Κάψιμο λίπους… outdoor

Βαρεθήκατε το γυμναστήριο; Κανένα πρόβλημα. Κάψτε αποτελεσματικά θερμίδες εν όψει παραλίας, σε οποιονδήποτε ανοιχτό χώρο και χωρίς εξοπλισμό με τη βοήθεια της Personal Trainer Τόνιας Γουνιτσιώτη και της Web TV του In2life.
Κάψιμο λίπους… outdoor
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Με τον υδράργυρο να πλησιάζει αργά αλλά σταθερά τους 40 βαθμούς Κελσίου, οι περισσότερες αίθουσες του γυμναστηρίου θυμίζουν πλέον… χαμάμ και η ανάγκη για να μεταφέρουμε την προπόνησή μας σε εξωτερικό χώρο γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό και πού; Τι εξοπλισμό θα χρειαστούμε; Ποιες ασκήσεις μπορούμε να κάνουμε; Πώς θα τις συνδυάσουμε έτσι ώστε να επιτύχουμε τη μέγιστη καύση θερμίδων;

Ας ξεκινήσουμε από το «που». Η outdoor προπόνηση μπορεί να γίνει πρακτικά οπουδήποτε. Σε μια παραλία, σε ένα πάρκο, ακόμα και στη… παιδική χαρά. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, αυτός είναι απών. Για την ακρίβεια, ίσως να χρειαστούμε ένα στρώμα για το έδαφος, αντηλιακό αν επιλέξουμε να γυμναστούμε σε μέρος που να μην έχει σκιά, οπωσδήποτε νερό και μια πετσέτα. Κατά τα άλλα, οι εναλλακτικές που έχουμε για ασκήσεις (αερόβιες και μη) με το βάρος του σώματος είναι δεκάδες: Καθίσματα, προβολές, pushups, άλματα, σπριντ, επιτόπιο τρέξιμο είναι μερικές μόνο από τις διαθέσιμες επιλογές.

Τέλος, όσον αφορά το «πως» θα συνδυάσουμε τις παραπάνω ασκήσεις για να έχουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη, αυτό το αφήνουμε στη Personal Trainer Τόνια Γουνιτσιώτη, η οποία με την βοήθεια της Web Tv του In2life μας δείχνει μια κυκλική προπόνηση… εξωτερικού χώρου για όσους έχουν πάρει το θέμα «παραλία» ζεστά.

Η προπόνηση περιλαμβάνει δυναμικές διατάσεις για ζέσταμα των μυών και των αρθρώσεων και έξι κύκλους με πολυαρθρικές ασκήσεις για όλο το σώμα. Για να υπολογίσετε με ακρίβεια πόσο διάλειμμα πρέπει να κάνετε ανάμεσα στους κύκλους, καλό θα ήταν να κρατήσετε τον χρόνο που χρειαστήκατε για να ολοκληρώσετε έναν κύκλο και να τον χρησιμοποιήσετε ως διάλειμμα. Στο τέλος της προπόνησης μπορείτε να επαναλάβετε τις δυναμικές διατάσεις που κάνατε στην αρχή.

Δείτε το βίντεο και… ιδρώστε μαζί μας!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v