Run for Peace: Αγώνας δρόμου για ειρηνικό σκοπό

Η πρεσβεία του Ιράκ μας καλεί να τρέξουμε για ειρηνικό σκοπό στην καρδιά της Αθήνας με φόντο την Ακρόπολη, στις 16 Μαρτίου.
Run for Peace: Αγώνας δρόμου για ειρηνικό σκοπό
Την 16η Μαρτίου 2014, η Πρεσβεία της Δημοκρατίας του Ιράκ στην Αθήνα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, συνδιοργανώνει με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.) έναν αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στην καρδιά της Αθήνας (εγγραφές στην ιστοσελίδα www.runforpeace.info ), τα μισά έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπέρ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής (Παράρτημα Βούλας) και του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων.

Ο αγώνας, ο οποίος εύστοχα ονομάζεται "Run for Peace: From Acropolis to Babylon", δεν έχει στόχο μόνο να ενισχύσει τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών, αλλά κυρίως να ευαισθητοποιήσει και να αφυπνήσει την κοινωνία για τη διαχρονική αξία της ειρήνης.

Οι βαθιές ρίζες της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράκ, της Μεσοποταμίας δηλαδή, και της Ελλάδας, σε συνδυασμό με δραστηριότητες αυτού του χαρακτήρα, στηρίζουν τόσο την επαναπροσέγγιση των πολιτιστικών διμερών σχέσεων των δύο χωρών αλλά και τη βελτίωση της εικόνας που έχει δημιουργηθεί και διατηρείται εσφαλμένα μέχρι σήμερα για το Ιράκ.

Η Πρεσβεία του Ιράκ στην Αθήνα μας προσκαλεί να τιμήσουμε μαζί της την ημέρα μνήμης της Χαλέπτσε (16 Μαρτίου 1988), κατά την οποία οι δυνάμεις του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσείν επιτέθηκαν σε πόλεις του Ιρακινού Κουρδιστάν, χρησιμοποιώντας απαγορευμένα δηλητηριώδη αέρια, σκοτώνοντας 5.000 και τραυματίζοντας 8.000 αμάχους. Το Κοινοβούλιο της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης του Ιράκ αλλά και τα Κοινοβούλια πολλών άλλων κρατών έχουν ήδη αναγνωρίσει την πράξη αυτή ως γενοκτονία, ώστε να εξασφαλιστεί ότι παρόμοια γεγονότα δε θα επαναληφθούν.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα έρχεται επίσης 5 μόλις ημέρες πριν τον εορτασμό του Κουρδικού νέου έτους, του Newroz, που εορτάζει την υπεροχή του καλού ενάντια στο κακό, του φωτός ενάντια στο σκότος, και της ελευθερίας ενάντια στη δικτακτορία και τα δεσποτικά καθεστώτα. Πάνω από όλα, όμως, πρόκειται για τον εορτασμό της ειρηνικής συνύπαρξης των εθνών.

Δηλώσεις συμμετοχής στο www.runforpeace.info  
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v