Pole dancing: Στύλ(ος) και δέος

«Χορός σε στύλο; Τι, όπως στο στριπτίζ;». Η κάμερα του in2life μπαίνει σε ένα μάθημα pole dancing και καταγράφει γνώμες, φιγούρες και τεχνικές για την πιο σέξι –και την πιο παρεξηγημένη– μορφή γυμναστικής.
Pole dancing: Στύλ(ος) και δέος
της Ηρώς Κουνάδη

«Ο στύλος έχει ακόμα έναν μύθο γύρω του». Η Μάρτζη Ζαβιτσάνου, δασκάλα στο Polosi Pole Studio, μία από τις πρώτες αθηναϊκές σχολές pole dancing η οποία λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια στους Αμπελόκηπους, χαμογελά καθώς εξηγεί γιατί πολλοί άνδρες –και γυναίκες, εδώ που τα λέμε– δεν έχουν ούτε ακουστά το pole dancing ως μορφή γυμναστικής. Και πράγματι: Δοκιμάστε να μιλήσετε για το pole dancing σε μια οποιαδήποτε παρέα, και μετρήστε πόσα δευτερόλεπτα θα μεσολαβήσουν μέχρι να ακουστεί για πρώτη φορά η λέξη «στριπτίζ».

Προφανώς, κανείς δεν αρνείται ότι το pole dancing είναι μακράν η πιο σέξι μορφή γυμναστικής. Δεν εξαντλείται, όμως, εκεί: συνδυάζει χορό και γυμναστική, γυμνάζει όλο το σώμα, χαρίζει αυτοπεποίθηση, και σε προκαλεί διαρκώς. Όπως λέει και η Φαίδρα Αριστοπούλου, μαθήτρια στην Polosi, «καταφέρνεις κάτι που στην αρχή σου φαινόταν βουνό και μετά θέλεις να συνεχίσεις, να κάνεις κι άλλη μία κίνηση, να μάθεις κι άλλη μία τεχνική».

Αφού μάθαμε πριν από λίγο καιρό τα βασικά, από την Ελευθερία Γιαγή, ιδιοκτήτρια του Polosi Pole Studio, αποφασίσαμε ότι είχε έρθει ο καιρός να τα δούμε και στην πράξη. Πήραμε, λοιπόν, την κάμερα του in2life και καταγράψαμε γνώμες, απόψεις, φιγούρες και τεχνικές.



Info:
Polosi Pole Studio
Ασκληπιού 156 & Λεωφ. Αλεξάνδρας, 1ος όροφος, τηλ.: 6992 139182
Το κόστος ξεκινά από 80€ για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα οκτώ εβδομάδων, 30€ για το πρόγραμμα Flex που ολοκληρώνεται σε τέσσερις εβδομάδες, ή από 15€ για ένα μόνο μάθημα, σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε μια πρώτη επαφή με το pole dancing.
Κόστος εγγραφής δεν υπάρχει.
Δείτε 
εδώ τον αναλυτικό τιμοκατάλογο όλων των μαθημάτων και γραφτείτε online εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v