Τα βήματα για να ξεκουνηθείς αν έχεις σαπίσει

Νιώθεις τον καναπέ να σε ρουφά σε μια δίνη μιζέριας και άνευ προηγούμενου σαπίλας; Έχουμε (κάποιες) λύσεις γι’ αυτό.
Τα βήματα για να ξεκουνηθείς αν έχεις σαπίσει

Βλέπεις τις μέρες και τις ώρες να περνούν και εσύ να κάθεσαι σπίτι χωρίς να κάνεις οτιδήποτε που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει έστω και μια μεγάλη μυϊκή ομάδα στο σώμα σου. Ο βηματομετρητής σου δείχνει ελάχιστα βήματα καθημερινά και νιώθεις να σε διαπερνά ολοένα και περισσότερο η αίσθηση μιας άνευ προηγούμενου σαπίλας.

Μάλλον έχει έρθει η ώρα να ξεκουνηθείς γιατί αν συνεχίσεις έτσι τότε τα πράγματα για την ψυχική και σωματική σου υγεία δεν θα είναι καθόλου καλά. Τι να κάνεις όμως; Άσε μας να βοηθήσουμε.

Αρχικά εκμεταλλεύσου στο έπακρο τη μετακίνηση «6». Πέρα από το να βγεις και να περπατήσεις γύρω γύρω το τετράγωνο που μπορεί μάλλον να σου φανεί βαρετό, βάλε στους χάρτες μια κοντινή σου γειτονιά και φτιάξε μια περιπατητική αναζωογονητική διαδρομή 2-3 χιλιόμετρων πήγαινε- έλα.

Athens National Garden

Για παράδειγμα, αν μένεις στο κέντρο, η διαδρομή Μοναστηράκι – Παγκράτι είναι μια ωρίτσα και περνά μέσα από την καρδιά του Ζαππείου και τον Εθνικό Κήπο. Αν είσαι προς το Χαλάνδρι, βρες το στενό που λέγεται Προφήτου Ηλία και άρχισε να ανηφορίζεις. Στα δεξιά σου θα έχεις τη Ρεματιά Χαλανδρίου, το πράσινο διαμάντι της περιοχής που – ίσως– δεν γνώριζες καν την ύπαρξή του.

Ρεματιά Χαλανδρίου

Αν πάλι έχεις κοντά σου κάποιο πάρκο/άλσος, τότε έχουμε καλά νέα, μιας και σε αυτό το λοκντάουν τα πάρκα και τα άλση θα παραμείνουν ανοιχτά για να τα οργώσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά από τα αγαπημένα μας όπως το Άλσος Σκοπευτηρίου στην Καισαριανή, το Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, το Άλσος Συγγρού στα σύνορα Αμαρουσίου και Κηφισιάς, τον Εθνικό Κήπο, το Άλσος της Νέας Σμύρνης, το Άλσος Παγκρατίου, το Αττικό Άλσος και το πάρκο του Λόφου Σκουζέ.

Εντός του δήμου σου, ωραιότατες βόλτες μπορείς να κάνεις και στον Υμηττό, παίρνοντας το αυτοκίνητό σου για να τον προσεγγίσεις αν οι αντοχές σου δεν επαρκούν για να περπατήσεις ως εκεί, στην Πάρνηθα και στην καταπράσινη Βαρυμπόμπη. Μην ανησυχείς, αν έχεις την τύχη να έχεις κοντά σου κάποιον λόφο/βουνό, η μετακίνηση από και προς τα εκεί επιτρέπεται τις ώρες που επιτρέπεται η κυκλοφορία.

Landscape

Έχεις ποδήλατο; Μην το έχεις να σκονίζεται. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή βόλτας για αυτήν την περίοδο (εντάξει έχει λίγο ψυχρούλα, αλλά αντέχεται). Καβάλησέ το και βγες εντός ορίων του δήμου σου, χωρίς να σε απασχολούν τα σαφώς λιγότερα αυτοκίνητα τα οποία θα κυκλοφορούν αυτές τις εβδομάδες στους δρόμους. Δεν έχεις; Μάλλον ήρθε η στιγμή να πάρεις – αξίζει η επένδυση.

Διάβασε επίσης: Οι ποδηλατοβόλτες που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα

Η μετακίνηση εκτός σπιτιού σού φαίνεται σε πρώτη φάση βουνό; Δεν πειράζει, έχεις χρόνο για να την ανακαλύψεις. Ξεκίνα να δραστηριοποιείσαι μέσα στο σπίτι. Μια γενική καθαριότητα είναι ωραιότατη επιλογή για να κάψεις μερικές παραπάνω θερμίδες, να κουνήσεις το κορμάκι σου που έχει πάρει σχήμα καναπέ και να καθαρίσεις πέρα από τις σκονισμένες επιφάνειες και την ψυχούλα σου μιας και η γενική καθαριότητα, λένε, είναι μια καλή μορφή θεραπείας.

Σε δεύτερο επίπεδο, μπορείς να κάνεις την υπέρβαση και να δοκιμάσεις επιτέλους να γυμναστείς. Αν σου φαίνεται πιο βουνό και από την Πάρνηθα, σκέψου το «μετά». Ορμόνες χαράς θα εκκριθούν και η ζωή σου θα μοιάζει πολύ πιο όμορφη, αλήθεια.

Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι φοβερό, μπες στο Youtube, και ψάξε προγράμματα ενδυνάμωσης/αερόβιας στο σπίτι για αρχαρίους. Θα βρεις σίγουρα εκατοντάδες επιλογές για κάθε επίπεδο και εξοπλισμό. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με άλλες μορφές άσκησης όπως ο χορός, η γιόγκα και το Pilates.



Έλα, σήκω που σου λέμε, δεν θα το μετανιώσεις πίστεψέ μας!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v