Ιδέες-διαδρομές για τρέξιμο στην Αττική

Μαρίνα Φλοίσβου, Καλλιμάρμαρο, Λυκαβηττός, ΟΑΚΑ, Καβούρι. Χαράζουμε πορεία σε οκτώ όμορφα μέρη για τρέξιμο στην Αττική.
Ιδέες-διαδρομές για τρέξιμο στην Αττική
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η δικαιολογία «δεν έχω που να τρέξω» είναι μάλλον αστεία για κάποιον που μένει στην Αθήνα. Μπορεί στο κέντρο της πόλης τα πράγματα να είναι αρκετά δύσκολα με το πανδαιμόνιο που επικρατεί στους δρόμους, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν όμορφες διαδρομές και μέρη για να τεστάρετε τις αντοχές σας και να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε οκτώ τέτοιες διαδρομές, εύκολες και δύσκολες, οι οποίες συγκαταλέγονται στις αγαπημένες μας.

Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας διαδρομή για τρέξιμο στην Αττική; Μοιραστείτε την μαζί μας στα σχόλια του άρθρου.

Άγιος Κοσμάς – Αστέρια Γλυφάδας
~5 χιλιόμετρα – Εύκολη

Η αφετηρία σε αυτήν την όμορφη διαδρομή γίνεται στην είσοδο του Αγίου Κοσμά και καταλήγει στα Αστέρια της Γλυφάδας (5 χιλιόμετρα περίπου χωρίς ίχνος ανηφόρας). Αν επιστρέψετε στον Άγιο Κοσμά, τότε συμπληρώνετε ένα εύκολο δεκάρι. 

Δείτε την διαδρομή εδώ

Άγιος Κοσμάς- Καβούρι
10 χιλιόμετρα – Εύκολη
Και πάλι η αφετηρία είναι στην είσοδο του Αγίου Κοσμά, από όπου και ακολουθούμε την παραλιακή μέχρι το Divani Hotel στο Καβούρι. Η διαδρομή είναι ακριβώς δέκα χιλιόμετρα χωρίς ίχνος ανηφόρας, ενώ με την επιστροφή συμπληρώνεται ένα εικοσάρι για όσους θέλουν αν το τολμήσουν. 

Δείτε τη διαδρομή εδώ

ΟΑΚΑ
Από 1 χιλιόμετρο – Εύκολη
Κυκλική διαδρομή στο Ολυμπιακό Στάδιο με λίγα σκαλάκια, λίγη ανηφόρα και αρκετά επίπεδα σημεία η οποία είναι περίπου ένα χιλιόμετρο, αλλά φυσικά μπορείτε να την κάνετε όσες φορές θέλετε (και αντέχετε). Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε διαλειμματικό τρέξιμο η διαδρομή στο πλακόστρωτο με τις μεταλλικές αψίδες είναι περίπου 500 μέτρα.

Δείτε τον χάρτη εδώ.

Πηγή: http://forum.runningnews.gr/  

Καλλιμάρμαρο
Από 500 μέτρα – Εύκολη

Πάνω από το Καλλιμάρμαρο, όχι μέσα, υπάρχει μια διαδρομή - πέταλο στρωμένη με χώμα ιδανική για τρέξιμο. Η είσοδος είναι από την πίσω πλευρά του Σταδίου στο Μετς. Αν έχετε αντοχές, μπορείτε να δοκιμάσετε να τρέξετε και δίπλα, στον λόφο Αρδηττού όπου ο δρόμος είναι λίγο ανώμαλος με πολλές λακούβες και πέτρες. 

Δείτε τον χάρτη εδώ 

Μαρίνα Φλοίσβου – Τζιτζιφιές
~ 6 χιλιόμετρα – Εύκολη
Μια υπέροχη διαδρομή από το Πάρκο Φλοίσβου μέχρι την Μαρίνα Φλοίσβου στις Τζιτζιφιές και μετά πάλι πίσω με φόντο την αττική ακτογραμμή και τα προσαραγμένα σκάφη. 


Δείτε τη διαδρομή εδώ

Στήλες Ολυμπίου Διός – Γλυφάδα
~17 χιλιόμετρα – Εύκολη
Μια αρκετά εύκολη διαδρομή από το κέντρο της Αθήνας μέχρι τη Γλυφάδα μέσω της Συγγρού και της παραλιακής, χωρίς δυσκολίες και ανηφόρες, με όλη τη απόσταση να είναι σχεδόν κατηφορική. Σε μερικά σημεία όπως για παράδειγμα η Συγγρού και η Ποσειδώνος χρειάζεται να προσέχετε τα αυτοκίνητα. Καλό θα ήταν να την κάνετε μερικές φορές με ποδήλατο για να την μάθετε και μετά να δοκιμάσετε να την τρέξετε.

Δείτε την διαδρομή εδώ

Γύρος Βουλιαγμένης
10,6 χιλιόμετρα- Μέση

Η αφετηρία και ο τερματισμός γίνεται στην είσοδο της Λίμνης. Η διαδρομή ξεκινά από τη Λίμνη, πάει παράλληλα με την Ποσειδώνος με κατεύθυνση προς Αθήνα, περνά το Μεγάλο Καβούρι και τον παραλιακό πεζόδρομο, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, συνεχίζει μέχρι τέλους στην οδό Απόλλωνος και μετά πάλι πίσω στην αφετηρία.

Δείτε την διαδρομή εδώ.

Περιφερειακός Λυκαβηττού
~ 3 χιλιόμετρα – Δύσκολη

Ιδανική διαδρομή αν θέλετε να κάνετε προετοιμασία για φυσική κατάσταση εν όψει μαραθωνίου ή ημιμαραθωνίου λόγω της κλίσης της, η οποία σε πολλά σημεία υπερβαίνει το 20%. Η καλύτερη ώρα είναι αργά το βράδυ ή καθημερινές νωρίς το πρωί για να αποφύγετε τα αυτοκίνητα. Bonus για… τολμηρούς η ανηφόρα του λόφου.

Δείτε την διαδρομή εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v