Πώς θα γυμναστείς αν πραγματικά δεν έχεις καθόλου χρόνο

Χρησιμοποιείς συχνά την έλλειψη χρόνου ως δικαιολογία για να μην κάνεις γυμναστική; Ε λοιπόν, άμα θες λύσεις υπάρχουν.
Πώς θα γυμναστείς αν πραγματικά δεν έχεις καθόλου χρόνο
Αυτό δεν είναι ένα κείμενο που θα σου πει πως «όποιος θέλει χρόνο βρίσκει». Όχι επειδή δεν ισχύει, αλλά επειδή αν ήθελες θα είχες βρει, και καμία ανάγκη δεν θα μας είχες εμάς και τα κείμενά μας. Η πικρή αλήθεια που δεν θέλεις να παραδεχτείς είναι πως η γυμναστική δεν είναι κάτι που πεθαίνεις να κάνεις, και γι’ αυτό δεν πρόκειται να σπάσεις το κεφάλι σου να δεις τι θα μπορούσες να κόψεις από τις καθημερινές σου συνήθειες για να την στριμώξεις κάπου. Και σε καταλαβαίνουμε. Γι’ αυτό σου βρήκαμε τρόπους να γυμναστείς –χρειάζεται, τι να κάνουμε– θυσιάζοντας όσο το δυνατόν λιγότερο από τον πολύτιμο χρόνο σου.

Μπες σε ένα online γκρουπ

Ιδανική λύση αν δουλεύεις από το σπίτι, για να μην χρειάζεται να υπολογίσεις καν τον χρόνο του πήγαινε-έλα στο γυμναστήριο, και επίσης σούπερ οικονομικό σε σχέση με το να έκανες personal από κοντά. Στην Αθήνα υπάρχουν άπειρα online γκρουπ, που κάνουν μέσω Zoom ή Skype τα πάντα από γιόγκα και πιλάτες μέχρι Zumba, κυκλική προπόνηση και ό,τι άλλο θέλεις να κάνεις. Απλώς γράψε στο Google για παράδειγμα «pilates online group Αθήνα» ή «online group training Αθήνα» και θα βρεις άπειρα αποτελέσματα. Για ένα ενδεικτικό κόστος, υπολόγισε από 6€ έως 12€ την ώρα. (Το «Αθήνα» το βάζουμε μόνο για να σου βγάλει ελληνικά αποτελέσματα, και να μην καταλήξεις σε γκρουπάκι της Καλιφόρνια που συναντιέται όταν εσύ κοιμάσαι. Προφανώς και δεν έχεις κανέναν άλλο τοπικό περιορισμό, από τη στιγμή που μιλάμε για online μαθήματα).

Κάνε personal στο σπίτι σου

Κάνε μια αναζήτηση για «personal training [όνομα περιοχής]» και θα βρεις personal trainers που αναλαμβάνουν να έρθουν στο σπίτι σου. Εναλλακτικά, ρίξε μια ματιά στο Douleutaras.gr, που θα σε ρωτήσει πρώτα το είδος της γυμναστικής που θέλεις να κάνεις (γιόγκα, πιλάτες, βάρη, TRX και πάει λέγοντας), μετά την περιοχή στην οποία βρίσκεσαι και αν θέλεις να κάνεις καθημερινές ή Σαββατοκύριακα, και θα σου εμφανίσει τη λίστα των επαγγελματιών που σε εξυπηρετούν. Εμείς κάναμε μια ενδεικτική αναζήτηση για πιλάτες τα Σαββατοκύριακα στα Βόρεια Προάστια, και βρήκαμε εύρος τιμών στα 30-33€ την ώρα.

Κάνε στο σπίτι μόνος/η σου

Αυτή η επιλογή είναι καλή αν έχεις κάποια εμπειρία, έχεις κάνει κάποια στιγμή στη ζωή σου ένα αντίστοιχο είδος γυμναστικής με επαγγελματία, ώστε να μην καταλήξεις με τραυματισμούς λόγω λάθος εκτέλεσης των ασκήσεων. Στο YouTube θα βρεις άπειρα βιντεάκια με ολοκληρωμένα προγράμματα για ό,τι είδος γυμναστικής θέλεις να κάνεις (θυμήσου να βάλεις στην αναζήτηση «για αρχαρίους», για τον λόγο που λέγαμε προηγουμένως) ενώ στην κατηγορία Άσκηση θα βρεις και τις δικές μας προτάσεις ασκήσεων για αρχάριους και προχωρημένους.

Βάλε το περπάτημα στην καθημερινότητά σου

Συμπληρωματικά με κάτι από τα παραπάνω, ειδικά αν τα κάνεις μία ή δύο φορές την εβδομάδα (και όχι τρεις που θα έπρεπε) προσπάθησε να περπατάς περισσότερο μέσα στην ημέρα. Πάρκαρε, ας πούμε, 5-6 τετράγωνα μακριά από εκεί που πας, κατέβα από το λεωφορείο ή το μετρό μια στάση νωρίτερα, ή εκμεταλλεύσου το διάλειμμα από τη δουλειά για να περπατήσεις ένα μισάωρο γύρω από το σπίτι ή το γραφείο. Ειδικά τώρα που μπαίνει η άνοιξη, τα ηλιόλουστα μεσημέρια δεν θα κάνουν καλό μόνο στη φυσική σου κατάσταση, αλλά και στη διάθεσή σου. Εδώ σου έχουμε όλους τους τρόπους να κάνεις το περπάτημα στη γειτονιά ενδιαφέρον.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v