Ιδιαίτερα προγράμματα γυμναστικής και πού θα τα βρείτε

Θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό, το καταλαβαίνουμε και στηρίζουμε αυτή σας την απόφαση.


Ιδιαίτερα προγράμματα γυμναστικής και πού θα τα βρείτε
Δοκίμασες TRX, δοκίμασες βάρη, δοκίμασες cycling, δοκίμασες αυτό το crossfit και έφτυσες τη χολή σου. Κουράστηκες, θέλεις κάτι διαφορετικό, κάτι που να έχει ενδιαφέρον και παράλληλα να σε γυμνάζει. Μην ανησυχείς, εμείς είμαστε εδώ. 

Surfset

Το Surfset είναι μια εναλλακτική πρόταση, που διαφέρει από την παραδοσιακή στατική προπόνηση και θέτει νέες προκλήσεις στο σώμα σου. Κάθε άσκηση πάνω στη σανίδα έχει σχεδιαστεί για να γυμνάζει όλους τους μύες του σώματος, καθώς επίσης και να «ξαφνιάζει» το σώμα σας, ώστε να δείτε πραγματική αλλαγή. Η αύξηση της αναπνευστικής ικανότητας και της κυκλοφορίας του αίματος, η μυϊκή ενδυνάμωση και η βελτίωση της ισορροπίας και της ευλυγισίας είναι μόνο λίγα από τα οφέλη του. Αν ο στόχος σας είναι να αποκτήσετε ένα αθλητικό σώμα και να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας λειτουργία, το Surfset αποτελεί ενδεδειγμένη επιλογή.

Θα το βρείτε στο Euphoria Παλαιολόγου 49, 152 32 Χαλάνδρι, τηλ. 211 410 3551

Barre à terre

H τεχνική του Barre à Τerre (μτφ. μπάρα στο πάτωμα) αποτελεί μια τεχνική ενδυνάμωσης του κέντρου μας και των άκρων μας. Tο Barre à Terre προήλθε από την ανάγκη των τραυματισμένων χορευτών του κλασικού μπαλέτου να συνεχίσουν την εξάσκηση χωρίς τη μπάρα, βασισμένο στην μέθοδο που ανέπτυξε ο χορευτής κλασικού μπαλέτου Boris Kniaseff. Έχει εξελιχθεί σε μια μέθοδο εκγύμνασης για όποιον αναζητεί την αύξηση της δύναμης και της ευελιξίας και συγχρόνως να καταλάβει τις βασικές αρχές του κλασικού και σύγχρονου χορού.

Στο Barre à Τerre μέσα από χορογραφημένες ασκήσεις στην μπάρα και στο πάτωμα, το σώμα ενθαρρύνεται να βρει τη σωστή στάση και να κατανείμει σωστά το βάρος του, ώστε να ενεργοποιηθεί η «σωματική μνήμη», οι κλειδώσεις σιγά-σιγά χαλαρώνουν, βοηθώντας τα άκρα του σώματος να επεκταθούν, ενώ οι τένοντες, οι σύνδεσμοι, τα νεύρα, οι χόνδροι κτλ. μαλακώνουν.

Θα το βρείτε στο Utopia Laboratory, Ακομινάτου 8 Μεταξουργείο, θέσεις κλείνετε με ένα μήνυμα εδώ

Aerial yoga

Η Aerial yoga είναι ένα είδος σωματικής δραστηριότητας που περιλαμβάνει μία σειρά ασκήσεων οι οποίες προέρχονται από την yoga και το pilates και εναέριες ακροβατικές ασκήσεις, με τη χρήση ενός μαλακού υφάσματος που κρεμιέται από το ταβάνι. Με σύγχρονες και παραδοσιακές ασκήσεις, στις οποίες χρησιμοποιείται το σωματικό βάρος, η γυμναστική αποκτά ένα τελείως διαφορετικό νόημα. Το πανί βοηθά στην ευθυγράμμιση και στην αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης, καθώς και την χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Μέσα από την aerial yoga επιτυγχάνεται ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος, εξάσκηση της ευλυγισίας και εμβάθυνση στις στάσεις της yoga καθώς η ειδική αιώρα/πανί λειτουργεί βοηθητικά σε κάθε θέση.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη της Aerial Yoga είναι πως θα σας φέρει αντιμέτωπους με τις φοβίες σας (με το να μην πατάνε τα πόδια στο έδαφος και την κυβίστηση στον αέρα) κι αυτό θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίζετε με περισσότερο θάρρος τη ζωή.

Πού θα το βρείτε: Γερακίου 35 & Χατζηαποστόλου, Σεπόλια, τηλ. 21 1113 3804

Bungee Fitness

Το Bungee Fitness είναι ένα εναέριο άθλημα που συνδυάζει τη γυμναστική, τον χορό και την αερόβια άσκηση υψηλής έντασης (ΗΙΙΤ) με έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο. Χρησιμοποιούνται τα λάστιχα του Bungee Jumping και ζώνες αναρρίχησης οι οποίες χρησιμεύουν για να σας κρεμάσει ο εκπαιδευτής από το ταβάνι, σε ένα ιδιαίτερο μάθημα που γίνεται σε διάφορες κατευθύνσεις, ακόμα και κάθετα στον τοίχο. Χάρη στη στήριξη που παρέχουν τα λάστιχα του Bungee, μερικές δύσκολες ασκήσεις εκτελούνται με ευκολία και ασφάλεια, γυμνάζοντας το σώμα με έναν διαφορετικό τρόπο. Επιπλέον, το bungee fitness είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ενδυναμώσετε το κέντρο του σώματός σας (core), πράγμα πολύ σημαντικό για τη σωστή στάση σώματος.

Πού θα το βρείτε: Ανοικτό κολυμβητήριο, Λεωφ. Ολυμπιονίκου Σπύρου Λούη ΟΑΚΑ, Μαρούσι, τηλ. 21 0689 7070


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v