίωση της τεχνικής. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Royal Crossfit εδώ. Το μηνιαίο κόστος ανέρχεται στα 50€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v