10 σούπερ ασκήσεις με μια fitball

Μπορείς με μια μπάλα να γυμνάσεις όλο το σώμα; Μπορείς. Δες μερικές τέλειες ασκήσεις με fitball για κοιλιακούς, πόδια, στήθος, πλάτη και χέρια.
10 σούπερ ασκήσεις με μια fitball

Η σωστή σταθεροποίηση του σώματος είναι απαραίτητη για να παραμείνει υγιές και να ανταποκρίνεται σωστά σε ερεθίσματα της καθημερινότητας.

Καλό είναι λοιπόν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κάνουμε πιο «πικάντικη» την προπόνησή μας με ασκήσεις που περιλαμβάνουν την μπάλα με το όνομα fitball ή stability ball.

Δες παρακάτω δέκα παραδείγματα.

Jackknife

Γυμνάζει αποτελεσματικά τους κοιλιακούς και τους καμπτήρες του ισχίου.



Hamstring Curl



Ζόρικη άσκηση για τους δικέφαλους μηριαίους. Δοκιμάστε να ανοίξετε περισσότερο τα χέρια σας για καλύτερη ισορροπία. Αν την κάνετε εύκολα, δοκιμάστε με το ένα πόδι και τα λέμε.

Dead Bug



Εξαιρετική άσκηση για σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης και ενδυνάμωση των κοιλιακών.

V- Pass

Κοιλιακών συνέχεια με μια κίνηση που γυμνάζει και τους «πάνω» και τους «κάτω» κοιλιακούς. Τα εισαγωγικά επειδή ο κοιλιακός, ο μυς, είναι ένας και λέγεται ορθός κοιλιακός.



Decline Pushup

Αν τα κανονικά pushups βγαίνουν εύκολα, δοκιμάστε αυτήν την παραλλαγή για επιπλέον δυσκολία.



Wall Squat

Τα γνωστά καθίσματα, με την προσθήκη της μπάλας γίνονται μια σούπερ άσκηση για όλους τους μύς των ποδιών με επιπλέον έμφαση στους τετρακέφαλους.



Russian twist

Ζόρικη παραλλαγή για πλάγιους κοιλιακούς που αξίζει να δοκιμάσετε.



Single-leg hip thrust

Αν έχετε «κατακτήσει» τα κανονικά hip thrusts τότε δοκιμάστε αυτήν την παραλλαγή με το ένα πόδι και νιώστε τη φωτιά σε γλουτούς και μηριαίους.



“I-Y-T” shoulder raise

Η υγεία της ωμικής ζώνης είναι το παν για αποφυγή ενοχλήσεων σε αυχένα και μέση και με αυτή την άσκηση θα ωφεληθούν όσοι κάθονται για ώρες μπροστά από μια οθόνη.



Rollout

Φαίνεται απλή, δεν είναι. Ετοιμαστείτε για ζόρια στους… κοιλιακούς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v