Υψηλές θέσεις κατέκτησαν οι έλληνες cheerleaders στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Οι ελληνίδες και οι έλληνες του επαγγελματικού Cheerleading, κατάφεραν να διακριθούν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Υψηλές θέσεις κατέκτησαν οι έλληνες cheerleaders στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
Οι αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας από τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συμμετείχαν διαδικτυακά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cheerleading  που διοργάνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία ICU, τον περασμένο μήνα και κατάφεραν να κατακτήσουν την 5η, τρείς 7ες θέσεις και την 9η, 10η και 11η θέση στον κόσμο.

«To Cheer jazz είναι ένα άθλημα που συνδυάζει το χορό, τη γυμναστική και το ομαδικό πνεύμα», εξηγεί η Ελίνα Τσιουπρά, αθλήτρια της ομάδας Jazz (5η θέση) και εξηγεί πως «μετά από πολύωρες προπονήσεις καταφέραμε να φτάσουμε τους στόχους και να κατακτήσουμε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Αυτό ένωσε ακόμη περισσότερο την ομάδα μας, θέτοντας ακόμη υψηλότερους στόχους για το Παγκόσμιο του 2022. Θα σύστηνα ανεπιφύλακτα σε κάθε παιδί, αγόρι και κορίτσι, ν ασχοληθεί μ αυτό το άθλημα, γιατί πραγματικά είναι πολλά τα οφέλη που έχει να αποκομίσει».

Η Στέλλα Γκάλη, αθλήτρια της ομάδας Jazz (5η θέση), φανερά ενθουσιασμένη για τη διάκριση της ομάδας της, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το cheerleading αποτελούσε κομμάτι του αμερικάνικου μπάσκετ, ώσπου εξελίχθηκε σε ένα αυτόνομο αγωνιστικό άθλημα και μάλιστα ολυμπιακό! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ήρθε και στην Ελλάδα και την έκανε να ξεχωρίσει με την κατάκτηση τόσο μεγάλων διακρίσεων».

«Είμαστε πολύ χαρούμενες για τις θέσεις που κατακτήσαμε. Με το Cheerleading πρωτοασχοληθήκαμε το 2019, στην κατηγορία Freestyle Pom Double και είμαστε αθλήτριες του Ελληνικού Αστεριού, στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε πρωταθλήτριες Ελλάδος 2019 και 2020, έχουμε κατακτήσει την 3η θέση στην Ευρωπαϊκή Λίγκα 2019 ανάμεσα σε 59 ζευγάρια, και την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2019», δηλώνει με τη σειρά της η αθλήτρια Ιωάννα Συμεωνίδου και η συναθλήτρια της Μαρία- Ραφαέλα Καραμυτηλιού.

«Οι προπονήσεις μας ήταν τετράωρες, πέντε φορές την εβδομάδα και προετοιμαζόμασταν να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2020. Δυστυχώς όμως η πανδημία είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθεί. Παρά τις δυσκολίες και τους περιορισμούς που αντιμετωπίσαμε εξαιτίας των συνεχόμενων lockdown, αλλά κι ενός σοβαρού τραυματισμού, καταφέραμε τελικά να τερματίσουμε φέτος στην 7η θέση ανάμεσα σε 20 χώρες».

Οι αθλήτριες Κωνσταντίνα Φλώρου και Άννα Παπακώστα, της ομάδας ακροβατικού cheerleading, που κατέκτησαν την 7η θέση, υπογραμμίζουν πως το cheerleading, είναι ένα ομαδικό άθλημα και η συνεργασία είναι απαραίτητη. Για να μπορούν οι αθλητές και οι αθλήτριες να δουλεύουν μαζί με τους προπονητές και τους συναθλητές μας, πρέπει πρώτα να τους εμπιστεύονται. Αυτό προϋποθέτει να γνωρίζει καλά ο ένας τον άλλον, αφού έτσι χτίζονται οι σχέσεις, δένονται σαν άνθρωποι και σαν ομάδα και αποδίδουν καλύτερα.

«Ένας αθλητής ή μία αθλήτρια του cheerleading, χρειάζεται να διαθέτει τόσο σωματικά χαρακτηριστικά όπως ευλυγισία, μυϊκή δύναμη και αντοχή όσο και πνευματικά γνωρίσματα, όπως αφοσίωση, πειθαρχία, πάθος και εμπιστοσύνη για το άθλημα που κάνει. Η εμπιστοσύνη στην συγκεκριμένη περίπτωση αναπτύσσεται κυρίως μέσα από την αλληλεπίδραση με τους άλλους αθλητές, αλλά και από την συνεχή προσπάθεια και προπόνηση» τονίζει η Άννα Παπακώστα.

Το πρώτο δια ζώσης Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στην Αθήνα

«Με το cheerleading ασχολούνται παγκοσμίως πάνω από 10 εκατομμύρια αθλητές. Η Ελλάδα, σύμφωνα με την με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Cheerleading, είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα στο άθλημα. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό το ότι ήταν η μοναδική Ομοσπονδία cheerleading στον κόσμο που κατάφερε και διοργάνωσε διαδικτυακά το Πρωτάθλημα του 2020 εν μέσω πανδημίας, οδήγησε την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Ομοσπονδία να μας εμπιστευτεί τη διοργάνωση του πρώτου, δια ζώσης, μετά την πανδημία, Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 1-3 Ιουλίου 2022. Παράλληλα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία, σε συνεργασία με την FISU (Πανεπιστημιακού Αθλητισμού) αναγνωρίζοντας όλη αυτή την προσπάθεια, μας ανέθεσε τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Κυπέλου, που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης 4-6 Νοεμβρίου 2022», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος ελληνικής ομοσπονδίας cheerleading, Μιχάλης Φουντεδάκης.

Ανέφερε, δε, πως θα ήταν αδύνατο να υλοποιηθεί όλο αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα, εάν δεν ασχολούνταν προσωπικά ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς πρόκειται για δύο τεράστιες διοργανώσεις, οι οποίες πρόκειται να ωφελήσουν πολλαπλά τον αθλητισμό, αλλά και τον τουρισμό της χώρας μας, καθώς πρόκειται να επισκεφτούν την Ελλάδα χιλιάδες αθλητές και στις δύο διοργανώσεις.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v